Zdravim,
Kvůli řešení problému s bluescreenem jsem zkoušel flashovat BIOS na základní desce ASUS M3A78-T pomocí Asus updateru. Stáhl jsem nejnovější BIOS z asus.com a ve třetí fázi hodil error (1. fáze - mazání, 2. zapisování a 3. ověřování). Potom co jsem PC restartoval PC nenaběhl, obrazovka černá, nic nepípa... Zkoušel jsem BIOS restartovat i CMOS podle manuálu, ale žádná změna...
Může někdo pomoct? Zkoušel jsem googlovat i hledat tady na fórku ale nic
PC nenaběhne po live flash ASUS
Moderátor: Eddward
- mjtp
- Nováček

-
- nevidany
- Začátečník

-
Re: PC nenaběhne po live flash ASUS
Koukal jsem na stránky ASUSu, tvoje deska nemá dva nezávislé biosy tedy není možno provést obnovu ( už jsem na pár ASUSkách viděl nepovedený winflash) Další variantou je hotflash, bohužel jsem si nevšiml že by bios šel vyndat z desky (nemam dobré fotografie, tzn mohu se mýlit!) Pokud by šel vyndat tak by se hotflash dal provést, bohužel alespoň podle toho co vidím to nepůjde (leda bys měl kamaráda šílence s pájkou a stejnou deskou.)
Mohu ti poradit jedinné, reklamovat to a dělat že o ničem nevíš. Do závady napsat, při hře se mi vypnulo PC a už nenaběhlo. Pokud to nevyjde... tak hledej novou desku nebo někoho kdo umí programovat šváby (kdysi jse se o tuto problematiku zajímal a pár firem v republice to dělá...většinou kolem 500-1000kč)
Mohu ti poradit jedinné, reklamovat to a dělat že o ničem nevíš. Do závady napsat, při hře se mi vypnulo PC a už nenaběhlo. Pokud to nevyjde... tak hledej novou desku nebo někoho kdo umí programovat šváby (kdysi jse se o tuto problematiku zajímal a pár firem v republice to dělá...většinou kolem 500-1000kč)
- mjtp
- Nováček

-
Díky moc, pomohl jsi
- nevidany
- Začátečník

-
Není zač, pak napiš po SZ jak to dopadlo 
/// edit: btw asi máš visty, že?////
/// edit: btw asi máš visty, že?////
- mjtp
- Nováček

-
Určitě napíšu, pokusim se nezapomenout a ano na tom PC jsou Visty
- nevidany
- Začátečník

-
víš jak jsem to poznal? ten winflash se totiž nepovede jenom na Vistách, nevim proč ale poruší to integritu biosu... na XP se mi to v životě nestalo (mluvíme o asusu). Dokonce tuším tam je upozornění nedělejte to ve Vistách...
- Maddogg
- Čestný člen

Jo na vistách to nejde, taky sem se o tom přesvědčil. Ale taky jsem dostal z reklamace novou desku...
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W