NVIDIA GeForce 3D Vision - vše okolo

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
Trek
Začátečník
Začátečník

Re: NVIDIA GeForce 3D Vision - vše okolo

Příspěvek od Trek »

Já bych potřeboval vědít jak ve Vistách rozchodit ty další klávesové zkratky na nastavení co jsou v registrech.

Chtěl bych např. rozchodit Glasses delay ale ALT mínus či ALT rovnítko mi nejede, ani ALT F7 na obnovení nastavení atd...

Ale nefungujou, fungujou jen ty, co jsou v ovládacích panelech, ale je tam miliarda dalších nastavení a to chci rozchodit.
dubas_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dubas_ »

tak jsem to objednal trochu jinak :) 3D Vision prijde posleze

Zdroj Fortron EVEREST 800W (80plus)
RAM Corsair 2x2GB DDR2 PC800 XMS
VGA Asus ENGTX285 TOP/HTDI/1GB DDR3

jen takova technicka jak je to narocne na RAM mam tam ted 2*2GB ty co mam ted objednane ale kazdy me rika ze 8GB je zatim zbytecne mit v PC tak nevim jestli je nezrusit
Odborník nemůže rozumět všemu je omezován svým oborem.
System: Windows 7 Ultimate 64bit, Fošna: ASUS P8P67 Deluxe, CPU: Intel Core i7 2600K No OC, RAM: Corsair 2x4GB DDR3 1600MHz CL9, GPU: Asus ENGTX580 DCII 1,53GB, HDD: SSD Kingston V+ Series, 2,5", SATA - 64GB + Samsung SpinPoint F1 SATA II 1TB + Samsung SpinPoint F3 SATA II 1TB + ShareDisk NDAS 250GB, DVD-RAM: Asus DRW-24B3ST, BEDNA: Fractal Design DEFINE R3, Zdroj: Enermax NAXN 80+ 750W, Periferie: Keyboard KME KX-7201 + PRG THERMALTAKE A2418 FlareBoard + Logitech G9x Laser, Monitor: Samsung - SM 226BW
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

neco k technologii tech brylí od Nvidie.

"bryle stridave zakryvaji leve a prave oko a podle toho zobrazuji na monitoru obraz jen pro jedno oko. Vyuziva to stary znamy efekt, kdy fotopigment stimuluje svetlocitlive bunky na sitnici jeste kratce pote, co na ni uz zadne svetlo nedopada a oko diky tomu ani nepostrehne, ze bylo na kratkou dobu zakryte."

tj identicka technologie kterou pouzivala pred 8-10 lety Edimensional :)
takze jak tu nekteri psali ze technologie doznala vylepseni a uz nehorzi boleni/paleni oci/hlavy je opravdu mylny zaver. :wink:

v CZC sme to testovali s technikama a lidma z reklamacniho (cca 4-5 lidi) asi 2 hodiny a kazdeho po 15-20minutach oopravdu zacly oci/hlava bolet/palit.
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

Stratos píše: v CZC sme to testovali s technikama a lidma z reklamacniho (cca 4-5 lidi) asi 2 hodiny a kazdeho po 15-20minutach oopravdu zacly oci/hlava bolet/palit.
Tak sis měl vzít nějaké prášky. Dva tři Rohypnoly by tě spravily.
dubas_ píše:tak jsem to objednal trochu jinak :) 3D Vision prijde posleze
jen takova technicka jak je to narocne na RAM mam tam ted 2*2GB ty co mam ted objednane ale kazdy me rika ze 8GB je zatim zbytecne mit v PC tak nevim jestli je nezrusit
4GB stačí. Mám též, no problem.
Koukám, že ses rozšoupl a máš tam GTX 285, to bude lahoda čéče.
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

Tak jsem zjistil, ze ty blbci nvidiacky maj nekde chybu v synchronizaci bryli. Normalne je tam ghosting docela znatelny ve stereu ale pokud se zmeni trochu synchronizace, tak je to perfektni, uplnej sen.

Jenze v ovladacich nelze menit tu synchronizaci, zjistil jsem to nahodou, protoze prohlizec fotek blbne v multi-gpu a meni synchronizaci.

Ach jo, snad to nekdy opravi.

http://www.youtube.com/watch?v=9sDqSf0RRPc
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

Tak jsem to otestoval jeste jednou a ghosting dela skutecne ten monitor, nestiha prekreslovat obraz (resp. ma overdrive apod.)

Ted docela premyslim, jestli to vratit nebo ne.

Jasne je, ze takto levne a relativne kvalitne to nikdy clovek mit nebude. Vsechny ostatni monitory budou jeste horsi nez tento a jedina moznost je DLP televize, to je ale jina castka.

