Oprava Win xp pomocí R

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
vodič
Nováček
Nováček

Oprava Win xp pomocí R

Příspěvek od vodič »

Narazil jsem na problém. Chtěl jsem opravit windows pomocí konzole R, ale chtělo to heslo admina. V PC nemám žádný účet admina ani heslo.
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Oprava Win xp pomocí R

Příspěvek od OndraSter »

Admina máš, ale je skrytý. Prázdné heslo nejde?
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
vodič
Nováček
Nováček

Příspěvek od vodič »

Bez hesla to nejde, máš tři možnosti pro zadání hesla a je restart a zase znovu.
facility
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od facility »

Chtěl jsem opravit windows pomocí konzole R.
:roll: Takto teda ne....pokracuj ako pri beznej instalaci dalej az po bod kde ti ukaze tu tvoju
instalaciu ...je tam moznost "opravit" ju tusim tam je pismeno R....
Abit IP35 pro , e2180@ 3 Ghz, 6GB A-DATA 800MHz @900Mhz, Asus 8800GT 512 MB,Barracuda 11. 500GB,WD 640GB,Noctua NH-U12F,Coollaboratory Liquid Pro,Corsair VX550W,Cooler Master CM690,Win XP SP3 NASA2 & Vista Ultimate 64bit Corporate Edition *Nejen hacking *Andreas Claus Rychlokurz finanční krize *Dolezite.sk *Cosmos Club * Global Economic Dictatorship
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

facility píše:
Chtěl jsem opravit windows pomocí konzole R.
:roll: Takto teda ne....pokracuj ako pri beznej instalaci dalej az po bod kde ti ukaze tu tvoju
instalaciu ...je tam moznost "opravit" ju tusim tam je pismeno R....
však přesně o to tady jde...

k tématu: použij tohle http://trinityhome.org/Home/index.php?p ... ront_id=12
resetuj v tom heslo Administratora (pozor, je nutno resetovat heslo, pak se tam asi o dva kroky vrátit a tam se to teprve potvrdí)
ignorelist: kremrole a dezoláti
facility
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od facility »

:roll: Ja som nemyslel konzolu pre zotavenie ale dostat sa po bod hledání předchozí instalace xp a tu dat opravit pripadne [inovovat].....
Abit IP35 pro , e2180@ 3 Ghz, 6GB A-DATA 800MHz @900Mhz, Asus 8800GT 512 MB,Barracuda 11. 500GB,WD 640GB,Noctua NH-U12F,Coollaboratory Liquid Pro,Corsair VX550W,Cooler Master CM690,Win XP SP3 NASA2 & Vista Ultimate 64bit Corporate Edition *Nejen hacking *Andreas Claus Rychlokurz finanční krize *Dolezite.sk *Cosmos Club * Global Economic Dictatorship
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

facility píše::roll: Ja som nemyslel konzolu pre zotavenie ale dostat sa po bod hledání předchozí instalace xp a tu dat opravit pripadne [inovovat].....
jenže ty nevíš co vlastně chce zakladatel threadu opravit. jestli udělat opravnou instalaci, nebo třeba jen fixboot
facility
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od facility »

zombux píše:jenže ty nevíš co vlastně chce zakladatel threadu opravit. jestli udělat opravnou instalaci, nebo třeba jen fixboot
vodič píše:Chtěl jsem opravit windows
;-)
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

tak znova a pro blbý. Recovery konzole = opravná konzole. zakladatel threadu nenapsal co potřebuje, jen napsal že se do ní nemůže dostat. tak proč sem sakra pořád cpeš opravnou instalaci, o který tady nepadlo ani slovo?
N@$ty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od N@$ty »

Tak abychom se někam hnuli, jelikož otázka není zcela jasná. Co potřebuješ:
1) konzolu pro zotavení? - "příkazový řádek" (fixboot apod.); bude chtít heslo
2) opravu windows? - reinstalace windows se zachováním nainstalovaných programů a nastavení

ad 1) stisk písmena "R" před zavedením grafického instalátoru
ad 2) zvolení opravy systému až v grafickém instalátoru (myslím, před výběrem disku); nebude chtít heslo

Motherboard: ASUS Maximus II Formula; CPU: Intel Core 2 Quad E6600; Cooling: Zalman CNPS7500; RAM: 2×Corsair XMS2 2048MB DHX;
VGA:Leadtek Winfast PX8800 GTS TD 512MB; HDD: Hitachi 160GB SATAII + WesternDigital 750GB SATAII; DVD: DVD±RW LG SuperMulti GSA-H22L;
PSU: Enermax Liberty 620W DXX; Case: Thermaltake Armor Jr. VC3000BWS; OS: Microsoft Windows Vista Ultimate x64; LCD: DELL UltraSharp 2408wfp
Notebook: IBM ThinkPad R61; Intel Core2Duo T7100; 4GB DDR2; 320GB HDD 7200rpm; nVidia Quadro NVS 140M; 15,4" WSXGA+; Microsoft Windows Vista Business
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

