Notebook VŠ - KVALITA !
Moderátor: Don
- PersonalComputer
- Začátečník

-
Notebook VŠ - KVALITA !
Sháním pro sebe nový notebook,který by nahradil bohužel již dosluhující HP nx6125. Protože však s tímto notebookem bylo víc starostí než radostí asi se již této značce propříště vyhnu. Moje požadavky ?
Co požaduji především ?
Spolehlivost-odolnost-bleskový servis. Notebook je pro mne hlavním pracovním-studijním nástrojem a pokud selže disk (což se stalo u HP 2x) tak jsem - hádejte kde.A samozřejmě - výdrž !!!!
Kolik za to chci dát ?
Investovat do toho bych chtěl asi maximálně 25 000 možná (ale to není jisté) 30k,vím že se notebook dá koupit i za méně peněz ale to bude asi zase plasťáček.
Výbava:
Na výbavu nemám žádné velké požadavky-wi-fi, případně BT, DVD-RW.
Chci na tom hrát hry ?
Notebook beru jako pracovní nástroj - hry nejsou priorita, pokud by však na tom běžel MP Call of Duty IV anebo Age of Conan tak by mi to nevadilo ale zdůrazňuji - je to pro mě pracovní (Studovní) nástoj ne konzole !
Design:
Jednoznačně konzervativní. Má to i výhodu - potencionální zloděj nepozná jestli jde o drahou mašinu za sto tisíc anebo low end book. Stříbrné a lesklé prvky nejsou vítány ! U notebooku platí že černá (antracitová) je nejhezčí.
Konstrukce:
Pevná, pokud možno kovová.
Operační systém:
Klidně Vista. Jsem už na ní zvyklý z desktopu.
Jiné požadavky:
Skvělá a 100% technická podpora - jsem ochoten si i připlatit pokud mi notes opraví u mě doma v co nejkratším čase. Bez notebooku jsem ztracen.
Preferované značky:
Velice dobrou pověst má Dell, věřím i Toshibě, Lenovo, s HPčkem jsem neměl moc dobré zkušenosti a na Asus a Acer slyším jen nadávky.
Mám nějakého kandidáta ?
Mám-docela se mi líbí Dell E6400 s příplatkovým LED displejem.
Co požaduji především ?
Spolehlivost-odolnost-bleskový servis. Notebook je pro mne hlavním pracovním-studijním nástrojem a pokud selže disk (což se stalo u HP 2x) tak jsem - hádejte kde.A samozřejmě - výdrž !!!!
Kolik za to chci dát ?
Investovat do toho bych chtěl asi maximálně 25 000 možná (ale to není jisté) 30k,vím že se notebook dá koupit i za méně peněz ale to bude asi zase plasťáček.
Výbava:
Na výbavu nemám žádné velké požadavky-wi-fi, případně BT, DVD-RW.
Chci na tom hrát hry ?
Notebook beru jako pracovní nástroj - hry nejsou priorita, pokud by však na tom běžel MP Call of Duty IV anebo Age of Conan tak by mi to nevadilo ale zdůrazňuji - je to pro mě pracovní (Studovní) nástoj ne konzole !
Design:
Jednoznačně konzervativní. Má to i výhodu - potencionální zloděj nepozná jestli jde o drahou mašinu za sto tisíc anebo low end book. Stříbrné a lesklé prvky nejsou vítány ! U notebooku platí že černá (antracitová) je nejhezčí.
Konstrukce:
Pevná, pokud možno kovová.
Operační systém:
Klidně Vista. Jsem už na ní zvyklý z desktopu.
Jiné požadavky:
Skvělá a 100% technická podpora - jsem ochoten si i připlatit pokud mi notes opraví u mě doma v co nejkratším čase. Bez notebooku jsem ztracen.
Preferované značky:
Velice dobrou pověst má Dell, věřím i Toshibě, Lenovo, s HPčkem jsem neměl moc dobré zkušenosti a na Asus a Acer slyším jen nadávky.
Mám nějakého kandidáta ?
Mám-docela se mi líbí Dell E6400 s příplatkovým LED displejem.
Case: Be Quiet "Dark Base" 900 CPU: i7 7700K 4.0GHz MB: MSi Z170M3 Gaming RAM: Crucial Ballistix Sport 2400Mhz GPU:MSi GTX 1070 Gaming X 8GB HDD: Seagate Desktop 2TB PSU: Corsair RMx 750W OS: Windows 10 Home 64bit Keyboard: Cherry MX Board 6.0 Mouse: Razer DeathAdder Chroma
- kul1k
- Mírně pokročilý

