Odhlučňovací hmoty

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Odpovědět
Darsilius
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: Odhlučňovací hmoty

Příspěvek od Darsilius »

ja to s disky vyřešil takto :

Obrázek

+ tam mam narvanou pěnovou vystýlku, kterou se vycpavají krabice k plazmovejm televizím, aby se nerozbily ...a o discích nevím :D
Motherboard: Gigabyte P35-DS3..F10
Procesor: C2D E6750 3,2 Ghz, cooler: cm gemin II
Vga: His Ati HD3870 854/2450, cooler: accelero S1
HDDs: samsung F1 640GB+ WD 250 GB,
Ram: A-data vitesta extreme edition 4GB cl4 800Mhz
Case: Sharkoon Rebel 9 (Ati casemod)
Mrtvola
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mrtvola »

Když budu brát v potaz, že nejsem žádný kobercořez a nechce se mě patlat s lepidlem apod. tj. chci odlučnit case a chci k tomu použít komerční materiál již s lepící vrstvou, tak co doporučíte. Koukal jsem na Silentmaxx Silmu, ta zatím, vede. Nečekám d toho žádné zázraky, ale každý decibel dobrý. Větráky mám 5*12cm Noctua, zdroj Enermax. Grafika je referenční (ta je problém, ale chci mít tichý počítač hlavně v idle (filmy, práce do školy apod.), při hraní mě to nějak nevadí). Díky.
i5 3570K, Asus P8Z77 M-Pro, Kingston HyperX XMP 1600Mhz 8GB, GB HD7870, Crucial M4 128GB, Cosmos S (díky Pejsku :-) ), Seasonic X560W
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Koukni na gumex. Taky tam najdes pekne matrose.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Mrtvola
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mrtvola »

Předpokládám, že myslíš toto http://www.gumex.cz/cz/protihlukove_des ... -DESKY/9/0 a jakou z nich doporučíš? A z jajkou z nich máš zkušenosti, co se útlumu, lepení atd. týče? Koukám že vhodný by byl typ TYP 503 - S PVC VRSTVOU, ale tam mě děsí velikost role, a pak typy Typ 505 s bosáží (ten je asi nej tipuji) a možná ještě Typ 500.

A doporučíte dát nejdříve KF-25 a na to jednu např. 10mm vrstvu Typu 503. nebo dát jenom jednu např. 15-20mm vrstvu 503 či toho typu s bosáží?
i5 3570K, Asus P8Z77 M-Pro, Kingston HyperX XMP 1600Mhz 8GB, GB HD7870, Crucial M4 128GB, Cosmos S (díky Pejsku :-) ), Seasonic X560W
`x3on
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od `x3on »

zdravim.. mam problem se seagate barracuda 250 gb sata.. mam dokonale tiche pc.. jen je problem ze systemovy disk mam nejaky 80 gb.. ten je tichy.. a na data pouzivam ten seagate.. a kdyz se nepouziva tak se vypne.. ale jak v total cmd otevru tak se roztoci a je slyset.. dal jsem do do scythe hirumo ale rozdil minimalni... stve me to protoze pc mi bezi i pres noc jako stahovadlo ... takze to slysim a nemuzu se moc vyspat...
PC | x3on is now known as `x3on | `x3on je majitelem rádia fox
Mrtvola
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mrtvola »

Nejdříve zjisti, zda ten hluk děá sám disk a ne třeba jeho vibrace přenesené na skříň! Pak je jen několik drazších řešení, pokud potřebuješ absolutně tiché PC. Někdo píše, že HDD bloky od Silentmaxx jsou i hluk pohlcující, ale pořád to není ono. Další je koupit jiný disk a jediné opravdu fungující a zde uživateli potvrzené, je vodní chlazení HDD a obalit molitanem (či podobnou hmotou).
Já mam třeba 500GB od Seagate a ten je opravdu tichý i při práci.
`x3on
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od `x3on »