N@$ty píše:Tak abychom se někam hnuli, jelikož otázka není zcela jasná. Co potřebuješ:
1) konzolu pro zotavení? - "příkazový řádek" (fixboot apod.); bude chtít heslo

ad 1) stisk písmena "R" před zavedením grafického instalátoru
otázka je naprosto jasná, jedná se o konzolu pro zotavení, do které se dostane písmenem R a pak to chce heslo. nevím co tady řešíme, řešení jsem napsal nahoře (reset hesla).
vodič
Nováček
Nováček

Příspěvek od vodič »

Jsou desítky rad a návodů, ale všechny končí podobně. Tedy nedořešené. Znovu:zadám cd s winXP, teď nabídka, chcete instalovat winxp nebo opravit winxp. Dám opravit R. Ke kterému disku se chcete přihlásit, dám [1]. Ateď zadejte heslo administrátora a jsou tři pokusy.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

nahoře jsem dal odkaz na Trinity Rescue Kit, kterým se heslo admina vymaže. mě přijde že to co tady píšu nikdo nečte.
pilnic
Nováček
Nováček

Příspěvek od pilnic »

Mám stejný problém jako Vodič. Windowsy jsem instaloval sáml, žádné heslo jsem nedával. A pokud to v té fázi odentruji bez hesla, nic se neděje. Zkoušel jsem Trinity Rescue, jestli by se třeba něco ve winech nehnulo, ale fakt nevím jak funguje. Myslel jsem, že by měl chodit nabotovat místo windowsů, ale nejde. Má někdo konkrétní zkušenost?????
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Někdy stačí do konzole napsat jen admin a už Tě to pustí..
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Trinity Rescue pack funguje jednoduše - nabootuje se z jeho CD, po chvilce skončí bootování na konzoli. příkazem winpass se spustí utilita pro reset hesel. pak už je to jednoduché - obvykle stačí jen odentrovat, defaultní hodnoty si to hledá dobře. je třeba se probrat až na místo kde se řeší hesla, tam pak zadáním hvězdičky vyresetovat. pak quitnout, teprve tehdy se změny fyzicky zapíšou do windows, dřív ne. to je vše. resetuje to hesla spolehlivě, v XP i ve Vistě
N@$ty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od N@$ty »

Je možné, že je problém právě v tom prázdném hesle, na SP3 (nevím jestli i na SP2) už nejde třeba ani přistupúovat na sdílený disk skrze uživatele s prázdným heslem. A nefunguje ani přihlášení přes vzdálenou plochu.

Motherboard: ASUS Maximus II Formula; CPU: Intel Core 2 Quad E6600; Cooling: Zalman CNPS7500; RAM: 2×Corsair XMS2 2048MB DHX;
VGA:Leadtek Winfast PX8800 GTS TD 512MB; HDD: Hitachi 160GB SATAII + WesternDigital 750GB SATAII; DVD: DVD±RW LG SuperMulti GSA-H22L;
PSU: Enermax Liberty 620W DXX; Case: Thermaltake Armor Jr. VC3000BWS; OS: Microsoft Windows Vista Ultimate x64; LCD: DELL UltraSharp 2408wfp
Notebook: IBM ThinkPad R61; Intel Core2Duo T7100; 4GB DDR2; 320GB HDD 7200rpm; nVidia Quadro NVS 140M; 15,4" WSXGA+; Microsoft Windows Vista Business
reny09
Nováček
Nováček

Příspěvek od reny09 »

Ahoj, mám stejný problém. Dnes jsem zapla PC, skočila úvodní obrazovka a nic, kolem dokola se restartuje a načítá. Nouzový režim nefunguje, když vložim CD s Windows, dám opravit, také to chce heslo, které žádné nemám. Prázdný řádek nefunguje, admin také ne. Pokud dám instalaci a né R, skočí rovnou instalace - výběr disků nebo vytvoření disku nového. Program Trinity Rescue nemohu stáhnout, když se do PC nedostanu.
Pokud vyberu C a budu pokračovat.......?
Poradíte prosím?
Díky
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

reny09 píše:Trinity Rescue nemohu stáhnout, když se do PC nedostanu.
Pokud vyberu C a budu pokračovat.......?
Poradíte prosím?
Díky
Ty nemáš kamaráda co by ti to stáhnul?
Jo budes pokračovat.
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“