Blikání monitoru s HD3650

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Wass
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Blikání monitoru s HD3650

Příspěvek od Wass »

Zdravim, párkrát sem to sem psal, ale zdálo se, že bude problém vyřešený, ale nevyřešil se, proto opět žádám o radu, nyní jsem už opravdu bezradný a už nevím, co dělat :(

Moje sestava, kterou už mám skoro rok se skládá z:

CPU: AMD Athlon 64 X2 6000+ 3GHz
GPU: ATI Sapphire HD3650 512MB DDR2
MB: ASUS M2N-VM HDMI - nForce 630a
RAM: 2x1GB Kingston 800MHz DDR2
HDD: Samsung T166S 320GB
Zdroj: Fortron ATX-400PNF 400W
Monitor: 17" LG Studioworks 77M (normální CRT)

Všechno jelo parádně, žádný problémy, všechno fachalo tak, jak mělo. Před dvěma měsící se však stalo to, že po zapnutí počítače monitor blikal, jako kdyby byl na místo defaultních 85Hz nahozen na 60Hz, tak sem ho chtěl nahodit zase na 85Hz, jenže místo klasického dvousekundového intervalu mezi přepnutím monitor jen bliknul a stále blikal, prostě nešel nahodit na frekvenci, kdy by neblikal. Po marném snažení sem přeinstaloval OS, blikat přestal, tak sem to nechal být a jelo to dál. Před dvěma týdny se to stalo znova po tom, co sem z (vypnutého) PC vyndal grafickou kartu abych se na něco podíval, zase sem jí tam dal a monitor zase blikal, zase sem s tim zápasil, pak sem si pohrál s konektorama, utáhnul to, zapnul PC a jelo to, tak sem to zase nechal být a jelo to dál. Před týdnem sem musel reinstalovat OS kvůli problému se zvukem - zvuk se vyřešil, ale po reinstalu začal moitor zase blikat. Úplně ten samej problém, zkoušel jsem všechno, ale nic nezabralo, vyndal sem kartu, utahoval konektory, reinstaloval ovladače a i sem znova reinstaloval OS, ale nepomohlo to. Pak mě napadlo zapojit monitor do integrovaný grafiky nVidia GeForce 7050 PV, tak sem vyndal původní kartu ATI, zapojil, nainstaloval ovladače, restartoval a jede to bez blikání :shock: Prostě to na integrovaný grafice nebliká a nedělá to žádný problémy, ale na integrovaná grafice nerozjedu ani LFS, což teda nemůže zůstat na furt. Proto bych se vás chtěl zeptat, jestli nevíte, co s tim blikajícím monitorem dělat. Já už si nevím rady :( Bohužel nemám ani možnost vyzkoušet grafiku u někoho jinýho.

Budu vděčný za každou radu!
Moje webovky > www.wass.ic.cz ;)
xxsawer
Začátečník
Začátečník

Re: Blikání monitoru s HD3650

Příspěvek od xxsawer »

1) Zkusit grafiku u někoho jinýho (i když si psal, že to nejde:) ) neřikej, ž nemáš někoho komu by nevadilo vrazit si do kompu na týden cizí grafiku...

2) Jak dlouho si měl ten monitor na tý integrovaný grafice??? Nech ho tam nějakou dobu a uvidíš co se stane...chvíli bez paření vydržíš 8-) (týden, 14 dní a mít to co nejvíc zapnutý)

3) Vyzkoušet monitor u někoho jinýho...

4) Vyzkoušet jinej OS, vždycky tady někomu doporučuju life Knoppix aby se nemuselo nic instalovat, ale můžeš použít cokoli jinýho...

