Skakanie zvuku pri pocuvani hudby a surfovani po nete

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

dark_spirit
Nováček
Nováček

Skakanie zvuku pri pocuvani hudby a surfovani po nete

Příspěvek od dark_spirit »

Zdravim,
takze mam taky problem, ze ked pocuvam hudbu a surfujem po nete, tak mi pesnicky strasne skacu, sekaju...Neviem to popisat, ale ako nahle sa stranka nacita na 100%, tak hudba ide zas v poriadku. Robi to len ked sa stranka cita a hlavne ked je na nej vela obrazkov...mam tu pre vas aj nahravku, ale neni moc kvalitna, lebo je to nahravka z teamspeaku, ale myslim ze dost staci, aby ste mi rozumeli, ze co som tym chcel povedat...

Kód: Vybrat vše

http://leteckaposta.cz/781782756
na nahravke je pocut, ako mi hra hudba, ako nahle som presiel na nejaku inu stranku, hudba zacala sekat a ako sa stranka nacitala na 100%, hudba isla v pohode...co s tym moze byt??
Win mam na novo preinstalovany je to Win Vista ultimate SP1 64-bit
moj PC: MSI K9N Neo, A64 x2 dual-core 3800+, 3Gb RAM 667MHz, ATi radeon 4850 512Mb, PSU: Fortron Blue-strom II 500W
//je jedno, ze ci pocuvam hudbu cez winamp, alebo cez youtube, robi to to iste...
dark_spirit
Nováček
Nováček

Re: Skakanie zvuku pri pocuvani hudby a surfovani po nete

to akoze nikto nevie co je s tym???
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

jakej harddisk tam je, PATA/SATA? neběží náhodou v PIO režimu? taky bych zkusil jinej driver zvukovky
ignorelist: kremrole a dezoláti
dark_spirit
Nováček
Nováček

HDD je Sata II a nvm ci bezi v tom rezime...kde to mozem pozret?? MB mam MSI K9-Neo F7
// driver som uz stahoval z ofic. stranky...a stale to iste...
Zub
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Zub »

např: stáhni si HD Tune - třeba zde:
http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ ... g[oz]=2.55

1 - nainstaluj
2 - zapni HD Tune
3 - nahoře v tom rozbalovacím okénku najed na disk, kde máš systém a zminované mp3
4 - v pravém sloupci je tlačítko START, klikni a počkej na výsledky, které sem napiš.
dark_spirit
Nováček
Nováček

1.test -
Obrázek
2.test -
Obrázek
testy boli robene hnet po sebe...
//dal som preto 2 testy, lebo ten prvy sa mi nejak moc nepacil :D ...tak si to vypriemeruj a povedz co je s tym, alebo ako dalej postupovat...a cenim si vasu snahu, len mi s tym pls pomozte :D
Zub
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Zub »

no každopádně podle těch testů je divné, že ti přenosová rychlost najednou spadne skoro k 0..
jinak rychlost je jinak dobrá.

co bych zkusil ja:

1 - disk zapojit na jinou sata "kšandu" / jiny kabel popřípadě dal jej do jiný díry na desce.
2 - jiné ovladače na zvukovku

přesně jak píšes mi dělalo též, ale pouze na zvukovce audigy 2, jakmile jsem přepl na integrovanou zvukovku na desce, zvuk jel dobře. nakonec jsem ale byl nucen vyměnit sata kabel za jiný, pač přenosová rychlost mojeho sata disku měřeno v HD Tune byla 1,5 MB/sec
dark_spirit
Nováček
Nováček

ovladace som uz daval, ale ako mas ty nejake, mohol by si mi ich hodit??
HDD skusim zapojit do ineho slotu neskor, ked budem potrebovat restart...
1,5 MB/s? neni to nejak malo? :D
a inak vylucujes nejaku HW chybu? ze by bola pokazena doska alebo HDD??

//ja len nechapem, ze preco mi to seka, ked vyuzivam browseer...robi to aj IE aj v FF...nechapem to...ak nemam zapnuty browser ide to celkom dobre, ale ked surfujem po nete, je to nepocuvatelne...a teraz mam PC zapnuty den a pol a zatial ide setko na 100%...no nvm, potom este napisem :D
Zub
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Zub »

dark_spirit píše:ovladace som uz daval, ale ako mas ty nejake, mohol by si mi ich hodit??
HDD skusim zapojit do ineho slotu neskor, ked budem potrebovat restart...
1,5 MB/s? neni to nejak malo? :D
a inak vylucujes nejaku HW chybu? ze by bola pokazena doska alebo HDD??

