Snížení výkonu notebooku

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
Karolina
Nováček
Nováček

Snížení výkonu notebooku

Příspěvek od Karolina »

Ahoj, mám problém s počítačem. Mám půl roku starý notebook HP tx2140eg a již nějakou dobu pozoruji, že jeho výkon časem rapidně klesá. Když si přeinstaluju Visty a nainstaluju všechny ovladače a programy, vše je tak týden v naprostém pořádku, avšak po týdnu začne výkon rapidně klesat. Pozoruji to hlavně na náročnějších aplikacích jako photoshop cs4, nebo hrách jako Flight simulator X. Když mám čerstvý systém, spustím FSX cca na 80% grafických efektů bez problémů, vše je krásně hladké, plynulé, běží i na 25-30fps. Ale po týdnu je to prakticky nehratelné, aby se na to dalo vůbec dívat, musím stáhnout efekty i na 40% a i pak to jde maximálně na 5-7fps. Nehledě na ostatní aplikace jako výše zmíněný photoshop - po reinstalaci Win. se otevírá cca 2 sekundy a pracuje bez problémů, ale zhruba po tom týdnu mu trvá 10 sekund než se otevře a během práce je znát že je pomalý.
Jsem z toho na prášky, protože jsem zatím nikde na netu nenašla radu co s tím, ani zde na foru jsem se rady nedohledala. Jen od začátku roku jsem Visty přeinstalovala snad 10x, jen aby mi vše jelo naplno Nepotřebné služby mám povypínané, nic zbytečného mi nestartuje. Když otevřu správce úloh, nic si výkon neubírá, kromě "Nečinných procesů systému", tam je stále 98-99% CPU.
První příznaky se ale objevují také ihned po reinstalaci systému, kdy ještě nemám nainstalované aktualizace, pouze ovladač grafiky. Když si pustím nějaký film, v rychlých scénách jde vidět, že je obraz trhaný, jako by cca 10 snímků zobrazil plynule, pak se obraz trhne a jako by pár snímků vynechal, dalších pár snímků jako by proběhlo rychleji než by mělo a tak se to neustále opakuje :(
Mám pocit, jako by výkon nebyl 100%, ale jen nějakých 50%. Navíc se často stává, že mi jedno jádro jede na 100% a druhé v tu samou chvíli jen na 1-2%. Stáhla jsem si AMD dual core optimizer, ale moc to nepomáhá :(

Prosím poraďte :( Děkuju
Karolina
Nováček
Nováček

Re: Snížení výkonu notebooku

Příspěvek od Karolina »

prosííím, poraďte, opravdu nikdo neví co by s tím mohlo být? :( :sad:
facility
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od facility »

Udruzujes a cistis system cca 2x do tyzdna?
CCleaner
potom este napriklad ....osobne pouzivam Vit Registry Fix 9.5 Professional :wink:
http://www.vitsoft.org.ua/Eng/index.htm
Pouzivam tam len..
Uvodny :
"Scan" > fix error
"History" >Scan>Select All>Delete
"Tools" >Vit Registry Optimizer
Abit IP35 pro , e2180@ 3 Ghz, 6GB A-DATA 800MHz @900Mhz, Asus 8800GT 512 MB,Barracuda 11. 500GB,WD 640GB,Noctua NH-U12F,Coollaboratory Liquid Pro,Corsair VX550W,Cooler Master CM690,Win XP SP3 NASA2 & Vista Ultimate 64bit Corporate Edition *Nejen hacking *Andreas Claus Rychlokurz finanční krize *Dolezite.sk *Cosmos Club * Global Economic Dictatorship
Karolina
Nováček
Nováček

Příspěvek od Karolina »

Už jsem vyzkoušela všechno, ccleaner, vista manager atp. Nic nepomohlo :(
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“