Re: Notebook VŠ - KVALITA !
tak jestli bys uzil NBD tak urcite DELL jinak bych se vrhnul na Lenovo R61 nebo R500
na techlech se i nejak obstojne da rozjet CoD4 na delu teto cenove relace ne tam ma samy integrovany grafiky (x3100 apodobne)
na techlech se i nejak obstojne da rozjet CoD4 na delu teto cenove relace ne tam ma samy integrovany grafiky (x3100 apodobne)
NB:Acer Aspire V3 571G
- PersonalComputer
- Začátečník

-
Do dellu jde taky koupit lepší grafika ale mě fakt nejde o hry jako spíš o tu spolehlivost a výdrž. Když vidím jak si majitelé "herních" notebooků pochvalují 20FPS tak se jen potvrzuje to že NBD není na hry. A já nepotřebuju herní notebook ale studijní notebook.
Case: Be Quiet "Dark Base" 900 CPU: i7 7700K 4.0GHz MB: MSi Z170M3 Gaming RAM: Crucial Ballistix Sport 2400Mhz GPU:MSi GTX 1070 Gaming X 8GB HDD: Seagate Desktop 2TB PSU: Corsair RMx 750W OS: Windows 10 Home 64bit Keyboard: Cherry MX Board 6.0 Mouse: Razer DeathAdder Chroma
- kul1k
- Mírně pokročilý

ja tomu rozumim R61 a R500 nejsou herni ntb - je to tako mezi trida ktera je urcena na praci + prace v grafickych programech (napovida tomu quadro v R61)
NB:Acer Aspire V3 571G
- Bart_Teschen
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
hm, jakýkoli krám do 20 tkč na to co popisuješ stačí ...
IBM Thinkpad T60, Intel CoreDuo T7200 2GHz, 3GB RAM, Radeon X1400, SATA, Win XP
- petr_
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Za ty peníye by se dal možná i T61, možná by nebyla špatná vzhledem k mobilitě ta 14" verze, ale obávám se, že to už tu cenu značně přeleze.Jinak Tčka mají senzor akcelerace, takže třeba v případě pádu zaparkuje hlavy disku.
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
- IQLogic
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
a co tak externy box ked sa o svoje data bojis ... no kto by sa nebal
... ja som to tak vyriesil ... v boxe 640GB disk a tam si kopirujem veci z NB ... to ma napadlo ako najlepsia moznost ochrany dat pred pokazenym HDD
- Don Martinez
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
To mají i Rka, ne? Podobný technologie má u svejch business laptopů ale i HP (Compaq xxxxb, EliteBooky), Acer (TravelMate), Dell (Latitude), Toshiba (Tecra), takže to je dneska už docela standardní výbava... Jinak samozřejmě nejlepší ochranou dat je zálohování, ale to všichni vímepetr_ píše:Jinak Tčka mají senzor akcelerace, takže třeba v případě pádu zaparkuje hlavy disku.
Já bych doporučil třeba ten nový Dell, bude fajn i nový HP EliteBook 6910p, ThinkPad R500 nebo nový Toshiby Tecra (A10 atd.) - vzhledem k vyšší výdrži každopádně doporučuju laptop s Centrino 2...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník

Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník

- SS_Rambo
- Mírně pokročilý

jj amjí to i Rka. Mám ho na svoji R61čce 
Od té doby co jsme si koupil ThikPada tak neznám jinou značku booku...
- PersonalComputer
- Začátečník