//ja len nechapem, ze preco mi to seka, ked vyuzivam browseer...robi to aj IE aj v FF...nechapem to...ak nemam zapnuty browser ide to celkom dobre, ale ked surfujem po nete, je to nepocuvatelne...a teraz mam PC zapnuty den a pol a zatial ide setko na 100%...no nvm, potom este napisem :D
no ja ti klidně hodim odkaz na ovladače, mam Win7 a SB audigy 2 :)
1,5 MB/s to bylo hodně málo, sata kabel byl asi někde přehlý nebo mi odešel jeden sata slotek na desce, já sem to pak už neřešil přotože jich mam na desce asi 6 a kabelů mam taky asi 10 :)

doopravdy to vypadá tak, že ti bud odchazí sata slotík na desce nebo je vadný sata kabel. soudim podle těch výkyvů rychlosti.
dark_spirit
Nováček
Nováček

omg dufam ze tie dalsie sloty budu nezchybne ty vole...a nemoze byt aj taka varianta, ze odchadza HDD?

//ta SB audigy 2 je o vela lepsia ako taa integrovana RealTec?? ak ano, o kolko a v com...mozno by som ju aj kupil...ak by v tom bol nejaky velky rozdiel :P
Zub
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Zub »

dark_spirit píše:omg dufam ze tie dalsie sloty budu nezchybne ty vole...a nemoze byt aj taka varianta, ze odchadza HDD?

//ta SB audigy 2 je o vela lepsia ako taa integrovana RealTec?? ak ano, o kolko a v com...mozno by som ju aj kupil...ak by v tom bol nejaky velky rozdiel :P
Audigy 2 ZS už dneska nekupuj, respektive novou ji ve shopech ani nenajdes. ale at to tady neOTčkujem tak mi kdyžtak písni PM a můžem pokecat o zvukovkách.

Netušim klidně to může být i diskem, když nezkusiš ten kabel vyměnit tak zůstanem jen u spekulací :)
dark_spirit
Nováček
Nováček

vymenil som kabel+dal som to o 1 slot vedla a vznikol z toho takyto graf...co na to howoris?
Obrázek
a este by som chcel vedet, ze preco ta rychlost postupne pada jak sa to blizi ku 100%. Preco uz napr pri 50% zas nedosiahne najvyssiu moznu hodnotu, ale ide to jednoducho povedane -> dole...
dark_spirit
Nováček
Nováček

ok, doteraz islo setko dobre...ale ten zvuk seka zase...co s tym moze byt??
dark_spirit
Nováček
Nováček

som si vsimol, ze ked mi seka ten zvuk, tak mi seka aj kurzor ked s nim hybem...

//tu je graf, ktory som spravil, ked mi zacal sekat zvuk...
Obrázek
Zub
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Zub »

vypadá to, že nějaký program chvilkově vytíží system na 100%.
projed si pc nějakým antivirem, popřípadě se podívej, jeký program to způsobuje ve správci uloh, jaký programz se startují při zapnutí pc. máš pc přetaktovaný?
dark_spirit
Nováček
Nováček

ked si pozrem kartu "vykon" v spravcovi uloh, tak mi CPU vyhodi na 100% asi tak na 1 sek..mozno aj menej...ale ked pozeram programy ktore bezia, tak nic nerobi sucet 100%...
a CPU nemam pretaktovany...
tak ale ja tomu nechapem...lebo som mal VIsta 32bit ultimate a tam mi to robilo tiez...tak som si dal to iste, len 64bit, stiahnute z uplne ineho zdroja v nadeji ze sa to tym vyriesi a ono to robi stale...
a PC som uz daval aj na forum ktore sa zaobera virumi a nic nenasli...

//teraz som RR PC a kontrolka na HDD ani neblika ani nic a HDD nejak rapci...myslis ze to uz ma pomaly za sebou?
HDD ma 2r a ide NON-stop...
Zub
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Zub »

už mi nějak dochází nápady, disk podle mě bude zdravý..
Chtělo by to vyzkoušet, jestli to ty záseky dělá když nainstalujes čistě jen systém, bez ovladačů, programů atd..
Jestli ano tak to bude asi nějaký HW, tipoval bych paměti.
dark_spirit
Nováček
Nováček

ach boze...tento PC je prekliaty...stale sa na nom nieco sere...vyjebane AMD...mal som ostat u intelu, ten mi ide este do teraz a ma skoro 10r a nic sa na nom nikdy nepokazilo :!:

//a ako mi pojde zvuk bez ovladacov? :-D
Zub
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Zub »

dark_spirit píše:
//a ako mi pojde zvuk bez ovladacov? :-D
nepude, ale zjistis jestli ti to chvilkové vytižení systemu nedělá nějaky program nebo ovladač.
Jestli to bude dělat i na čistém systému bez programu a ovladačů, nejlíp s vypojeným sitovým kabelem, tak hapruje nějaký HW.
dark_spirit
Nováček
Nováček

no skusim, len haluz na tom je, ze to nerobi hent od RR systemu...ono to zacne robit az tak neskor...mozno je to aj RAMkou, ked su viacej "zasrane" tak to zacne robit somariny...sak uvidim...skusim teda vypojit len kabel :P
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“