Windows 7 - vše okolo připravovaného OS - beta i RC
Moderátor: Loki5567
- CyberDeath
- Začátečník

Re: Windows 7; Windows Seven-vše okolo nového připravovaného OS
Smith : Jeste bych dodal ze za nestabilitu muzou take ruzne upravy instalace typu vLite (u XP to nebyl takovy problem ale Vista a 7 funguji trochu jinak) a pak samozrejme zvolene aplikace
Indigho : nema crysic v nastaveni nevo jako "run i 64bit mode" popripade druhy spousteci soubor v adresari se hrou ktery se menuje napriklad crysic64.exe ?
Indigho : nema crysic v nastaveni nevo jako "run i 64bit mode" popripade druhy spousteci soubor v adresari se hrou ktery se menuje napriklad crysic64.exe ?
PC - R9 7945HX, BD795i SE, 2x48GB 5600 CL46, Kolink Rocket Heavy Vented, 2TB PM9A1, 2TB XG7000, Pulse RX7900GRE, ROG LOKI 1000W
NB1 - China Laptop 18.5" FullHD, N150, 16Gb RAM, 256GB SSD -> Endeavour OS - River
NB2 - HP Zbook Fury 16 G11 4K, i9-14900HX, RTX 5000 Ada, 128GB RAM, 2TB SSD + HP G4 280W
NAS - 12450H ES, Erying QXZR , 8GB DDR4, A09S 4.2L + 120W ITX, 2x5TB 2,5 HDD, 2+4TB P3 Plus, 5Gbps M2 LAN
NB1 - China Laptop 18.5" FullHD, N150, 16Gb RAM, 256GB SSD -> Endeavour OS - River
NB2 - HP Zbook Fury 16 G11 4K, i9-14900HX, RTX 5000 Ada, 128GB RAM, 2TB SSD + HP G4 280W
NAS - 12450H ES, Erying QXZR , 8GB DDR4, A09S 4.2L + 120W ITX, 2x5TB 2,5 HDD, 2+4TB P3 Plus, 5Gbps M2 LAN
- BurningSoul
- Nováček

-
k tý crysis. máš nainstalenej poslední patch, kterej dovolil spustit tu hru jako 64-bitovou? jestli je to základní instalace, tak tam podpora 64-bitovýho prostředí nebyla 
- Enigma
- Začátečník

Lokalizaci mám a funguje a opravdu se těším, až sedmy vylezou hotové. Jen doufám, že nebudou příliš drahé. Četl jsem na internetu (snad si dohledáte) obavy, že Microsoft bude chtít nasadit cenu vysoko, a údiv, že navíc v době krize. To se pak ty sedmy moc nerozšíří.
- Kynio
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Lidi jak funguje Asus xonar zvukárny a jejich software na win 7? chcu kupovat xonar DX/XD (vlastně verzi D1 protože je do PCI, v PCIex mám už TV kartu) místo mojí audigy která nevyniká kvalitou =( díky
MB: ASUS P5Q Deluxe (bios 1611) CPU: Core2Duo E8400 3Ghz@3,6Ghz CHLADIČ: CM Hyper 212 GPU: Gigabyte ATI HD5770 silent RAM: 2x 2GB DDR2 Corsair DHX 800Mhz@1066Mhz (5.5.5.12 2,1V) HDD: SSD Crucial M4 128GB + WD 640GB AAKS + WD EARS 2TB + 2x Acutake Dark Disc 2 ZDROJ: Seasonic X-460 FanLess Gold DVD: DVD+/-RW Samsung SH-S223Q LS LCD: LG IPS226 (občas i telka Samsung F6740) OS: Win 8.1 AUDIO: AVR Onkyo SR-508 + set Jamo C405 a Asus Xonar DX (optika)
- tst
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
mam dx/xd a funguje bez problemuKynio píše:Lidi jak funguje Asus xonar zvukárny a jejich software na win 7? chcu kupovat xonar DX/XD (vlastně verzi D1 protože je do PCI, v PCIex mám už TV kartu) místo mojí audigy která nevyniká kvalitou =( díky
just me
- anti.77
- Začátečník

