Windows po zalogovani uzivatele samy odloguji

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Windows po zalogovani uzivatele samy odloguji

Příspěvek od Butch »

System: Windows Tablet PC 2005 (XP) SP3
NB: IBM X40 tablet jednoho zamestnance.

Vykazuje chybu.

Uzivatel se zaloguje do NB a nenactou se mu ikony na plose.
System ho sam odloguje aniz by stihl cokoliv udelat(nestihne ani dat ctrl+alt+del)
Zase se mu tedy objevi logovaci okno do Win a cele se opakuje porad dokola.
Nouzovy rezim asi neni vyzkousen, vzhledem k tomu ze uzivatel je lama a na dalku navigaci nezvlada.

Ma prijit na reinstall kvuli tomuto, ale u techto NB vcetne dalsiho sw je to i cely den prace a chteli bychom se tomu vyhnout.

Drive jsem tento jev videl na klasickym desktopu s win xp sp2, ale treba na druhy restart se pc probral.
NB je v domene ale tusim ze stejny problem vykazuje i lokalni administrator.

Nevi nekdo co toto zpusobuje?
Vir, chyba ve win, hw?

Antivir aktualizovan, win update tez

Videl jsem tohle asi 2x v zivote a vzdy se comp nejak probral.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
xxsawer
Začátečník
Začátečník

Re: Windows po zalogovani uzivatele samy odloguji

Příspěvek od xxsawer »

Zavirovany, myslim, ze to nekdo resil i tady na foru...
NEONET
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NEONET »

zkus to v nouzovem rezmu, to se nespousti skripty po spusteni PC a pak hledej v registrech

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run

a tady

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run

Hledej podezrele hodnoty, mamtady archivni kousek kdy jsem na jednom PC mel v po spusteni (v registrech) polozku shutdown a komp se sam vypinal, polozky te hodnoty shutdown psat nebudu....
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

nebo zbořený userinit
ignorelist: kremrole a dezoláti
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

zombux píše:nebo zbořený userinit
Tohle by vyresil novy profil?
Resp zaloha(prejmenovani pod adminem pujde-li to treba v nouzovem rezimu) stareho a kdyz se uzivatel znovu naloguje, tak mu to vytvori novy.

Ono prave tento jev jsem zaznamenal i drive na desktopech, primo po nasmazeni z image, takze vir bych vyloucil. Na tomhle NB vsak vir byt muze, a nebo to co pises ty. Kazdopadne diky za rady :-)
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Butch píše:
zombux píše:nebo zbořený userinit
Tohle by vyresil novy profil?
těžko, já na tohle narazil když jsem přesunul instalaci XP na jinou partišnu a pomíchaly se písmenka, jde o to že userinit je v registru nastavenej natvrdo třeba na c:\... a přesunem jinam ho to pak nemůže najít, a výsledkem je to co popisuješ. opravit se to nedá v nouzáku protože tam se taky nedostaneš do systému. jde to opravit jen offline editací registru, tj z livecd nějakým programem nebo to dát do jiného PC. netvrdím že to je tenhle problém, ALE může být - je možné že nějaký vir si upravil userinit, a nebo jsou nakažené systémové soubory. příčin může být hodně, ale symptomy ukazujou na problém právě v téhle součásti systému

http://www.liutilities.com/products/reg ... aks/10040/
ignorelist: kremrole a dezoláti
glu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od glu »

Nedavno jsem resil podobny problem a neslo delat nic jinyho nez reinstal. Mozna by jeste mohla pomoct oprava windows, ale s tim zkusenosti nemam.
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“