Brždění internetu routerem

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
bbtrash
Nováček
Nováček

Brždění internetu routerem

Příspěvek od bbtrash »

Zdravím potřeboval bych prosím poradit ohledně wifi routeru. Jde mi o rychlost internetu (download) latence je v pořádku. Signál od poskytovatele vedu do jednoho svého routeru z toho dále pokračuje do problémového wifi r. přes který se mi pojí notebooky doma. Rychlost připojení na net z wifi routeru (jak přes wifi , tak přes utp) je hodně nízká , cca 50kbit/s. Přes normální router mi to pustí 2Mbit/s.

Dělá to na obou ntbs takže jsem vyloučil problém se síťovkou. U wifi routeru jsem obnovil tovární nastavení a znovu vše nastavil , ale dělá to pořád.

Neví někdo čím by to mohlo být ?
nevidany
Začátečník
Začátečník

Re: Brždění internetu routerem

Příspěvek od nevidany »

Testnul jsi vytížení sítě DUDEm? Pokud je to wifi router ovislink tak se nedivím... mám jeden levnější kousek a od minulého týdne routuji přes PC. Měl jsem podobné problémy- nejlevnější řešení co mě napadá pokud ten první router je tvůj :tzn je ještě nějaký router od poskytovatele před ním- tak se domluvit s poskytovatelem na poskytnutí více IP a routovat se přímo od něj (přes switch např.)
routování přes dva levné(nebo se mýlím?) routery je hrozná věc a stálo by za to zvážit zdali musíš mít tolik routerů za sebou...
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Tohle vypada na vadnej router...
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
nevidany
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od nevidany »

Ne nezbytně, některé routery mají problém s tím co mají dělat- poddimenzovaná řídící jednotka - neustálé ověřování od druhého routeru, zaplý nat, kontroly MAC - to vše zblajzne nějaký výkon... U nás ve sdružení montujeme mikrotik routery hned ve chvíli kdy je na AP napojen víc jak jeden uživatel (ony to ty levné krabičky za 1000kč nedávají) . Z vlastní zkušenosti vím, že dva routery za sebou dělají bordel- zvlášť když člověk potřebuje povolit nějaké porty, VPN atp...
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Ano, ale v tom pripade je pak problem u poskytovatele ze APcko neudelal transparentni a nechat router s NATem zavani i amaterismem.
Krabicky za 1000 zvladaji tak 5-10 klientu - pokud se nebavime o OvisLinku.

Tady bych to ale spis videl na problem s jeho krabickou.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
nevidany
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od nevidany »

nechat router s NATem zavani i amaterismem.
pokud dotyčný potřebuje zapojit více PC tak je NAT ideální volba (zvláště pokud ve smlouvě má možnost zapojit poze jedno zařízení) - tzn. žádný amatérismus.

Souhlasím, že se najdou krabičky za 1kKč co zvládají i více klientů, ale babo raď která to je :-D já měl vždy nešťastnou ruku (krom SMC ty jsou perfektní)

Printscreeny všech nastavení a obou routerech by nám dát mohl, takhle jen diskutujeme nad prázdným tématem.
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Myslel sem NAT na zarizeni od provozovatele - od toho to zavani amaterismem.
Samozrejmne, ze pokud si to tak udela klient je to fajn. Pripoji si vice zarizeni a oddeli si vlastni sit od site ISP.
bbtrash
Nováček
Nováček

Příspěvek od bbtrash »

Zdravím , předem se omlouvám , že jsem tu pár dnů nebyl , bylo to kvůli maturitám.
Zpět k problému.
Jednalo se tu o tom jakéže to routery mám , takže první je klasický 5 lan Edimax a druhý 5 lan SMC s wifi.
Routery beží defakto v tovarním nastavení , je pouze konfigurována adresa prvku, dhcp pool , nastavení wifi.
Routery 2 musim mít protože mám ideální místečko pro umístění wifi routeru abych pěkně chytal signál všude.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“