Zatížení procesoru 100%
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- Slepec86
- Nováček

-
Zatížení procesoru 100%
Potřeboval bych vyřešit problém s počítačem rodičů. Při prohlížení webu funguje počítač celkem normálně, vytížení prohlížečem je kolem 15%. Pokud se ale zapne nějaké přehrávání hudby, okamžitě vyletí procesor na 100%. Pouštění videí je nereálné, neboť se nehorázně sekají.
Pokud však spustím hudbu nebo videa přímo z HDD, nedochází k žádnému většímu zatížení CPU. Jedná se tedy o problém on-line přehrávání.
Používají Operu (zkoušel jsem i Firefox, se stejným výsledkem). Připojení mají 8Mb.
Počítač: AMD Duron 1Ghz, 640MB RAM, GeForce MX440 64MB, WinXP.
Síťová karta je 10/100Mbit v PCI. Základní deska FIC AD 11 síťovku nemá.
Zkoušel jsem přeinstalovat FlashPlayer, ale nepomohlo to.
Už nevím co s tím.
Pokud však spustím hudbu nebo videa přímo z HDD, nedochází k žádnému většímu zatížení CPU. Jedná se tedy o problém on-line přehrávání.
Používají Operu (zkoušel jsem i Firefox, se stejným výsledkem). Připojení mají 8Mb.
Počítač: AMD Duron 1Ghz, 640MB RAM, GeForce MX440 64MB, WinXP.
Síťová karta je 10/100Mbit v PCI. Základní deska FIC AD 11 síťovku nemá.
Zkoušel jsem přeinstalovat FlashPlayer, ale nepomohlo to.
Už nevím co s tím.
MSI GX700PX, Core2Duo T7500 2.2GHz, 2GB DDR2, GeForce 8600M GT 512MB, WD 250GB SATAII, Realtek HDA 5.1, repro Genius SW-HF 5.1 5000, myš A4Tech X-750F.
- xxsawer
- Začátečník

-
Re: Zatížení procesoru 100%
No nevim jestli si ve správný sekci...
Jinak se neni ani tak čemu divit. Duron 1 GHz...To tak odpovídá
Mám něco podobnýho (Athlon 900MHz) a je to prakticky to stejny...furu výkonu ti sežere už jenom to jak se ti to video nebo hudba stahuje někam na disk a samotný přehrávání videa ti sežere prakticy celej výkon, takže neni divu, že ti to nejede...
Možnosti máš, buď nechat nejdřív tu písničku nebo video celý načíst a pak to zkusit pustit, ale i tak se ti to bude cukat
Další možnost je přehrávat to v Exploreru...Bez ohledu na to co kdo píše je to nejrychlejší prohlížeč (aspoň ta 6tka co je ve win xp, těžko říct čim to je, možná protože je nějak přímo integrovanej do systému...) rozhodně na takovýhle starý mašině je ten rozdíl znát
Jinak se neni ani tak čemu divit. Duron 1 GHz...To tak odpovídá
Mám něco podobnýho (Athlon 900MHz) a je to prakticky to stejny...furu výkonu ti sežere už jenom to jak se ti to video nebo hudba stahuje někam na disk a samotný přehrávání videa ti sežere prakticy celej výkon, takže neni divu, že ti to nejede...
Možnosti máš, buď nechat nejdřív tu písničku nebo video celý načíst a pak to zkusit pustit, ale i tak se ti to bude cukat
Další možnost je přehrávat to v Exploreru...Bez ohledu na to co kdo píše je to nejrychlejší prohlížeč (aspoň ta 6tka co je ve win xp, těžko říct čim to je, možná protože je nějak přímo integrovanej do systému...) rozhodně na takovýhle starý mašině je ten rozdíl znát
- yuri.cs
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Vyzkousej povypinat rezidentni aplikace a prohlidnout system, jestli neco nebezi na pozadni zbytecne.
Jinak jak uz bylo receno, s Duronem@1GHz + WinXP nemuzes cekat v modernim flashi zadne zazraky
Jinak jak uz bylo receno, s Duronem@1GHz + WinXP nemuzes cekat v modernim flashi zadne zazraky
It will be amazing in case after 10GHz we will see 20GHz, 30GHz and so on, just like we witnessed the thorny way from 10MHz to 33MHz in the eighties. -xbitlabs.com
- GaGy
- Začátečník

