Notebook - 20K

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
kenigaz
Nováček
Nováček

Notebook - 20K

Příspěvek od kenigaz »

Zdravíčko. Byla dobrá konstalace hvězd a dodělal jsem maturu. Odměnou je slíbená poskytnutá částka na NB dle mého výběru. Jsem chudej student :-D , takže do toho můžu vrazit jen něco málo navíc. (viz. níže)

Jaký je váš rozpočet?
20 tis. (+/- 1-2 tis.)

Jakou velikost notebooku preferujete?
c) mainstream (15“ – 16“)

Preferujete nějaké značky?
Slyšel jsem dobré ohlasy na Dell, HP i Lenovo. Nic moc na Acer a Asus (konstrukce, chlazení).

Co budete na notebooku nejčastěji dělat?
kanc.práce, filmy, hudba, určitě sem tam na nějakou gamesku (nic extra - Trackmania, WoW) na náročnější mám stolní PC :)

Budete ho nosit stále s sebou nebo nechávat doma na stole?
přenášet ho určitě občas budu

Chcete na něm hrát hry? A pokud ano tak jaké?
viz. výše - Trackmania, WoW popř. nějaký starší tituly

Jak dlouhou výdrž na baterie požadujete?
ideálka by byla min. 4 hoďky

Jaký operační systém (Windows Vista, XP, Linux, FreeDOS, bez OS)?
spíš XP (co se týče výkonu NB a PC, tak XPčka budou šlapat rozhodně líp a s podporou aplikací jsou na tom pořád líp než Visty)

Displej
nemůžu se furt rozhodnout jestli SXGA+ nebo raději WSXGA (porovnávám aspekt kvality filmu vs her)

Preferujete širokoúhlý nebo klasický poměr stran?
viz. výše :wink:

Jaké rozlišení by váš laptop měl nabízet?
To stejný jako předešlý odpovědi. Jde mio to, jestli se to nějak výrazně projeví u filmů a her. Se širokoúhlým budou filmy určitě kvalitnější. Na druhou stranu s klasickým asi hry. netuším... :?

Chcete lesklý nebo matný displej?
matný (lesklý mě odrazuje častější možností "prasátek" :lol: )

Kvalita zpracování a design
Nečekám, že to bude peříčko, zároveň by mi to ale nemuselo vykloubit rameno. Takže co se týče hmotnosti tak kolem 2,5 kg. Pokud jde o odolnost tak by se mi to nemělo rozpadnout v rukách, body na displeji by nemuseli mizet při každym kontaktu ruky a krytu... prostě zlatou střední cestu, nějaký mouchy to mít určitě bude. S tím počítám :)

Je pro vás design počítače důležitý? A pokud ano, můžete připsat jaké se vám líbí.
Určitě by měl mít štyl. Povrch by měl být matnej, ale spiš zůstanu na zemi a smířím se s pořízením utěrky a neustálé bdělosti...hlavně černý provedení :!: :!:

Jak dlouho má laptop vydržet (dokud nebudete kupovat nový)?
dva roky

Komponenty

Jakou značku a typ procesoru preferujete?
Intel C2D

Jak velká má být operační paměť?
min. 2GB DDR3 v 1 slotu (druhej volnej, na případný rozšíření). 2 x 2GB nejsou taky od věci (stejně bych to na tuhle hodnotu v budoucnu rozšířil). Nevadí mi ani jedna z těchdle případných variant ve výběru.

Jakou značku a typ grafické karty preferujete?
Ve stolnim PC mam NVidiu a nemam s ní problém. Ovšem četl jsem tu i názor, že NV jsou špatný. Takže klidně přikročim k ATI. Nechcu nic integrovanýho

Jak velký má být pevný disk?
250 GB

Potřebujete optickou mechaniku? A pokud ano tak jakou?
DVD+/-R/RW DL (kdyby byl i lightscribe tak by to byla paráda, ale není nutností)

Vyžadujete nadstandardní funkce zabezpečení (TPM čip, čtečku otisků prstů)?
myslim, že nebude potřeba

Máte nějaké speciální požadavky?
Jestli ste to dočetli, tak si dejte panáka :lol:

Našel jsem pár, co mě zaujaly:
http://www.alza.cz/toshiba-satellite-a3 ... 120000.htm
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 10140CEOF6
http://www.alza.cz/ibm-lenovo-thinkpad- ... 118433.htm
http://notebook.cz/clanky/recenze-noteb ... llite-u400 (tenhle je celkem favoritem co se týče vzhledu 8-) )
Zivan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Notebook - 20K

Příspěvek od Zivan »

Obe ty Toshiby nebudou mit nic moc zpracovani, navic budou porad desne upatlane. SL500 nema s Thinkpadem nic spolecneho.

