Nokia 6300, zapojení headsetu

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Odpovědět
Jan16
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Nokia 6300, zapojení headsetu

Příspěvek od Jan16 »

Ahoj. Vím že tohle téma s počítači moc nesouvicí, ale přesto to zkusím. Chtěl bych se pokusit si vyrobit "redukci" k tomuto telefonu (N6300), myslím tím to, že do telefonu se vrazí konektor (jako u headsetu) a na druhém konci kabelu bude samice 3.5mm.
Už jsem si sehnal ten 4 pinový 2.5mm konektor do mobilu, ten druhý mám taky. Od rána se tu s tím piplám, stále mi to ale moc nefunguje. Ohmetrem jsem si na originál headsetu otipoval kde je zem (logicky první pin) a kde jsou výstupy (proti zemi měřím cca 30R), jsou to ty dva poslední piny. Tak jsem se pokusil stejně tak zapojit ten můj konektor. Bohužel, když to vrazím do mobilu, tak se nic neděje, a mobil si ani nevšimne toho, že jsem tam něco připojil. Tedy musí tam být nějaký fígl, kterým mobil pozná, že je tam připojený headset. A nedaří se mi na to přijít.
Za každou radu budu vděčný.
Dík, Honza
MB: Asus P5KR CPU: Core2Duo 2,66GHz RAM: 6GB DDR2 CL5 800MHz HDD: 320GB+1000GB SATA2 WDC; GPU: nVidia 8500GT &: čtečka karet, DVD RW + Lightscribe @legal Win XP Home; Zdroj Fortron Blue Storm II 500W, PFC, FSP500-GLN; NET: optika rulezzz
http://jan16.czela.net/
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Nokia 6300, zapojení headsetu

Příspěvek od srna »

nepozna to nahodou podle mikrofonu? ja tu nekde ten headset mam, kdeztak bude rozborka, stejne jsou ty sluchadla k nicemu

/myslim urcitej odpor mikraku proti kostre?

tak rozborka asi nebude, drzi to moc pohromade....ale predpokladam ze ten mikrak bude elektretovej->bude tam kond na oddeleni napajeni, a tlacitkem se neco zkratuje(pro prijem hovoru)

/edit: tak ja mam mezi GND a prvnim kontaktem od GND 1,25 kOhm, coz se pri zmacknutem tlacitku zmensi na 68Ohm....a jedno sluchatko ma cca 45Ohm
zkusil bych odpor mezi prvni dva piny(od zavitu na konektoru) cca 1k2
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Jan16
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan16 »

Odpor mezi první dva piny jsem zkoušel, ale 39k, zkusím dát 1k5, co to provede.
MB: Asus P5KR CPU: Core2Duo 2,66GHz RAM: 6GB DDR2 CL5 800MHz HDD: 320GB+1000GB SATA2 WDC; GPU: nVidia 8500GT &: čtečka karet, DVD RW + Lightscribe @legal Win XP Home; Zdroj Fortron Blue Storm II 500W, PFC, FSP500-GLN; NET: optika rulezzz
Jan16
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan16 »

Tak 1k5 je málo, to si mobil myslí, že mám zmáčknuté to tlačítko na headsetu. Nakonec tam skončilo 10k. Funguje to spolehlivě, nahlásí se to vždy, bez problému.
S nejvyšší pravděpodobností napíšu nějaký ten článek na web, aby měli další konstruktéři inspiraci. Ten 10k odpor se mi dokonce povedlo narvat do už tak malého konektoru. Dal jsem tam nějaký SMD (co je to za velikost nevím, v SDM se nevyznám, nedělám s nimi).
Srno dík za nápad s tím zmenšením odporu!
Pak sem kdyžtak hodím link, až se to objeví u mě na webu.
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

nz, jsem rad ze to funguje....mozna to nekdy taky pouziju....6300 mam a mp3 se mi vzdycky nechce tahat.....ten 4pin 2,5mm by meli mit v GME? ja vim ze uz jsem ho tam jednou shanel a byly nejaky problemy....i kdyz tenkrat to bylo na neco jinyho
Jan16
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan16 »

