Ahoj, potřeboval bych radu.
Mám chladič AC Freezer 64 Pro a budu tuto desku http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=37965. Ta má úchyty dělané tak, že chladič směřuje větrákem dolů, tj fouká do zdroje. Freezer jde přenastavit tak, aby foukal na zadní výfuk. Co bude z hlediska chlazení lepší? V manuálu od freezeru doporučují ten zadní výfuk, mám tu sponu předělat?
Orientace chladiče - AC Freezer 64 Pro
Moderátor: morke
- Kedlub64
- Začátečník

- Mrtvola
- Začátečník

Re: Orientace chladiče - AC Freezer 64 Pro
Výfuk dozadu bude lepší, nebudeš aspoň foukat teplý vzduch do zdroje. Rozdíl to není nijak veliký, ale zbytečný. Hlavní tah u slušné sestavy je zepředu dozadu. Zdroj není ten hlavní výfuk:-)
i5 3570K, Asus P8Z77 M-Pro, Kingston HyperX XMP 1600Mhz 8GB, GB HD7870, Crucial M4 128GB, Cosmos S (díky Pejsku
), Seasonic X560W
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
idealni vec je udelat jeste WINDtunel mezi tim zadnim ventilatorem a chladicem na CPU z efektivni se tak odber tepleho vzduchu a na teplote to je dost poznat.
- Mrtvola
- Začátečník

Pravdu díš. Tunel si můžeš udělat buď z tvrdého papírů, nějaké tvrdé plastové folie, či ideálně koupit (běžně se prodávají)....to pak i dobře vypadá. Ale pokud máš plnou bočnici, tak hlavní je efekt:-)Stratos píše:idealni vec je udelat jeste WINDtunel mezi tim zadnim ventilatorem a chladicem na CPU z efektivni se tak odber tepleho vzduchu a na teplote to je dost poznat.
i5 3570K, Asus P8Z77 M-Pro, Kingston HyperX XMP 1600Mhz 8GB, GB HD7870, Crucial M4 128GB, Cosmos S (díky Pejsku
), Seasonic X560W
- Kedlub64
- Začátečník

Dík za radu, nakonec mám jinou desku, takže problém vyřešen
Ale ten tunel si zkusím vybastlit (až se budu nudit).
Ale ten tunel si zkusím vybastlit (až se budu nudit).