-
Zkouším Win764bit a chvilkama jsem trochu zaskočenej,jinak používám Visty64bit(v práciVisty32 a XP).
1.nevíte někdo jak vYpnout ten otravnej praporek vedle hodin-centrum zabezpečení atp. mám vypnutý ve službách a tohodle se nedokážu zbavit(ve Vistách se podobnej vopruz vypne snadno).Dík za radu
1.nevíte někdo jak vYpnout ten otravnej praporek vedle hodin-centrum zabezpečení atp. mám vypnutý ve službách a tohodle se nedokážu zbavit(ve Vistách se podobnej vopruz vypne snadno).Dík za radu
Case: Fractal Design Meshify C - DarkTG ,MB:Asus Maximus VIII Gene,proc:i7 6700K(cooler: Corsair H80i v2 Extreme),GK: EVGA GeForce GTX1080Ti SC BE Gaming ICX,4x8GB ram: DDR4 Corsair Vengeance LPX Black,disky:SSD A-Data XPG SX900 128GB, HDD : Toshiba P300 3TB, Seagate Barracuda7200.14 -1TB,ext.WD Elements Portable 750GB USB 3.0,zdroj:Seasonic Focus Plus Gold 750W,monitor: Samsung C27H711,klávesnice:GIGABYTE Force K85,myš:Asus Echelon,Windows 10 Home 64bit
- Kynio
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
klikni na hodiny pravým, pak "upravit ikony oznamovací oblasti" tam dáč pod tím hlavním rámcem "vypnout nebo zapnout systémové ikony" a tam to vypneš =)anti.77 píše:Zkouším Win764bit a chvilkama jsem trochu zaskočenej,jinak používám Visty64bit(v práciVisty32 a XP).
MB: ASUS P5Q Deluxe (bios 1611) CPU: Core2Duo E8400 3Ghz@3,6Ghz CHLADIČ: CM Hyper 212 GPU: Gigabyte ATI HD5770 silent RAM: 2x 2GB DDR2 Corsair DHX 800Mhz@1066Mhz (5.5.5.12 2,1V) HDD: SSD Crucial M4 128GB + WD 640GB AAKS + WD EARS 2TB + 2x Acutake Dark Disc 2 ZDROJ: Seasonic X-460 FanLess Gold DVD: DVD+/-RW Samsung SH-S223Q LS LCD: LG IPS226 (občas i telka Samsung F6740) OS: Win 8.1 AUDIO: AVR Onkyo SR-508 + set Jamo C405 a Asus Xonar DX (optika)
- anti.77
- Začátečník

-
Kynio: Dík je hotovo
..... vcelku mě tu různý jejich zabezpečení deptaj,už snad mám všechno vypnutý ......
Case: Fractal Design Meshify C - DarkTG ,MB:Asus Maximus VIII Gene,proc:i7 6700K(cooler: Corsair H80i v2 Extreme),GK: EVGA GeForce GTX1080Ti SC BE Gaming ICX,4x8GB ram: DDR4 Corsair Vengeance LPX Black,disky:SSD A-Data XPG SX900 128GB, HDD : Toshiba P300 3TB, Seagate Barracuda7200.14 -1TB,ext.WD Elements Portable 750GB USB 3.0,zdroj:Seasonic Focus Plus Gold 750W,monitor: Samsung C27H711,klávesnice:GIGABYTE Force K85,myš:Asus Echelon,Windows 10 Home 64bit
- Sniper.24
- Začátečník

