5:4 obraz na 16:10 monitoru

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
T-Opel
Nováček
Nováček

5:4 obraz na 16:10 monitoru

Příspěvek od T-Opel »

Mám dnes první den nový monitor 22" s nativním rozlišením 1680:1050. Můj dotaz se týká hrní starších her, které ještě nepodporují widescreen rozlišení. Např. Warcraft 3, chtěl bych, aby obraz nebyl deformovaný, tedy aby se po stranách zobrazili černé pruhy, ale ať nastavím v ovládacím panelu mé NVidie cokoliv, tak se obraz stejně vždy roztáhne na celou obrazovku. Hra má jinak nastaveno rozlišení 1280x1024.
Můj monitor sice má jakousi funkci, která tam ty pruhy sama přidá, ale musí se aktivovat manuálně a nechce se mi pokaždé to přestavovat.
Je nějaká možnost jak to nastavit?
Lojza
Začátečník
Začátečník

Re: 5:4 obraz na 16:10 monitoru

Příspěvek od Lojza »

V ovladačích nVidia to jít nastavit musí, běžně to používám - převzorkování plochého panelu se zachováním poměru stran. Opravdu to nejde?
T-Opel
Nováček
Nováček

Příspěvek od T-Opel »

Lojza píše:V ovladačích nVidia to jít nastavit musí, běžně to používám - převzorkování plochého panelu se zachováním poměru stran. Opravdu to nejde?
Hmmm, tak problém je v tom W3. Když v něm nastavím 1280/1024 tak on to prostě pokaždé roztáhne na celou obrazovku a je mu uplne jedno co mam nastevno v tom menu jak jsi psal. Když dám ale treba rozlišení 1280/960 tak už je to v pořádku s tema pruhama po stranach... nechapu, protoze treba call of duty je v rozlišení 1280/1024 normalne zobrazeno s pruhama na krajich.
T-Opel
Nováček
Nováček

Příspěvek od T-Opel »

Tak moc to teda nechápu, ale když dám ve W3 rozlišení 1280/960 tak už se to zobrazí v pořádku s tema pruhama po stranách... Takže se ještě chci zeptat, jestli je lepší nastavovat u tohoto monitoru rozlišení ve formátu 4:3 nebo 5:4? Nebo bude výsledek prakticky stejný?
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

to si snad musíš okouknout sám ne?
ignorelist: kremrole a dezoláti
T-Opel
Nováček
Nováček

Příspěvek od T-Opel »

zombux píše:to si snad musíš okouknout sám ne?
No já myslel jestli se to u nějakého formátu třeba deformuje víc nebo tak... No nic, okouknu si to sám...
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“