-
Uvažuju o tom že bych možná chtěl přece jen notes na kterém by šla hrát i nějaká ta hra i když jen druhotně. Mám rád MMORPG Age of Conan,samozřejmě nechci aby to šlo na vysoké detaily ale bylo to hratelné. Máte nějaký tip ?
- PersonalComputer
- Začátečník

-
Ahoj vracím se k tomuto tématu. Pořád jedu na starém nx6125 a klidně vezmu opět i Há Péčko.
Narazil jsem na docela zajímavou novinku: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=65422
další ne zrovna nezajímavý stroj je toto: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=64976 cena je ovšem mnohem vyšší, book má magneziový rám ale nejsem si jistý zda nemá HP lepší výbavu...
Narazil jsem na docela zajímavou novinku: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=65422
další ne zrovna nezajímavý stroj je toto: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=64976 cena je ovšem mnohem vyšší, book má magneziový rám ale nejsem si jistý zda nemá HP lepší výbavu...
- N@$ty
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, pokud bys měl zájem, měl bych tu IBM ThinkPad R61 (viz můj podpis) za 25000 Kč vč. dokiny. Není sice nový, ale stav je jak vybalený z krabice a i ta krabice k němu je. Navíc je na něj ještě rok a čtvrt záruka Next Business Day on site (řešení reklamace do druhého dne u zákazníka). A asi i nějaká ta hra by na tom šla. Já na tom hrál občas WoW na 1680x1050 a detaily na polovic.
Motherboard: ASUS Maximus II Formula; CPU: Intel Core 2 Quad E6600; Cooling: Zalman CNPS7500; RAM: 2×Corsair XMS2 2048MB DHX;
VGA:Leadtek Winfast PX8800 GTS TD 512MB; HDD: Hitachi 160GB SATAII + WesternDigital 750GB SATAII; DVD: DVD±RW LG SuperMulti GSA-H22L;
PSU: Enermax Liberty 620W DXX; Case: Thermaltake Armor Jr. VC3000BWS; OS: Microsoft Windows Vista Ultimate x64; LCD: DELL UltraSharp 2408wfp
Notebook: IBM ThinkPad R61; Intel Core2Duo T7100; 4GB DDR2; 320GB HDD 7200rpm; nVidia Quadro NVS 140M; 15,4" WSXGA+; Microsoft Windows Vista Business
- jo3ph
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
petr_ píše:Za ty peníye by se dal možná i T61, možná by nebyla špatná vzhledem k mobilitě ta 14" verze, ale obávám se, že to už tu cenu značně přeleze.Jinak Tčka mají senzor akcelerace, takže třeba v případě pádu zaparkuje hlavy disku.
JJ ten senzor maj i Rka...nvm jak starsi modely...ale na me R500 jeDon Martinez píše:To mají i Rka, ne? Podobný technologie má u svejch business laptopů ale i HP (Compaq xxxxb, EliteBooky), Acer (TravelMate), Dell (Latitude), Toshiba (Tecra), takže to je dneska už docela standardní výbava... Jinak samozřejmě nejlepší ochranou dat je zálohování, ale to všichni vímepetr_ píše:Jinak Tčka mají senzor akcelerace, takže třeba v případě pádu zaparkuje hlavy disku....
Já bych doporučil třeba ten nový Dell, bude fajn i nový HP EliteBook 6910p, ThinkPad R500 nebo nový Toshiby Tecra (A10 atd.) - vzhledem k vyšší výdrži každopádně doporučuju laptop s Centrino 2...
- PersonalComputer
- Začátečník

