Zdravím,
mám dotaz: v našem městečku (cca 20tis. obyvatel) nás minulý týden oslovil poskytovatel internetu, že by na náš dům-panelák umístil anténu pro šíření internetu + příslušnou elektroniku. Náš dům má velice výhodnou polohu a tak má tento poskytovatel docela velký zájem ji zde umístit. Pravděpodobně to bude jeden z hlavních bodů, protože do našeho domu by šla zemí "optika" a ze střechy signál do celého městečka vzduchem. Ale mi vůbec nevíme jakou měsíční částku za tuto službu požadovat, nebo jaká částka je asi tak v tomto našem případě obvyklá?
Docela dost na nás poskytovatel chvátá a mi bychom neradi podepsali pro nás nějak "nevýhodnou" smlouvu.
Předem velice děkuji za názory, případně na co si dát ještě pozor.
Oto W.
Jakou částku požadovat za umístění NET antény na střeše?
Moderátor: Don
- Weber
- Začátečník

-
- kal001
- Černá karta

-
Re: Jakou částku požadovat za umístění NET antény na střeše?
Vyslovil poskytovatel nějakou nabídku? Pokud ne, je to důvod k zamyšlení.
Záleží o jakého poskytovatele jde, kolik bodů díky vám připojí atd. Bez toho to nejde jednoznačně říct. Osobně bych jej tlačil k Internetu zdarma pro obyvatele domu, nebo něčemu podobnému.
Záleží o jakého poskytovatele jde, kolik bodů díky vám připojí atd. Bez toho to nejde jednoznačně říct. Osobně bych jej tlačil k Internetu zdarma pro obyvatele domu, nebo něčemu podobnému.
Naposledy upravil(a) kal001 dne sob 3. říj 2009, 22:12, celkem upraveno 1 x.
- NEONET
- Středně pokročilý

presne tak, internet pro obyvatele domu zdarma nebo za velice vyhodnout nabidku a rychlost a dejte si tu co chcete
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
- kal001
- Černá karta

-
Také bych pamatoval na to, že poskytovatel bude muset mít vlastní odběrné místo elektřiny. Tato položka může jít v extrémních případech i k desetitisícům ročně, pokud se bude jednat o hodně vytížený bod.
Říkám to proto, že jeden nejmenovaný poskytovatel mi chtěl takto vnutit antény na balkon, routery bych živil z vlastní zásuvky a za to mi nabízel 100kč slevu měsíčně. Tak rychle a důrazně ho předpokládám ze dveří ještě nikdo nehnal

Říkám to proto, že jeden nejmenovaný poskytovatel mi chtěl takto vnutit antény na balkon, routery bych živil z vlastní zásuvky a za to mi nabízel 100kč slevu měsíčně. Tak rychle a důrazně ho předpokládám ze dveří ještě nikdo nehnal
Naposledy upravil(a) kal001 dne sob 3. říj 2009, 22:12, celkem upraveno 1 x.
- Weber
- Začátečník

-
To kal001: s tou elektřinou je to dobrá připomínka. Většinou mluvili o částce do 600,- Kč. To bychom se asi divili, když by začaly lítat tisíce.
Ještě jednou díky všem přispěvovatelům.
Ještě jednou díky všem přispěvovatelům.
Intel i5, GK GF560TI,