Tak uvidime.
dubas_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dubas_ »

jen tak nahodou nezkousel negdo jestli jde pouzit dvoje a vice brejli na jeden emitor a monitor?
Odborník nemůže rozumět všemu je omezován svým oborem.
System: Windows 7 Ultimate 64bit, Fošna: ASUS P8P67 Deluxe, CPU: Intel Core i7 2600K No OC, RAM: Corsair 2x4GB DDR3 1600MHz CL9, GPU: Asus ENGTX580 DCII 1,53GB, HDD: SSD Kingston V+ Series, 2,5", SATA - 64GB + Samsung SpinPoint F1 SATA II 1TB + Samsung SpinPoint F3 SATA II 1TB + ShareDisk NDAS 250GB, DVD-RAM: Asus DRW-24B3ST, BEDNA: Fractal Design DEFINE R3, Zdroj: Enermax NAXN 80+ 750W, Periferie: Keyboard KME KX-7201 + PRG THERMALTAKE A2418 FlareBoard + Logitech G9x Laser, Monitor: Samsung - SM 226BW
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

dubas_ píše:jen tak nahodou nezkousel negdo jestli jde pouzit dvoje a vice brejli na jeden emitor a monitor?
Sice jsem to nezkousel, ale vim jiste, ze to jde.
Pocitam ze samostatne se bryle budou prodavat zahy.

PS:
Tak jsem si objednal patery anaglyficke bryle, jsem zvedavej jak to bude vypadat.
Jinak ta firma Gali v Budejicich to jsou nenazrany prasata, chtej za jedny papirovky pres 200, ja si je objednal za dvacku. Fakt sila.

PS2:
Tak jsem dostal ban na forech nvidie, ocividne jsou jim moje poznatky trnem v oku. I kdyz mam ale hodne pripominek a jedovatych poznamek, tak se mi nvidia vision libi.
Nesmi se ale ocekavat perfekce, to s s tim monitorem Samsung neni. Jeste ode mne dostanou sodu.
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

Spis jsem cekal perfektni zazitek.

Za to ale nemuze zcela Nvidia, ty bryle jsou v podstate perfektni (krome toho teda, ze updadavaj draty od baterky), ale spatnej je ten monitor. Takle on je dobrej samozrejme, ale ne perfektni.

Pokud ale pouzijes ty bryle s DLP tak to nema vadu (rikaj lidi).

Ono je to taky tim, ze jsem dost narocnej, nektery lidi si ani zadnyho ghostingu nevsimnou.
Naposledy upravil(a) barco dne úte 26. kvě 2009, 10:35, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Úprava postu po premazaní predchádzajúceho.
barco
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od barco »

Ani nemôžeš očakávať perfektný monitor od 22' Samsung s TN panelom. Muselo sa niekde šetriť a druhá vec je, že väčšina bežných užívateľov ani nepostrehne tie vady. Ja som to písal už na začiatku roku v tomto threade: :roll:
barco 23.1.2009 píše:Dúfam najmä však v to, aby sa objavilo viacej kompatibilných, to jest 120Hz LCD monitorov.
//delete OT
.
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

Četl jsem něco o LG, že má 120Hz (full hd) panel. Ale 8 ms GTG.
To bude nepoužitelný, chtělo by to tak 1ms GTG.

Kdyby se tady prodávaly DLP televize tak si hned du.
No i když, četl jsem, že v Německu je jeden obchod má a cena je asi pětinásobná než v USA, tak bych si asi nešel (třeba místo 1500 usd 6500 usd). Počítam, že by to bylo takto i u nás.
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

Hraju Racedriver Grid a je to pekny.

Je ale potreba nastavit spravne hloubku a konvergenci dle chuti. Obraz je u tyhle hry zasunutej moc do monitoru, takze to vypada logicky plose. Jak psal OBR ze zazitek neni takovej, tak je to jasny, musi se hlavne nastavit konvergence.

Ja to mam nastaveny tak, aby zadek auta byl v neutralnim bode, pak to je super, menu pekne vystupujou z monitoru.

Co nechapu u tyhle technologie je stereo antialiasing. Zda se mi, ze to nic nedela.

V tyhle hre musi byt nastaven minimalne 8xQAA s timto shitoznim monitorem, jinak je to hnus. Z toho plynou vrazedne hw naroky, me to ale jede nastesti dobre, 8xQAA a 16xAF 120FPS nebo 60FPS ve stereu do kazdyho oka, takze jsem spokojenej.

V tyhle hre ani neni videt tolik ghosting takze super truper (oprava, pri pohledu z kokpitu je videt dost)

Du montovat volant, na kterej se mi prasi, to bude exkluzivni jizda.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

jak si zde psal ze hledas neco 120Hz s vetsi uhloprickou nasel sem toto:

PowerLite Pro Cinema 7500UB Projector
Obrázek
http://www.epson.com/cgi-bin/Store/cons ... d=63077381

* 1600 lumens; 75,000:1 contrast ratio
* D7 C2Fine® TFT technology for greater image detail
* Built-in HQV processor
* Color isolation feature for easy adjustments
* 120 Hz FineFrame™ tech. for smoother video
* Preset color space
* Anamorphic scaling mode
* ISF calibration for customized viewing
* Cinema filter for true-to-life color
* Fujinon lens with 2.1 zoom ratio
* 12-bit panel driver for smoother gradations
* Auto iris function for optimum speed/quality
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

Diky za info, ale on asi ma stejne tech 120Hz interpolovanejch.

