Jakou částku požadovat za umístění NET antény na střeše?

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Weber
Začátečník
Začátečník

Jakou částku požadovat za umístění NET antény na střeše?

Příspěvek od Weber »

Zdravím,
mám dotaz: v našem městečku (cca 20tis. obyvatel) nás minulý týden oslovil poskytovatel internetu, že by na náš dům-panelák umístil anténu pro šíření internetu + příslušnou elektroniku. Náš dům má velice výhodnou polohu a tak má tento poskytovatel docela velký zájem ji zde umístit. Pravděpodobně to bude jeden z hlavních bodů, protože do našeho domu by šla zemí "optika" a ze střechy signál do celého městečka vzduchem. Ale mi vůbec nevíme jakou měsíční částku za tuto službu požadovat, nebo jaká částka je asi tak v tomto našem případě obvyklá?

Docela dost na nás poskytovatel chvátá a mi bychom neradi podepsali pro nás nějak "nevýhodnou" smlouvu.
Předem velice děkuji za názory, případně na co si dát ještě pozor.

Oto W.
kal001
Černá karta
Černá karta

Re: Jakou částku požadovat za umístění NET antény na střeše?

Příspěvek od kal001 »

Vyslovil poskytovatel nějakou nabídku? Pokud ne, je to důvod k zamyšlení.

Záleží o jakého poskytovatele jde, kolik bodů díky vám připojí atd. Bez toho to nejde jednoznačně říct. Osobně bych jej tlačil k Internetu zdarma pro obyvatele domu, nebo něčemu podobnému.
Naposledy upravil(a) kal001 dne sob 3. říj 2009, 22:12, celkem upraveno 1 x.
NEONET
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NEONET »

presne tak, internet pro obyvatele domu zdarma nebo za velice vyhodnout nabidku a rychlost a dejte si tu co chcete
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
kal001
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od kal001 »

Také bych pamatoval na to, že poskytovatel bude muset mít vlastní odběrné místo elektřiny. Tato položka může jít v extrémních případech i k desetitisícům ročně, pokud se bude jednat o hodně vytížený bod.

Říkám to proto, že jeden nejmenovaný poskytovatel mi chtěl takto vnutit antény na balkon, routery bych živil z vlastní zásuvky a za to mi nabízel 100kč slevu měsíčně. Tak rychle a důrazně ho předpokládám ze dveří ještě nikdo nehnal :-D 8-)
Naposledy upravil(a) kal001 dne sob 3. říj 2009, 22:12, celkem upraveno 1 x.
Weber
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Weber »

To kal001: s tou elektřinou je to dobrá připomínka. Většinou mluvili o částce do 600,- Kč. To bychom se asi divili, když by začaly lítat tisíce.

Ještě jednou díky všem přispěvovatelům.
Intel i5, GK GF560TI,
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“