Další router do domu

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
ChrastyII
Začátečník
Začátečník

Další router do domu

Příspěvek od ChrastyII »

Opět potřebuji poradit s wifi v domě :)

V prvním patře v domě mám router D-Link 524, který si spokojeně vysílá wifi do zbytku prvního patra a částečně i do druhého patra. Potřebuji ale wifi i v přízemí, kam do některých koutů už signál nedosahuje. Jako nejlepší řešení se mi jeví koupit nějaký opakovač, nějak to nastavit, aby vysílaly dohromady.

A teď - jakou vzít "krabičku"? Líbí se mi tenhle repeater - http://www.alza.cz/wifi-zarizeni-netgea ... d85816.htm

Myslíte, že by to bylo ok? A ještě by mě zajímalo, jak se to nastavuje, když to chci použít jako repeater. To to propojím třeba s notebookem kabelem a v nastavení ho nastavím jako opakovač?

Díky za rady :)
nevidany
Začátečník
Začátečník

Re: Další router do domu

Příspěvek od nevidany »

a co takhle dát na první AP lepší anténu?
např.
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=54408
(záleží jakou anténku máš pokud standartní 4-5 db. tak rozdíl poznáš, pokud 8mi db. tak ne)
repeater bych volil jako nejzažší možnost.
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Jo antenu bych zkusil jako prvni moznost.
Imho repeater z krabicky za par korun je spis cesta do pekel nez pomoc. Pokud bys vazne uvazoval o repeateru, tak jej postavit z mikrotika.
A nebo vybudovat sit, kde by si APcka klienty predavala, podobne jako sit MT, ale to uz je trochu drazsi hracka.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
6Daemon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 6Daemon »

A co tak Asus WL-500gP ... dokonca V2?
http://www.alza.sk/bezdratovy-wifi-rout ... 101504.htm

Mam ten tvoj router na byte a ten Asus v dome ... je to neporovnatelne, asus ma mimoriadnu silu signalu a teda aj pokrytia, nehovoriac o celkovej stabilite systemu a moznostiach nastavenia.
Skratka to mas ako bmw a skodovku ... tak si vyber...
mBoard: ASUS Rampage III Extreme; Processor: INTEL Core i7-990X Extreme; Cooling: Corsair Hydro Series™ H100; Memory: ADATA XPG™ Xtreme Series CL7-9-7-21 @ 1600MHz 3x4GB; Graphics: EVGA GeForce GTX TITAN SC 2-SLi; Sound: Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Champion Series; Storage: System: OCZ Vertex 3 4x240GB RAID0 @ LSi MegaRAID SAS 9265-8i Docs: WD Scorpio Black 2x500GB RAID1 @ LSi Media: WD Caviar Black 6G 2x1TB RAID0 @ LSi; OpticalStorage: Asus BW-12B1LT; Tower: Cooler Master Cosmos II; PSU: Enermax Liberty Revolution85+ 1250W; LCD: 26" HP Pavilion w2558h; Keys: Logitech diNovo Edge; Mouse: Razer Ouroboros Elite; WiFi: LINKSYS by Cisco E4200; Printer: Samsung SCX-4500w
nevidany
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od nevidany »

Na stejné hodnoty výkonu se dostane když koupí tu lepší anténu. Koukal jsem kolik má zisk anténa na D-linku 1db -tzn koupí lepší antény (10db a více) zvýšíš vysílací výkon a citlivost o 40%!!!! což by mělo stačit na celý dům.
6Daemon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 6Daemon »

nevidany píše:Na stejné hodnoty výkonu se dostane když koupí tu lepší anténu. Koukal jsem kolik má zisk anténa na D-linku 1db -tzn koupí lepší antény (10db a více) zvýšíš vysílací výkon a citlivost o 40%!!!! což by mělo stačit na celý dům.
Suhlasim s tebou, ale ked uz je pri tom ze chce kupovat cely novy router, snazim sa mu poradit nieco lepsie ako je D-Link. Mam fakt oba a riesit nieco s tym D-Linkom je hotova tragedia, zatial co Asus poslucha na prve slovo...
mBoard: ASUS Rampage III Extreme; Processor: INTEL Core i7-990X Extreme; Cooling: Corsair Hydro Series™ H100; Memory: ADATA XPG™ Xtreme Series CL7-9-7-21 @ 1600MHz 3x4GB; Graphics: EVGA GeForce GTX TITAN SC 2-SLi; Sound: Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Champion Series; Storage: System: OCZ Vertex 3 4x240GB RAID0 @ LSi MegaRAID SAS 9265-8i Docs: WD Scorpio Black 2x500GB RAID1 @ LSi Media: WD Caviar Black 6G 2x1TB RAID0 @ LSi; OpticalStorage: Asus BW-12B1LT; Tower: Cooler Master Cosmos II; PSU: Enermax Liberty Revolution85+ 1250W; LCD: 26" HP Pavilion w2558h; Keys: Logitech diNovo Edge; Mouse: Razer Ouroboros Elite; WiFi: LINKSYS by Cisco E4200; Printer: Samsung SCX-4500w
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

D-Link a NetGear nebrat.
ignorelist: kremrole a dezoláti
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“