notebook na VŠ i na odreagování do 20000Kč

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
ceiks65
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

notebook na VŠ i na odreagování do 20000Kč

Příspěvek od ceiks65 »

Budu nastupovat na VŠ a chci si pořídit notebook, bude to můj první notebook takže ještě nevím na co si dát pozor, budu ho hodně přenášet, takže mi jde o mobilitu, výdrž, budu ho používat hlavně ve škole + sem tam nějaká ta hra...

takže teďka co se týká výbavy notebooku... velikost asi 15,4" kvůli přenášení, menší se mi zdá malý, procesor nejlépe když to bude AMD, když bude slušná grafika nebudu se zlobit, disk alespoň 320GB a RAM nevím jestli je velký rozdíl 3 a 4GB, takže to nechám na vás :)

ještě cena... ta by měla být max. 20000 Kč +- něco málo... to by bylo asi tak vše co mám na srdci, děkuju za každou radu a tip
majk3232
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: notebook na VŠ i na odreagování do 20000Kč

Příspěvek od majk3232 »

http://www.alza.cz/acer-travelmate-5530 ... 107991.htm
nebo
http://www.alza.cz/umax-visionbook-m765tu-d108075.htm + dokoupit paměť

jinak nevím, ať ještě někdo něco vybere :)
Zivan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zivan »

Proc AMD? Momentalne ma platforma intelu lepsi vydrz na baterku i mensi problemy se zahrivanim.

Za tu cenu je problem sehnat slusny ntb na intelu i s lepsim rozlisenim. Maximalne HP Compaq 6735b. Pri klasice 1280x800 by mohl jit i 14". Rozliseni bude stejne, velikost a vaha mensi.

Kdyby stacila integrovana grafika od intelu, tak je jeden z nejlepsich ntb Lenovo R400. Pokud nestaci, tak bych se podival na Toshibu Tecru M10 s triletou zarukou. Z 15" Lenovo R500, Acer Travelmate 5730g
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
st3nl3y
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od st3nl3y »

Napíšu ti vlastní zkušenosti. Původně jsem nechtěl moc investovat a koupil si hp 6735s. Nebyl to špatný notebook, ale na každodení nošení to není... Bylo to amd platforma puma, která se neměla moc zahřívat, ale opak byl pravdou. Notebook jsem prodal a pořídil si thinkpad R400. Mohu říci, že kvalitou je úplně někde jinde. Je to sice 14,1, ale mě ta velikost na každodenní nošení přijde akorát. Je velice pevný a na baterku není problém dát 4-5 hodin. Kdyby pro tebe byl malý, tak koukni na R500. Možná se ještě někde dá sehnat R61. Ještě jedna rada - podle disku notebook nevybírej. Je lepší mít jistotu, že notebook něco vydrží a mít menší disk, než nějaký obyčejný plasťák s velkým diskem. Externí disk můžeš časem dokoupit...
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“