JJ, ten 4pin 2.5mm mám z GME. Je sice trochu dražší (asi 25kč), ale jeden člověka nezabije. Jen se připrav na to, že pájení drátů vevnitř toho konektoru, to je pěkná zabijárna. Zvlášť když se ti do toho konektoru má vejít ještě odpor :twisted:
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

s 2,5 jackama mam svy zkusenosti od dob kdy sem delal propojovaci kabely mezi databankama Casio (rok 98?) ale tam to tusim byly klasicky stereo....

ale mikropajka+treti ruka s lupou to zvladne....horsi je ten niklovanej? povrch na kterym cin nechce drzet....a poradne ohrat se to taky neda nebo se konektor roztece....ja to vetsinou brousim
Jan16
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan16 »

Máš problémy s pájením, že ti cín nedrží? Zkus si sehnat lepší tavidlo. Já s těma konektorama nikdy problém neměl. Vždycky šlo pájet na ně dobře. Pájení na čistou měď se to nevyrovná, ale jako moc velké problémy nebyly. Co používáš za tavidlo? J8 klasickou kalafunu: http://www.gme.cz/cz/index.php?product=745-048
Tahle je velice dobrá. Ale momentálně mám takovou tu "čínskou kalafunu na pájení" v tom plastovém kelímku. Taky není špatná. Ale ta v té plechovce je stejnak lepší. :)

Nevim jak vypadaji ty 2.5mm stereo jacky vevnitř, ale tenhle 4 pin vevnitř totiž nemá klasické "pájecí pacičky", kvůli velikosti a množství vývodů to soudruzi v číně vyřešili dost zajímavě. Doufám jen že jsem to vyfotil než jsem to připájel. Fotku pak uvidíš u mě na webu..
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

ja mam obyc kalafunu v plechu.....uz krapet postarsi...takovej ten gelovitej blivajz z plastovyho kelimku rad nemam
Jan16
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan16 »

Ne, to neni gelovity. Je to normálka tvrdý.
Jinak mám tu taky takovou postarší kalafunu (takovou tu tmavohnědou), a pak tu mám cca čtvrtkilový pytlík práškové světlé kalafuny. Tu si šetřim, až se někdy dostanu k dělání s mikropáječkou.
Jan16
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan16 »

Takže tady to je: http://jan16.czela.net/index.php?id=90
Se všim všudy. Příběh, popis, schéma, fotky. :)
Doufám že se to někomu bude hodit...
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arxeiss »

Tak jsem se díval, nečetl jsem ten článek celý ale máš to docela pěkně popsané. A ten konektor :twisted: Myslím že kámošovi řeknu že to udělat nejde :mrgreen: Ale díky, někdy se to bude hodit
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
NEONET
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NEONET »

jak jsem se na ten jack dival, tak u me by problem to napajet asi nebyl, nvm proc ale pripada mi to jako brnkacka, uz jsem pajel horsi veci...

a pri pouziti dratu od sluchatek treba od se (lakovany lanka v buzirce) by se tam mel vlezt i normalni odpor :)

i kdyz bych tam asi taky dal smd, ale nevim proc si ho dal tak blbe...

E// samozrejme ja pajim vyhradne mikropajkou
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
Jan16
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan16 »

To víš, pro tebe je to brnkačka, když sem ti vymyslel, jak to máš zapojit.
Lakovaný lanka v bužírce jsou k ničemu, akorát to brumí pač to neni ani trochu stíněný.
Normální odpor? No to tě chci vidět, kam bys ho tam dal.
Proč tak blbě? Ty bys ho tam dal určitě lépe. Řekni mi kam?
ad E// to mám chápat jako že jsi tím pádem lepší?
Nemám rád bezdůvodné provokatéry. Toť vše.

//SRNA: LOL :lol:
//SRNA: podle myho by se tam nevesel ani nejmensi odpor (1/8W)
NEONET
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NEONET »

tak jestli si vzpomenu tak toho jacka koupim a uvidime
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“