nejrychlejší způsob otevření nového okna prohlížeče
Jak nastavit, aby se po kliknutí na ikonu Mozilla Firefox v hlavním panelu otevřelo nové okno prohlížeče. Jde mi o to, že první otevření jde jedním klikem, ale další je potřeba udělat pravým tlačítkem na ikoně + vybrat z nabídky nové okno, tzn 2 kliky(na jiny způsob jsem zatím nepřišel). Jde to nějak nastavit??? To mě asi nejvíc štve, jinak ten náhled mezi okny je super věc.
Díky za radu.
Díky za radu.
Gigabyte GA-P55-UD3, Intel Core i5 750 , vetrak stock
, 2 x 2GB DDR3 1800Mhz Kingmax, Gigabite GTX 260, Seagate 160GB SATA2 NCQ + Samsung 400GB SATA 2 NCQ + Western 120GBSATA1, SB Audigy 2, Repro Genius 5.1 Home Theater, DVD+-RW 8x + Li-Teon DVD-RW 18x, zdroj Corsair 520W, LCD 24" Samsung SyncMaster 2493HM, Windows 7 RC 7100 64-bit.
- <big>lama
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak pokud chceš jen nové okno tak k tomu zmáčkní shift 
nejaky novejsi iPhone a novejsi Macbook
- Sniper.24
- Začátečník

Existuje ještě jiný způsob, třeba jiná volba nastavení hlavního panelu. Pořád jsou to dvě operace. Vim neskutečnej vopruz... 
Gigabyte GA-P55-UD3, Intel Core i5 750 , vetrak stock
, 2 x 2GB DDR3 1800Mhz Kingmax, Gigabite GTX 260, Seagate 160GB SATA2 NCQ + Samsung 400GB SATA 2 NCQ + Western 120GBSATA1, SB Audigy 2, Repro Genius 5.1 Home Theater, DVD+-RW 8x + Li-Teon DVD-RW 18x, zdroj Corsair 520W, LCD 24" Samsung SyncMaster 2493HM, Windows 7 RC 7100 64-bit.
- Lojza
- Začátečník

Nevít někdo, co může způsobovat, že hry nevidí založený server mezi PC1-Vista SP2 RC a PC2-Win7 7100? Sdílení a mapovaní disků normálně valí, ale když založím hru (COD4, Strongold), druhý PC ji prostě nevidí (a je jedno kde ji založím jestli na 7 nebo na Vistě).
- Arnie_one
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Jak je na tom s bezpecnosti W7 ?
Mam na disku 7127 a rozmylsim, zda konecne utec z Visty. Dovedl by nekdo srovnat bezpecnost beta W7 7127 oproti Vista SP1 ?
Diky za postrehy.
Mam na disku 7127 a rozmylsim, zda konecne utec z Visty. Dovedl by nekdo srovnat bezpecnost beta W7 7127 oproti Vista SP1 ?
Diky za postrehy.
Naposledy upravil(a) Arnie_one dne ned 31. kvě 2009, 22:15, celkem upraveno 1 x.
- zombux
- Odborník PCT

srovnávat bezpečnost nějakou dobu existujícího a mnohokrát záplatovaného systému a testovací betaverze je nesmysl, kor když jde o nějaký neveřejný build. pokud ti jde o bezpečnost, rozhodně nedoporučuji na tomto systému jet, a počkat na finální verzi. testovací verze slouží opravdu pouze pro testování.
ignorelist: kremrole a dezoláti
- Arnie_one
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Jelikoz ctu, ze W7 je o mnoho dokonalejsi, vyvaroval se chyb visty atp. Predpokladal bych, ze i ta bezpecnost by mohla byt jiz nyni na vyssi urovni.
Pokud to tak neni, nema to zrejme opravdu cenu do finalniho produktu zkouset.
Pokud to tak neni, nema to zrejme opravdu cenu do finalniho produktu zkouset.
- zombux
- Odborník PCT

