Pískající Seagate 320 GB

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Errik
Začátečník
Začátečník

Pískající Seagate 320 GB

Příspěvek od Errik »

Dobrý den,
chci se zeptat, jestli se někdo setkal s tím, že mu disk pískal. Jedná se o vysokofrekvenční pískot, něco jako když píská televize. Hrozně rušivý a řezavý zvuk.
Je to tento disk:
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... H1TZ1TSIS3
Myslíte, že mi disk vymění přímo na prodejně, nebo to budu muset standardně reklamovat přes reklamační středisko a budu čekat třeba až 30 dní?
Dík
petr_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Pískající Seagate 320 GB

Příspěvek od petr_ »

ono to často dělá v kombinaci konkrétního disku a zdroje.Zkus ho ještě jinde.
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
B.P.
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od B.P. »

mě ho vyměnili za jiný -prý pískání je vlastnost disků seagate a tak mi daly samsung
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

Seagaty pískali dost se zdroji Fortron.

Ale jinak pískají Seagaty všeobecně, Samsung, WD i Hitachi znatelně míň. Viz http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=109&t=120695
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
Atapi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Atapi »

Mě pískal nedávno po zapojení jeden starej HDD, stačilo pár silnějších ran do HDD a najednou funguje bez problémů a tiše :twisted:
ale to byla x let stárá 40GB Barracuda, u novýho disku bych to radši nedělal :-D

Jinak když už ty zdroje... nemá někdo zkušenosti s poruchama disků kvůli zdroji? Pár dní po výměně zdroje (Eurocase 400W) za Seasonic 500W se začali na asi půl roku starým disku objevovat vadný sektory... (paradoxně je na tom ten 40GB po 5+ letech líp... bez vadnejch sektorů, jen motor už má asi dost :))
Obrázek
Errik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Errik »

OndraSter píše:Seagaty pískali dost se zdroji Fortron.

Ale jinak pískají Seagaty všeobecně, Samsung, WD i Hitachi znatelně míň. Viz http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=109&t=120695
Fórum je spíš o hučících zdrojích, pokud jsem něco nepřehlídnul. Jinak já mám zdroj Seasonic SS-400ET-T3 400W OEM.
Disk jsem reklamoval a hned ten den servisní technik potvrdil, že disk silně píská a dali mi nový. Ten píská taky, možná jen o trochu méně. Co mám dělat? Reklamovat tak dlouho, dokud nedostanu nepískající kus? Nechal jsem ho běžet, jestli se to "nezaběhne" a pískání po pár dnech nezmizí. Uvidíme. Jinak se budu muset poohlídnout po něčem jiném.
Jinak Seagaty jsem měl vždycky a vždycky jsem byl maximálně spokojen, ještě žádný mi nikdy neodešel, zatímco známým WD odcházely často.
Atapi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Atapi »

Errik píše:Reklamovat tak dlouho, dokud nedostanu nepískající kus?
Ještě 2x a nech si vrátit peníze... pak si kup jinej model 8)
Obrázek
Errik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Errik »

Tak co se mi dnes nestalo...šel jsem podruhé reklamovat pískající disk. Chlápek mi potvrdil, že píská, tak hned donesl další. Ten taky zapojil a pískal taky. Nicméně říkal, že musí počkat na hlavního technika, který to posoudí. Ten to nakonec posoudil tak, že moji reklamaci zamítli. Ptal jsem se proč, když evidentně píská a dostalo se mi odpovědi, že disk je v porovnání s předchozím kusem tichý (opravdu píská jen o trochu méně). Dále prý disk porovnávali s dvěma dalšími disky prý jiných značek (blíže jsem se neptal) a prý je všechno v normě. Takže máme nový standard - pískající disk je v normě. Když se to pořádně zavře do skříně a strčí pod stůl, tak to slyšet není, to je fakt, ale nedovedu si představit mít otevřený komp na stole, to by mi asi praskla hlava...
Je toto normální??? :evil:
Atapi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Atapi »

Heh... dali ti něco? Jestli né, tak řekni že chces protokol o reklamaci (tý zamítnutý, jestli nemáš tak i o tý předchozí... to bude vypadat vtipně pohromadě :-D ) a při tom jim řekni, že to necháš posoudit soudním znalcem (nebo že na ně pošleš čoiku, jestli nejsou blbý, tak ti daj už dobrej disk a nebo rovnou vrátěj peníze :-D )

//Jestli seagate pískají všeobecně nevím, já mám 2... jeden je úplně tichej a ten druhej začal pískat asi po 10 000 hodinách provozu (ale po ráně do něj už zas nepíská :-D )
Obrázek
petr_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr_ »

Podle zákona ano, výměna je jen na jejich dobré vůli.(disk jako takový svou fci plní). Zkoušel jsi jiné zdrojé ?
PS: Já měl před pár lety problém stejný.Disk pískal jen v mém pc.Koupě nového zdroje to vyřešila.
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
Errik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Errik »

petr_ píše:Podle zákona ano, výměna je jen na jejich dobré vůli.(disk jako takový svou fci plní). Zkoušel jsi jiné zdrojé ?
PS: Já měl před pár lety problém stejný.Disk pískal jen v mém pc.Koupě nového zdroje to vyřešila.
Já mám zdroj Seasonic. V prodejně, kde můj disk (disky) testovali, mají LC Power a Fortrony a na všech to bylo (údajně) stejné. Možná pouvažuju o nějakém chladiči disku s funkcí ztišování, asi tento: http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... N0WX0008X1
I když je dost drahý. Máte s tím někdo zkušenosti? Vyplatí se taková investice?
B.P.
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od B.P. »

já už jsem tedy pískání vyřešila -vyměněn zdroj a hdd (ted mám Seasonic a Samsung -dříve jsem měla pískající fortron a seagate ) , takže ted pohodička :wink: - konečně(z toho pískání jsem byla totiž úplně šílená)
TommyT
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TommyT »

OndraSter píše:Seagaty pískali dost se zdroji Fortron.

pardon za otváranie témy, ale tam pískajú zdroje v kombinácii s diskom, čo je väčšinou chyba zdroja a tu sa bavíme o stálom piskote disku, čo je priamo chybou disku

a áno, stretol som sa s tým, 1 disk píska a druhý nie (zdroj trochu píska s oboma, takže tým to nie je). takže mením aj zdroj ale to je už mimo tému.
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“