zkus internet explorer starší .. tydle nové prohlížeče už jsou náročnější na cpu. 
R7 9800X3D @ 5425Mhz 95W - Liquid Freezer III │ 32Gb 6000Mhz Cl36 Expo Tweaked │ Nitro+ RX 9070 XT - 280W │ TUF GAMING B850-PLUS WIFI │ XPG CORE REACTOR II VE 750W │ Phanteks Eclipse P400A │ Samsung 990 PRO 2TB + Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB │ 32" Dell Alienware AW3225QF - 4K - 240Hz │
Lenovo - Legion 5 - RTX 3060 + Ryzen 5600H
Samsung Galaxy S25 - 256Gb
Lenovo - Legion 5 - RTX 3060 + Ryzen 5600H
Samsung Galaxy S25 - 256Gb
- Slepec86
- Nováček

-
Myslel jsem že to bude chyba na straně procesoru, proto jsem použil tuto sekci, pokud jsem měl použít jinou se omlouvám.
Vyzkoušeli jsme ten internet explorer a opravdu se to přestalo tolik sekat, dá se to normálně sledovat, přesto to pořád není ono. Lepší už to ale asi opravdu nebude, ten procák jede pořád na 100%. Jen jsem si říkal jestli by nepomohlo nainstalovat nějakej starší flashplayer do prohlížeče.
Co se týče rezidentních programů, těch tam mají požehnaně. Bohužel se v tom "bordelu" nevyznám, nechci vypnout něco potřebnýho. V tomto případě bych to řešil reinstalací windows a rodičům přísný zákaz něco instalovat. Není totiž normální aby se winXP sekal při 640MB RAM, když před rokem měl pouze 128MB a fungoval naprosto bez problémů. Teď každou chvilu vyskakuje varování o došlém místě ve virtuální paměti.
Mimochodem, kdysi jsem někde na netu četl, že některé síťové karty obsahují vlastní procesor, který občas bývá vypnutý. Byl tam tehdy tuším nějaký návod jak ten procák zapnout. To by myslím taky pomohlo, teda pokud něco takovýho vůbec jde.
Vyzkoušeli jsme ten internet explorer a opravdu se to přestalo tolik sekat, dá se to normálně sledovat, přesto to pořád není ono. Lepší už to ale asi opravdu nebude, ten procák jede pořád na 100%. Jen jsem si říkal jestli by nepomohlo nainstalovat nějakej starší flashplayer do prohlížeče.
Co se týče rezidentních programů, těch tam mají požehnaně. Bohužel se v tom "bordelu" nevyznám, nechci vypnout něco potřebnýho. V tomto případě bych to řešil reinstalací windows a rodičům přísný zákaz něco instalovat. Není totiž normální aby se winXP sekal při 640MB RAM, když před rokem měl pouze 128MB a fungoval naprosto bez problémů. Teď každou chvilu vyskakuje varování o došlém místě ve virtuální paměti.
Mimochodem, kdysi jsem někde na netu četl, že některé síťové karty obsahují vlastní procesor, který občas bývá vypnutý. Byl tam tehdy tuším nějaký návod jak ten procák zapnout. To by myslím taky pomohlo, teda pokud něco takovýho vůbec jde.
MSI GX700PX, Core2Duo T7500 2.2GHz, 2GB DDR2, GeForce 8600M GT 512MB, WD 250GB SATAII, Realtek HDA 5.1, repro Genius SW-HF 5.1 5000, myš A4Tech X-750F.
- yuri.cs
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Boze, jesli vyskakujou hlasky atd. tak jediny reseni je reinstall...
It will be amazing in case after 10GHz we will see 20GHz, 30GHz and so on, just like we witnessed the thorny way from 10MHz to 33MHz in the eighties. -xbitlabs.com
- xxsawer
- Začátečník