na bezpečnosti se určitě pracuje, ale je dost ošidné se tím zabývat v betaverzi, mohou tam být vědomě ponechané bezpečnostní díry třeba proto že je ještě nestihli opravit, a tak dále.
ignorelist: kremrole a dezoláti
- Arnie_one
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Toho sem si vedom, proto se na to ptam, jelikoz s tim nemam zadnou praktickou zkousenost. Jednu stalou chybu MS ponechal.
- Skrývání přípon u známých typů souborů, neboli - zobrazuje jejich názvy = skodlive soubory, ktere se tim daji zamaskovat
- UAC, jestli bude nebo ne, tezko rict. - rizeni prav uzivatelu. (me spis nevadi, ze tam neni)
O jinych dirach jsem necetl, to neznamena, ze tam nejsou, jak si uvedl.
- Skrývání přípon u známých typů souborů, neboli - zobrazuje jejich názvy = skodlive soubory, ktere se tim daji zamaskovat
- UAC, jestli bude nebo ne, tezko rict. - rizeni prav uzivatelu. (me spis nevadi, ze tam neni)
O jinych dirach jsem necetl, to neznamena, ze tam nejsou, jak si uvedl.
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jelikož se mi nedařilo po (poprvé neúspěšné oVLitované verzi) reinstalaci Vist na notebooku rozjet wifi/ati ovladače, vzal jsem se7eny (64bit) a nainstaloval. Pokud překousnu kousající se Aero, tak jsou docela dobré, výdrž na baterii bude víceméně stejný (jen měním office 2007 za 2010 TP1 64bit, uvidíme jak se to projeví na zátěži), zítra to otestuju ve škole
pod plnou palbou.
Jinak XP mode jsem si představoval spíše jako Unity mód VMWare
.
// Aha! tak ono to funguje lépe jak Unity mód v VMWare, jen se to musí umět:
ve virtual PC nainstalujte aplikaci a pak virtual PC zavřete. Otevřete nabídku start -> všechny programy -> Virtual XP -> Virtual XP applications a máte nabídku start z virtuálních XP.
Výhody typu že to ukládá atd z fyzického disku a ne z virtuálního atd již sami objevíte.
Jinak XP mode jsem si představoval spíše jako Unity mód VMWare
// Aha! tak ono to funguje lépe jak Unity mód v VMWare, jen se to musí umět:
ve virtual PC nainstalujte aplikaci a pak virtual PC zavřete. Otevřete nabídku start -> všechny programy -> Virtual XP -> Virtual XP applications a máte nabídku start z virtuálních XP.
Výhody typu že to ukládá atd z fyzického disku a ne z virtuálního atd již sami objevíte.
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
- <big>lama
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jj Ondráši, a navíc když si chceš takhle přidat i aplikace co se neinstalují anebo co už jsou v XPčkách (IE6) tak si v XPčkách vytvoříš někde v document and setings zástupce a on se ti oběví v sevenech
což jsem využil u IE6
BTW chceš teda říct že aplikace takhle puštěné pracují přímo s fyzickým diskem a ne tím virtuálním ? Třeba obsah schránky jde vložit do toho IE6 (adresa do adresního řádku), co jsem tak zkoušel, což je super no
Ještě nějak propojit tu IE6 s apachem běžícím na 7vnech a bude to luxus
Zatím jsem se tím nijak nezaobíral, ale teoreticky by se seveny měly pro xpčka tvářit že jsou pod jinou ip adresou než ty xpčka ?
Aspon takhle mi to fungovalo s dvojema susečkama v wmvare 
BTW chceš teda říct že aplikace takhle puštěné pracují přímo s fyzickým diskem a ne tím virtuálním ? Třeba obsah schránky jde vložit do toho IE6 (adresa do adresního řádku), co jsem tak zkoušel, což je super no
nejaky novejsi iPhone a novejsi Macbook
- Pepa1
- Mírně pokročilý

-
Windows 7 64.bit - dotaz
Řeším neúspěšně problém s automatickým řazením ikon ve složce na ploše (nikoliv ikony na ploše ale ikony ve složce na ploše)
viz. http://pc.poradna.net/q/view/381281-win ... e-na-plose
Bohužel jsem zatím nikde nedobral řešení, tak jsem se chtěl zeptat zda má někdo stejný problém
Řeším neúspěšně problém s automatickým řazením ikon ve složce na ploše (nikoliv ikony na ploše ale ikony ve složce na ploše)
viz. http://pc.poradna.net/q/view/381281-win ... e-na-plose
Bohužel jsem zatím nikde nedobral řešení, tak jsem se chtěl zeptat zda má někdo stejný problém