Kritikmi i hracmi ospevovana logicka plosinovka Braid zalozena na hratkach s casom sa po niekolkych mesiacoch z Xbox live dostava aj na PC, je mozne si ho zakupit cez Greenhouse, Steam, Impulse, Gamers Gate.
Po World of Goo je to dalsia hra ktora ma chytila a nepustila. Ak vam nie je luto 15 dolarov urcite sa oplati do nej investovat. Osobne som ju uz dohral, nie je dlha ale kazdy level skryva vzdy inu logicku hadanku, ak si ju chcete uzit naozaj NEpozerajte walkthrough videa z youtube alebo navody, potom to nema vyznam hrat.
Okrem skvelej hratelnosti a pribehu by sa urcite nemala opomenut aj krasna hudba:
//Thellwin - dovolil jsem si upavit název, jsme PC fórum, takže pokud nejde o hru, která je vyloženě jen konzolová, tak netřeba zmiňovat platformy v názvu
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300)MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
Tak easy to fakt nie je ti co nieco odsudzuju pohladom na grafiku su vedle jak ta jedle.
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300)MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
Jop, kámošovi to na NVIDII 8600 při stisku F1 (tzn když chceš přejít na oblaka nebo do domu) vytuhne a musí to sestřelit, druhému s HD2400 to funguje OK.
Tak jsem dal Braidu další šanci, bohužel jsem se nedostal o dost dál. Problém těchto logických her, ať už jde o Braid, Osmos nebo Puzzle Quest, u mně je, že se pro mně a mnou netrpělivost stanou časem až neúnosně těžké
Ale jinak souhlas s oslavnými názory, že to není ani tak hra, jako spíše už opravdové UMĚNÍ. A kdo háže hry do jednoho pytle jako bohapusté střílečky plné krve a násilí (ano, takové představy o hrách nadále existují), měl by si pustit Braida..
to je krasny kus umeleckeho diela, hudobneho aj maliarskeho.
Akurat ze som sa zasekol v tretom svete, stvrty tiez nemam komplet.
Ale pridem na to, YouTube navod nie je pre mna...
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22 ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8 STEAM•uubuuW ... EVE Online•H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
ač mám logický hry rád, třeba berušky, tak tohle je hra na nic, nemám rád když musim mačkat mezerník na vteřinu přesně, to nemá s logikou nic společnýho, jen mě to nasírá
Já se hrou nemám problém a nikde sem neviděl, že musím mačkat na vteřinu přesně tlačítka. Naopak, logické hry mě vůbec nebaví, ale s Braidem nemám problém. Dle mého je to jedna z nejlepších her na světě.
Nejsem žádný herní maniak, Braid se ke mě dostal spíše náhodou a tak jsem ti tedy zahrál. Až na pár chvilek poměrně easy (nic neřešitelnýho, stačí zapojit věc v hlavě) a chtěl bych se zeptat jestli je nějaká podobná hra. Třeba navazující na Brad, nebo z jiného soudku, ale logická a nejméně stejně zábavná, od které neodejdu po 5ti minutách znuděný. Braid mě opravdu nadchnul svojí jednoduchostí a propracovanými úkoly. Opravdu hra, o které můžu říct, že mě bavila a překonala mé očekávání. (stačí k radosti opravdu málo).
If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
Tak jsem to dohrál.
Wow. Na konci ten příběh začne celkem dávat smysl, všechny ty alegorie, skryté významy... poslední level a alternativní (definitivní) konec neměl chybu. Takové gamesky třeba dělat, brilantně udělané, art style a technické zpracování je prostě super. Hrátky s časem jsou kreativní a puzzly promyšlené. Skutečně umělecké dílo. 9/10
Heavy spoilers! Označte text. Líbí se mi, jak má příběh dvě úrovně - jednak alegorie ve formě hledání princezny + tvorba atomové bomby a její následky.
Ad alternativní konec: doženete princeznu (Tim vynalezne bombu) a ona vybuchne. Tak Braid skutenčně končí, jako hra a začíná, jako příběh.
Trochu mi to připomíná film Fountain od Aronofského.
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024) MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400 POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630 AUDIO:Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k "A Man's mortality is a compass that points his way in life."
Na Steam je sleva na Braid OST "DLC", 8 skladeb za cca 80,-. Super odpočinkové album.
A pozor! Album obsahuje:
skladby v mp3
skladby ve FLAC (bezztrátově)
hi-res album art
všechno otagované a pojmenované, jak by mělo být
složka wallpaperů a screenshotů jako bonus
Nejlépe zpracované album, které kdy bylo distribuované digitálně. Kéž by to tak dělali všichni. Nádhera.
Samotný Braid je taky za drobné, stahujte.
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024) MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400 POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630 AUDIO:Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k "A Man's mortality is a compass that points his way in life."