-
To Slepec:
Jestli tam mas balast a nevis co s tim tak jak pise yuri je nejlepsi reinstal, dej tam vsechny updaty a kde se ti cuká video používej IE
Starší flashplayer bych určitě nezkoušel, jestli máš pocit, že ti flashový videa dřív jely a teď nic tak to může být prostě tim, že mají ty videa teď větši rozlišení nebo bitrate...kupa videí na youtube je v HD nebo si tam můžeš přepnout na vyšší kvalitu, tipuju, že i bez toho mají vyšši bitrate/rozlišení než dřív...
Ještě bych trochu zafilozofoval na téma počítač stárne
Loni to jelo v pohodě a letos se to cuká
Musíš si uvědomit, že i když máš stejnej systém neni to stejnej systém a neni stejně náročnej. S časem rostou updaty, všechny další programy co tam máš mají nový verze a rozhodně míň náročnější než loni nebudou, spíš naopak, antivirus + firewall taky rostou a na takových mašinách jako máš doma to je znát. Navíc se ti fragmentuje disk (pokud teda při reinstalu nedáváš formát), takže i když dáš reinstal tak to může být pomalejší než když byl disk novej protože jsou soubory rozesetý všude po disku.
Jinak jak si psal k tý síťovce tak to je podle mě kravina
Jasněže má vlastní procesor, všechno má vlastní procesor, divil by ses kolik takových procesorů v kompu máš
V každý komponentě je nějakej (snad kromě pamětí), jde jenom o to jaká je jeho funkce... Jestli si jako představuješ, že se ti na síťovce vypne ten "procesor" a jeho funkci přebere CPU a kvůli tomu se ti to seká, tak na to rovnou zapomeň...
Jestli tam mas balast a nevis co s tim tak jak pise yuri je nejlepsi reinstal, dej tam vsechny updaty a kde se ti cuká video používej IE
Starší flashplayer bych určitě nezkoušel, jestli máš pocit, že ti flashový videa dřív jely a teď nic tak to může být prostě tim, že mají ty videa teď větši rozlišení nebo bitrate...kupa videí na youtube je v HD nebo si tam můžeš přepnout na vyšší kvalitu, tipuju, že i bez toho mají vyšši bitrate/rozlišení než dřív...
Ještě bych trochu zafilozofoval na téma počítač stárne
Loni to jelo v pohodě a letos se to cuká
Jinak jak si psal k tý síťovce tak to je podle mě kravina
- froxic
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Duron sice neni buhvijake delo, ale plynule by ti to jet melo. Osobne provozuju PII450 Win XP, 256RAM, 5200ot HDD a kdy jsem si pozvypinal nepotrebne sluzby ( PC je ve sklepe jenom ciste na net ) tak rychlost najizdeni je pomalu srovnatelne s PC co mam v popisu. A videa Xvid/DivX jedou bez problemu. Stejne tak streamovana videa z YT - jediny problem je s HD videi. Jak uz tady par lidi zmiovalo YT se postupne prevadi do HD a dalsi sluzby taky. Ale SD videa pokud neni schopno prehravat - TAK BUDE PROBLEM V ZASVINENEM SYSTEMU. Zkus reinstal, potrebne ovladace, nejaky svizny FW a antivir - ne takove balasty jako NORTON a spol ...
FACEBOOK fanpage | HWBOT profil | YouTube kanál | Napsané recenze a novinky na PCT | Official Czech and Slovak Republic overclocking FB Trust Me, I'm an "overclocker" =)
- xxsawer
- Začátečník