Mrtvola píše:Nejdříve zjisti, zda ten hluk děá sám disk a ne třeba jeho vibrace přenesené na skříň! Pak je jen několik drazších řešení, pokud potřebuješ absolutně tiché PC. Někdo píše, že HDD bloky od Silentmaxx jsou i hluk pohlcující, ale pořád to není ono. Další je koupit jiný disk a jediné opravdu fungující a zde uživateli potvrzené, je vodní chlazení HDD a obalit molitanem (či podobnou hmotou).
Já mam třeba 500GB od Seagate a ten je opravdu tichý i při práci.
Jsem si jist tim diskem... a hirumo ma gumovou hmotu na uchyceni..nevim uz co s tim.. 250 mi to nikdo nekoupi...
Naposledy upravil(a) `x3on dne sob 30. kvě 2009, 10:58, celkem upraveno 1 x.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

me se sovedcily 3 vrstvy odhlucnovaci h,oty od Silentmaxu. Muzu doporucit. Jedina nevyhoda je cena komplet Bigtower vyjde tak na 1000-1500,-
`x3on
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od `x3on »

jo odhlucnovaci hmoty jsou super.. jen to ze za 1500 mam novy 500 gb tichy disk
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Jenze tichy disk neni tichy. Mam tiche disky v tlumicich boxech a ted vystlavam case a porad to neni ono. Dokud nemas SSD a vse chlazene pasivne porad se bude odhlucnovat.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
`x3on
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od `x3on »

tak jsem prisel na novou vec...

nejlevnejsi podlozka pod mys stoji 20 kc.. tu jsem nastrihal a narval do hiruma pod a nad harddisk (7200.10 je tenka serie) a hdd je vic ticho... pri ofukovanim 12 cm xilence ma v idle 35 stupnu a pri defragmentaci nejde pres 42 coz mi prijde ok
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

penovy podlozky nejsou idealni. pozor zespodu. tisteny spoj resp. chipy na nem maj kolikrat pres 60°C a snadno se ti ta tvoje podlozka muze roztavit :roll:
`x3on
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od `x3on »

neboj.. je to po stranach.. nejsou tam chipy nikde.. daval jsem si pozor
Axwell
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Axwell »

heh, tie z podloziek z mysky su tiez celkom dobre riesenia, ale skor ked nemate vobec ziadny lepsi material, silikon je best na odvibrovanie ;-) a na odhlucnenie je to uz kazdeho vec, su originalne balicky ale nejako velmi sa nelisia od beznych sposobov napr. pouzivane materialy v audio techniky pri reproduktoroch atd...
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

uz vidim jak disk komplet zalejvas do silikonu :)
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

chudak disk :)
yNo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yNo »

zdravim,idem kupovat new case a chcem ju rovno oblepit... idem tam davat AKASA Paxmate plus, ale potrebujem pod nu este nieco,co mi kvalitne utlmi zvuk hdd... neviete o niecom?
Nothin´
Razorjack
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Razorjack »

Flegy píše:uz vidim jak disk komplet zalejvas do silikonu :)
Vy se tady lidi smějete, ale z diskem politým silikonovou pryskyřicí už jsem se setkal. Tedy jen částečně, podle místa největší koncentrace jsem pochopil, že záměrem stavitele PC (nejmenovaného shopu) bylo znemožnit uživateli svobodné odpojování kabelů... (Pro klid duše, můj PC to nebyl ani náhodou)
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

to nebyla silikonova pryskyrice ale pravdepodobne tavne lepidlo. to delaji vsichni lepsi dodavatele sestav kvuli tomu, aby se pri preprave konektory neuvolnili a dementi jim to neposilali zpatky na reklamaci :roll:
Razorjack
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Razorjack »

Jo, ale nemuselo to být přes třetinu disku... Osobně mi to přijde jako těžká prasečina, ale to už patří jinam...
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“