Všechno to je na dlouhý pozorování. Vůbec bych se ale nedivil kdyby šel monitor do kytek, přece jenom CRT už na to věk určitě má...
Wass
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wass »

Grafiku opravdu nemam u koho zkusit, chodim na základku a tam žádný "počítačový kamarády" bohužel nemam. Na integrovaný ho mam teď asi 4 dny, PC mam zaplej po škole až do noci, takže testování je zaručeno (i když teď nemam moc co dělat, ale aspoň dodělám nějaký věci ve photoshopu :-D ). Monitor taky nemůžu u nikoho zkusit, ale zkusil jsem zapojit ještě jeden monitor, už byl starší, po startu se asi 5 minut roztahoval a v rozích byl trochu mázlej, ale když sem ho zapojil, tak taky blikal - teda po každém startu PC blikal, ale když sem ho zkusil nahodit na vyšší frekvenci, tak se to někdy povedlo a neblikal, ale po resetu zase blikal. Zkusit jinej OS mě taky napadlo, mám k dispozici Windows Vista Ultimate, nebo sem zkoušel Ubuntu 9.04, ale u toho Ubuntu sem to zatim zkoušel jen jako Live verzi a tam mi monitor vždycky blikal na 60Hz a v nastavení to nešlo přenastavit, ale to už se dělo i před půl rokem když jsem to Ubuntu poprvý zkoušel, pak sem to zase hodil do Winů a jelo to v pohodě. Takže nevim, když to v Live verzi bliká, tak jestli by to v pevný verzi neblikalo, ale až se mi bude chtít, tak zkusim nainstalovat ty Visty a uvidim. Jinak mi ještě jeden kamarád řekl, ať koupim novou redukci (na kartě jsou dva DVI sloty), pak ať zkontroluju kabel (ten je v pořádku, nikde není ohlej, zlomenej ani překroucenej) a pak jedině grafiku reklamovat, ale to je ten největší problém... prodejce krachnul, už sem si zažil pěkný problémy s deskou, měsíc sem byl bez PC ale pak to vyřešil dovozce komponentů do ČR Agem, ktereý se nabídl, že mi desku reklamuje, takže to se vyřešilo. Pak přestala jet vypalovačka, tu taky nemůžu reklamovat (ani u přímo u LG, protože já blb nemam záručák :( ) a teď by přibyla grafika... no uvidim no, zatim děkuju za rady :)
Wass
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wass »

Tak jsem přeinstaloval znova OS, tentokrát jsem však nasadil Windows Vista Ultimate 64bit, zezačátku to furt blikalo, ale po nainstalovaná všech ovladačů to jede bez blikání na té normální grafice, takže je problém nejspíše vyřešen :) Zatím si ty Vista nechám i přes to, že sem je moc nechtěl, ale aspoň si ošahám další systém. Jeden problém však zůstává a to ten, že když mám otevřená dvě okna (např. Dokumenty a Obrázky) a s jedním z nich hejbu, tak tam je problém s překreslovánim, že to různě zanechává stopy a obsah pod hejbajícíse složkou se špatně vykresluje... tak nevim, jestli to je v pořádku nebo ne, ale řekl bych, že to správné není...?

EDIT: Se zapnutym Aero se žádný problémy nevyskytujou, ale i tak možná dojíždí monitor, uvidim, jestli to takhle vydřží, za dva tejdny bych tu měl mít nový CRT, tak uvidim, jak to pojede na něm.
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Asi to nebude tvuj problem,ale toto si omrknul?
CCC - Monitor Properties>Attributes>Monitor Attributes a zruš "fajfku" u Use Extended... a nastav maximální rozlišení a maximální refresh rate
Mac...
Wass
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wass »

To jsem taky zkoušel, ale ono to prostě nereagovalo na přepnutí frekvencí, rozlišení se měnilo, ale frekvence nikoliv. Ale na těch Vistách to zatim funguje, uvidim, jestli se to udrží i nějakou dobu, stejně ty Visty musim znova přeinstalovat kvůli místu :( :-D
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Tohle vypadá na SW problém - neinstaluješ jakýkoli SW pro taktování, nebo jakékoli nastavení, co se týče grafiky? Často bývají zabugované a v určité SW kombinaci rozhodí určité nastavení, přepíšou nějaké knihovny, upraví registry... a dělá to bordel.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Wass
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wass »

Právě že nic takovýho nemám, jednou sem měl jen přes catalysty zvýšený paměti o 25Hz, ale to bylo i tak stabilní a stejně sem to pak zase snížil. A jinej soft na grafiku kromě catalystů v PC nemám.
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“