Jednoznacne R500 :-D

Edit:
Aha, ale ta R500 ma integrovanyho intela a ty nechces integrovaniu grafiku :)

R500 s ATI stoji cca 23 000. Slusna je i Toshiba Tecra M10, ale asi nebude mit pozadovanou vydrz, dal Acer Travelmate 5730G. Moc slusnej Dell v tehle cene asi nesezenes...
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
kenigaz
Nováček
Nováček

Příspěvek od kenigaz »

Ten Acer vypadá hodně dobře :) Nebývají u nich problémy s tim chlazením a odolností? Něco bych byl ochotnej zkousnout, ale pokud by se mi to uvnitř tavilo tak by to nebylo dobry. :?
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

Acer TravelMate 5730G jsem měl na recenzi půjčenej, je hodně bytelnej, šasi je vyztužený hořčíkovou slitinou, chlazení taky bez problémů, jen má pouze WXGA displej (to je imho hlavní nedostatek)...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
kenigaz
Nováček
Nováček

Příspěvek od kenigaz »

Don Martinez píše:Acer TravelMate 5730G jsem měl na recenzi půjčenej, je hodně bytelnej, šasi je vyztužený hořčíkovou slitinou, chlazení taky bez problémů, jen má pouze WXGA displej (to je imho hlavní nedostatek)...
to je minimum, ne? hodně mě vyhovuje v techn. specifikacích, ale na displej jsem se popravdě moc nesoustředil. už nevim kam hrábnout... :?
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Je no, ale ty levný R500 mají taky jeno WXGA displej, takže je to v podstatě jedno... Ve tvý cenový má lepší displej snad jedině ThinkPad SL500 a pak možná nějaký business HP (Compaq 6730b nebo 6735b - oba budou mít ale jenom integrovanou grafiku)... Jo a ještě detail - ten Acer je kvůli všem těm výztuhám trošku těžší, má okolo 3 kg...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Obrázek
kenigaz
Nováček
Nováček

Příspěvek od kenigaz »

Don Martinez píše:Je no, ale ty levný R500 mají taky jeno WXGA displej, takže je to v podstatě jedno... Ve tvý cenový má lepší displej snad jedině ThinkPad SL500 a pak možná nějaký business HP (Compaq 6730b nebo 6735b - oba budou mít ale jenom integrovanou grafiku)... Jo a ještě detail - ten Acer je kvůli všem těm výztuhám trošku těžší, má okolo 3 kg...
Tak pokud mi i. grafika zvládne takový gamesky jako Trackmania, WoW nebo CS (nenapadá mě nic, co bych na tom měl hrát silnějšího), tak bych šáhl po těchto. Jinak k tomu Aceru, pokud je na tom většina ostatních NB podobně, tak 3kg by se už nějakou zkousnout daly (zas tolik s nim šmatlat nebudu a pokud jo, tak žadny dlouhý trasy :) )
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Trackmanii jsem hrál na GMA X3100 takže bych se u novějších integrovanejch grafik nebál, jak na tom je WoW a CS nevím, to jsem nezkoušel... Jak jsem zjistil, 6730b se za 22 000 sehnat nedá, na druhou stranu bez problémů pořídíš Compaq 6735b s integrovaným Radeonem HD 3200 a WSXGA+ displejem, má to ale dva nedostatky - levnější verze mají paměť v konfiguraci 2x 1 GB (za 22 200 Kč mají na CzC veriantu s 1x 2 GB) a výkon platformy od AMD není takovej jako u Intelu, HP snad bude mít u týhle vyšší řady pořešený chlazení, takže to bych neviděl jako zásadní problém... Jinak zbejvá ten ThinkPad SL500 a nebo oželet WSXGA+ LCD a vzít ten Acer...
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“