-
to froxic:
To je dobrej vtip
Jestli ti to prehrava videa z youtube plynule na p2 450 tak na to bych se chtel podivat
Jinak nechápu co myslíš tou rychlostí "najíždění"
To je dobrej vtip
- froxic
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
najizdeni myslim start systemu s nactenim vsech programu, omlouvam se za nepresnost. Jinak na te PII ten YT ( podotykam SD videa doopravdy plynule jedou ). Jako grafika tam je jakasik rageXL ci co, uz presne nevim ( pustene to bylo pred pul rokem ). Taky jsem na to cumel jak puk, mel jsem tam totiz predtim linux a ten byl oproti XP vcelku nepouzitelny - to mi neslo moc do hlavy. Ale zjistil jsem ze nepouzival zdaleko tolik ram kolik bylo + flash animace byly na linuxu pomale - za to ovsme muze adobe a ne linux obecne. Nechtel bych tu vyvolavat nejaky flame.
Tak jeste jednou strucne SD videa na YT PII prehravala bez sekani. Mozna ze obac vypadl nejaky snimek, ale porad to bylo plynule, zadne spomalovani, sekani ci jine moresy
Tak jeste jednou strucne SD videa na YT PII prehravala bez sekani. Mozna ze obac vypadl nejaky snimek, ale porad to bylo plynule, zadne spomalovani, sekani ci jine moresy
FACEBOOK fanpage | HWBOT profil | YouTube kanál | Napsané recenze a novinky na PCT | Official Czech and Slovak Republic overclocking FB Trust Me, I'm an "overclocker" =)
- Slepec86
- Nováček

-
Tak to jste mě moc nepotěšili
Až řeknu tátovi o reinstalu, to bude bolet
Jako antivir tam má Avast, na čištění systému nějakej Advanced SystemCare či co to je. Ani jeden program se mi nelíbí. Co jsem to chvilu pozoroval, Avast zdržuje neustálými kontrolami (i souborů, které již stokrát kontroloval) a ten SystemCare má nějak moc zaplých procesů.
Jen si myslím že reinstalace stejně nic nevyřeší, časem si to zase nějakým způsobem zaneřádí. Zakázat jim nic nemůžu a jiný OS ani nechtějí (mámě by to narušilo její papírkovací systém)
Dejme tomu že reinstalace vyřeší problém s trháním videí, považuji tedy toto téma za uzavřené.
Přeci jen se za našima jen tak nedostanu (reinstalaci systému rodiče sami nezvládnou) a nemá cenu to tu držet otevřené třeba půl roku.
To xxsawer: Reinstalovat bez formátování disku mě ani nikdy nenapadlo, něco takovýho snad normální člověk nikdy nemůže udělat. A co se týče fragmentace toho disku, je to WD 40GB. Je na něm jen systém, nic jinýho. Tam by ta fragmentace neměla být tak hrozná při 35GB volnýho místa
Přeci jen používaj PC max. jednou tejdně.
Děkuju všem za rady
Až řeknu tátovi o reinstalu, to bude bolet
Jako antivir tam má Avast, na čištění systému nějakej Advanced SystemCare či co to je. Ani jeden program se mi nelíbí. Co jsem to chvilu pozoroval, Avast zdržuje neustálými kontrolami (i souborů, které již stokrát kontroloval) a ten SystemCare má nějak moc zaplých procesů.
Jen si myslím že reinstalace stejně nic nevyřeší, časem si to zase nějakým způsobem zaneřádí. Zakázat jim nic nemůžu a jiný OS ani nechtějí (mámě by to narušilo její papírkovací systém)
Dejme tomu že reinstalace vyřeší problém s trháním videí, považuji tedy toto téma za uzavřené.
Přeci jen se za našima jen tak nedostanu (reinstalaci systému rodiče sami nezvládnou) a nemá cenu to tu držet otevřené třeba půl roku.
To xxsawer: Reinstalovat bez formátování disku mě ani nikdy nenapadlo, něco takovýho snad normální člověk nikdy nemůže udělat. A co se týče fragmentace toho disku, je to WD 40GB. Je na něm jen systém, nic jinýho. Tam by ta fragmentace neměla být tak hrozná při 35GB volnýho místa
Děkuju všem za rady