HELP!!! spojenie +5 a +12v vetvy

Problémy, rady a vše ostatní k PC zdrojům, UPS, napájení a voltážím, wattmetrům i počítání spotřeby.
Odpovědět
yNo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

HELP!!! spojenie +5 a +12v vetvy

Příspěvek od yNo »

Ajejeeee nieco som si zapajal do PC(FAN) a omylom sa mi spojili dako dve vetve 12va 5v, vyplo a zpalo to PC a tedka vsechno jeden strasne silne..hlavne fany,tak sme tor adsi vypnul..myslite ze sem neco odpalil?:(
//
bojim sa ze to je procesor:(:(
//
po vymontovani grafiky a sputeni PC bez grafiky idu vetraky v pohode, takze je KO grafika?:(

//Stano - edit trojpost
Nothin´
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: HELP!!! spojenie +5 a +12v vetvy

Příspěvek od SpeedyGT »

yNo píše:po vymontovani grafiky a sputeni PC bez grafiky idu vetraky v pohode, takze je KO grafika?:(
Treba se ti bios vratil do puvodniho nastaveni = větráky se na zaply na defualt. Jestli se ti PC zapne, tak by zdroj mohl přežít.
Btw - co je to za zdroj?
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
yNo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yNo »

problem..vetraky + i ten na grafice jeli asi na 10 000 otacek:D tak sem dal pryc graifku,jelo to OK, tak sem tam dal segrinou grafiku,jelo to vsechno dobre,normalne se nacitaval bios, tak sem to restartnul ze se do nej kouknu, a uz se zdroj nezapl..tak sem tam dal jiny zdroj a nic...odtehdy se mi ten comp ani nehne..nejde zapnout.nic...avsak..kdyz zapnu zdroj tlacitkem vzadu,na klavensici zasviti 3 svetilka... je to NONAME 500W zdroj:( , kdyby odesel zdroj bylo by to good,bojims e grafarny nebo MB? nebo PCU..nevis?
//
zdroj mi je u prdele...stejne sem sel tedka koupit new,,, bojim se o komponenty a jak zjistim ktery je KO... vyskouset nemam kde:P

//Stano - edit dvojpost. Nabudúce použi tlačítko EDIT!
Nothin´
yNo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yNo »

kluci PLS help,vubec nevim co s tim.:(
Nothin´
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

Tak poskladaj Pc, zapoj iba najnutnejšie HW na rozbehnutie, s novým zdrojom a vyskúšaj ako sa bude chovať. Či svieti LEDka na základnej doske, či na stlačenie POWER zareagujú ventilátory?

Ako sa ti podarilo spojiť +12V a +5V?
yNo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yNo »

no poskladal som na 400W fortrone dosku,CPU a hdd, PC sa ani nerozbehol..nic... a bez HDD tiez....
ako podarilo?:D radsej sa nepytaj:D Budes sa smiat dozivotne:)))) ( mojou nesikoovnostou a viac to nechcem rozoberat :) )))
a bohuzial ledku mam len pri RAMKACh,,aj to ich je 5 a svietia pri ancitavani a v biose...no ked stlacim power a nic sa nepohne, tak nic nesvieti.ako keby bol PC Mrtvy:P
Nothin´
Atapi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Atapi »

Můžeš to leda ještě zkusit zapnout i bez procesoru (jestli to neodnes náhodou jen ten) a jestli se to nezapne s chybovou hláškou nebo aspoň pípáním, tak je v hajzlu deska no...
Obrázek
yNo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yNo »

mgg tam mam scythe ninja takze se mi to cely vyberat nechce:D:D taky to vidim na desku...myslis ze by to mohla byt JEN deska? kdyz se zapne zdroj, myslim ze by mnelo neco bliknou i na ni,ale nic...ale zato na klavesnici blikne a ta je napajena pres dosku...
Nothin´
Atapi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Atapi »

tak co ty víš co na ní vyhořelo... v záruce to nemáš? :-D
Obrázek
yNo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yNo »

Mam, ale vyreklamuju mi ked mi to zhorelo?
Nothin´
Atapi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Atapi »

yNo píše:Mam, ale vyreklamuju mi ked mi to zhorelo?
když jim to neřekneš... :-D
Obrázek
yNo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yNo »

takze myslis ze jo?:))) mas skusenosti? ja sem si myslel ze kdyz mi to vlastne zhori, ze to zjisti a pac za to muze jako kdyby zdroj, tak mi teo nevyreklamujou.
Nothin´
Atapi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Atapi »

yNo píše:takze myslis ze jo?:))) mas skusenosti? ja sem si myslel ze kdyz mi to vlastne zhori, ze to zjisti a pac za to muze jako kdyby zdroj, tak mi teo nevyreklamujou.
To je asi u každýho prodejce jiný, já s reklamací nikdy problém neměl. Ale jestli ta deska není nějak výrazně opečená (třeba u napájecího konektoru), tak pochybuju že může vůbec poznat co s tím je...
Obrázek
yNo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yNo »

praveze nevim co s PC je... kdyz mi to neslo,tak sem skousel ke vsemu privonet a taky kouknout spaleninu,nikde nic...
Nothin´
yNo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yNo »

znamy taky tedka rikal ze by s reklamaci nemel byt problem, tak diky..muzete locknout:) diky vsem za pomoc
Nothin´
Odpovědět

Zpět na „Počítačové a záložní zdroje“