Debatuju o tom vsude mozne a nejlepsi by pro mne byla skutecne DLP televize, pokud by se zde prodavaly a pripadne staly podobnou cenu jako v USA, rekneme kolem tech 40 klacku za mensi uhlopricku (plus 10 - 15 klacku kazdej rok za novou lampu).
fobos
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fobos »

CDR.cz @T est: Nvidia 3D Vision - brýle pro trojrozměrné hraní

S ohledem na to, že cena brýlí poměrně laciné mechanické konstrukce je téměř 5 000 Kč a cena kitu s 22palcovým TN LCD s „dvojnásobně rychlou elektronikou“ téměř 15 000 Kč, nemohu si pomoci, ale přijde mi cena za celý 3D Vision kit i jeho dílčí prvky snad až příliš přehnaná.
Mě osobně činilo používání 3D Vision kupříkladu v Crysis velký problém, musel jsem mít prostorovou hloubku staženou na minimum, jinak se mi scéna rozpadala na dvě, zatímco v Bioshocku vše běželo jak po másle i s výrazně vyšším nastavením prostoru. Ale je to také o vašem mozku.
Mě osobně činilo používání 3D Vision jisté problémy již po prvních vteřinách od spuštění libovolné hry. Nehledě na kvalitu 3D vjemu mě oči trochu pálily a po pár desítkách minut hraní Bioshocku se dostavil i drobný bolehlav. Používání 3D Vision mne také výrazně více unavuje než obyčejné koukání do LCD panelu.
----------------------
+ ve většině her velmi dobrý vjem prostoru
+ výrazně větší herní požitek

- některé hry jsou na tom s prostorem hůře
- občasné chyby v zobrazení
- neergonomická konstrukce brýlí
- absence podpory Windows XP
- velmi vysoká cena

! můžete pozorovat blikání
! delší použití může způsobit bolehlav
! krátké kabely u monitoru
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

Ne a ne a ne. Kdyby se v tom trochu hrabal vi ze v tom Crysis je to zpusobeno 2D elementy, musi se to vsechno povypinat.
Je to nekompatibilitou her, protoze jsou v hodne hrach pouzity obezlicky.

Chyby v zobrazeni jsou zpusobeny vetsinou stiny a stinovanim, kdyz se to vypne je to ok.
Bryle jsou ergonomicke, lze je dat i pres dioptricke, lže nehorázně, a jsou pohodlny.

Koho zajima XP.

Cena? Kdo nechce at nekupuje.

Blikani ne, urcite mel nejakou chybu v sestave, shitovou desku nebo tak (USB porty, musej bejt ťip ťop protože sync jede přes USB). Bolehlav? Jen u citlivejsich. Kratke kabely od monitoru? Blbost me vyhovujou.
Šit.

Jediná objektivní vada a ne sračkový výmysly je ghosting monitoru.
fobos
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fobos »

Trek , tvoje argumenty len vyvolávajú úsmev na perách :)

Nik nepíše , že je 3D Vision zlý (sám to neviem posúdiť ,keďže som to nemal možnosť skúsiť) ,technológia má však stále tie isté chyby ako pre x rokmi.

Masovému rozšíreniu bráni práve tá cena.
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

foboss píše:Trek , tvoje argumenty len vyvolávajú úsmev na perách :)
Nik nepíše , že je 3D Vision zlý (sám to neviem posúdiť ,keďže som to nemal možnosť skúsiť) ,technológia má však stále tie isté chyby ako pre x rokmi.
Masovému rozšíreniu bráni práve tá cena.
Usměv na péru, co to co to?

Mě se ale nezdá ta recenze moc dobrá, je to stejný jako když OBR napíše, že konvergence slouží k zostření obrazu.
Ale chápu ho, měl to jen chvíli na recenzi, tak se s tím nestačil seznámit, takže je to oukej, ale tá jejich recenze je oproti tý na PCT šít. Je pravda, že to měl v ruce taky jen chvíli, tak možná budu tolerantnější.

Možná má ten maník na CDR hlavu jak medunu, tak ho ty brejle tlačej apod.
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Pery = po slovensky rty :D

Je pravda, že cena kompletního 3D Vision je poněkud vysoká a někomu může používání způsobovat zdravotní problémy. To že Ty s tím problémy nemáš, může znamenat že jsi třeba "silnější" jedinec nebo nejsi tak citlivý. Na ostatní to může působit jinak.

//barco si neodpustí OT - tie naše dva jazyky sú si veľmi, ale toto je naozaj krásny príklad, že nie vždy všetko rozumieme :mrgreen:
slaava
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slaava »

vypinat stiny ve hre kvuli tomu, ze to blbne? :? kdyz uz si neco takovyho poridim, tak chci, aby to jelo na 100% a nemusel delat kompromisy stahovanim detailu a vypinam dalsich veci...
amd 5800x3d, gigabyte x570 aorus pro, gainward rtx 4090 phantom gs, g.skill 64gb 3600mhz ddr4, corsair mp510 1gb, corsair rm750x, fractal design define 7 compact, win11pro 64bit, samsung odyssey oled g8.
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“