-
Maximální cena je dvaadvacet a to ještě s výhradou. Ideální cena tak dvacet tisíc včetně daně. Pětadvacet a víc je už moc.
- N@$ty
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
A za 22 tisíc bez dokiny by si zájem měl?
Motherboard: ASUS Maximus II Formula; CPU: Intel Core 2 Quad E6600; Cooling: Zalman CNPS7500; RAM: 2×Corsair XMS2 2048MB DHX;
VGA:Leadtek Winfast PX8800 GTS TD 512MB; HDD: Hitachi 160GB SATAII + WesternDigital 750GB SATAII; DVD: DVD±RW LG SuperMulti GSA-H22L;
PSU: Enermax Liberty 620W DXX; Case: Thermaltake Armor Jr. VC3000BWS; OS: Microsoft Windows Vista Ultimate x64; LCD: DELL UltraSharp 2408wfp
Notebook: IBM ThinkPad R61; Intel Core2Duo T7100; 4GB DDR2; 320GB HDD 7200rpm; nVidia Quadro NVS 140M; 15,4" WSXGA+; Microsoft Windows Vista Business
- PersonalComputer
- Začátečník

-
Nechci použitý notebook, nezlob se.
- N@$ty
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
V pohodě.
- PersonalComputer
- Začátečník

-
Tak tedy přepracovávám zadání. Zapomeňte na vše co bylo napsáno nyní je takovéto:
Cena plus minus 20 000Kč (maximálně 22k)
Matný displej.
Konzervativní vzhled
Výkon odpovídající ceně
Spíše nižší než vyšší váhá (pod dvě kg, určitě ne více než dva a půl kg)
konektivita
HDMI
Raději Intel než AMD
Samostatná grafika (ideálně)
DVD
Hořčíkové tělo u dražšího notebooku.
Prozatím mám v merku nový ProBook http://www.czechcomputer.cz/disc_doc-P7 ... ml?ansid=2
a jako alternativu č.2 http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=64976-prý je horčíkový.
Cena plus minus 20 000Kč (maximálně 22k)
Matný displej.
Konzervativní vzhled
Výkon odpovídající ceně
Spíše nižší než vyšší váhá (pod dvě kg, určitě ne více než dva a půl kg)
konektivita
HDMI
Raději Intel než AMD
Samostatná grafika (ideálně)
DVD
Hořčíkové tělo u dražšího notebooku.
Prozatím mám v merku nový ProBook http://www.czechcomputer.cz/disc_doc-P7 ... ml?ansid=2
a jako alternativu č.2 http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=64976-prý je horčíkový.
- jo3ph
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
No tak za 22k horcikovy ram mit nebudes..a pokud jo tak je to na ukor kvality zbytku
...kdyz sem si vybiral ja svuj notas tak z 13" sem mel tohle:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=62262
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=62655
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=63565
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=55899
Nejsou spatny za tu cenu, ohlasy sou celkem pozitivni...ale nic extra to neni...pokud bys chtel neco lepsiho musis si priplatit...a to tak ze celkem dost..a to uz by bylo Tckove lenovo nebo XPS od Dellu
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=62262
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=62655
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=63565
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=55899
Nejsou spatny za tu cenu, ohlasy sou celkem pozitivni...ale nic extra to neni...pokud bys chtel neco lepsiho musis si priplatit...a to tak ze celkem dost..a to uz by bylo Tckove lenovo nebo XPS od Dellu
- Zivan
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Vaha pod 2kg, urcite ne vice nez 2,5kg - HP ProBook 2,59kg (kdovi, jestli je v tom zapocitana baterie a urcite v tom neni adapter)
Samostatna grafika - Dell integrovana
HDMI - Dell nema zadny digitalni vystup
Jak vidis, tak jsi vybral 2 alternativy a ani jedna nesplnuje tvoje zadani
Co teda opravdu potrebujes?
Edit:
Pokud urcite chces lepsi grafiku, tak je slusna treba Toshiba Tecra M10 (14", slabsi dedikovana grafika, moznost dokoupeni docku s digitalnim vystupem).
Samostatna grafika - Dell integrovana
HDMI - Dell nema zadny digitalni vystup
Jak vidis, tak jsi vybral 2 alternativy a ani jedna nesplnuje tvoje zadani
Edit:
Pokud urcite chces lepsi grafiku, tak je slusna treba Toshiba Tecra M10 (14", slabsi dedikovana grafika, moznost dokoupeni docku s digitalnim vystupem).
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W