Prosím o pomoc s Win32:Trojan-Gen (Other)

Problematika virů a antivirů, zabezpečení PC - firewall, spyware, atd.
Odpovědět
lukasfait
Začátečník
Začátečník

Prosím o pomoc s Win32:Trojan-Gen (Other)

Příspěvek od lukasfait »

Zdravím.
No tak ehm, možná budu vypadat za blba :-) ale zdejší fórum mám dost v oblibě, tak píšu sem, i když si nejsem jistej, jestli mi můžete pomoct. Takže i přesto nebo možná právě proto, že se považuji za zkušenějšího uživatele PC (bezhlavě neinstaluju toolbary, balíky se smajlíky...), brouzdám jedině přes Operu a schovaný za Comodo FW a Avastem (vím, co se píše o Avastu ale na poli free asi nic lepšího nebude), tak jsem ještě neměl tu čest s virem!!! Fakt ne! :-) No a najednou mi Avast zahlásil infekci během surfování. Když jsem chtěl manuálně Avast zapnout (tak před vlastním spuštěním se testují registry a operační paměť (alespoň tak je to tam napsaný)). No a během toho testu se objevilo info, že byl nalezen vir v operační paměti a že je doporučeno spustit test po restartu. Udělal jsem a všechny nalezené infikované soubory jsem přesunul do virové truhly. A teď se ptám co s tím? OS se spouští zdá se v pohodě, net běží, HDD zbytečně nechroupe, takže bych mohl truhlu asi smazat ale nevím. Je nějaká možnost jak zjistit jestli soubory k něčemu potřebuju, případně, jak soubory vyléčit, nebo v případě smazání, jestli je možnost odněkud dostat nové verze souborů např, pomocí instalačního cd Win????? Fakt nevím... Pro pořádek přikládám screen truhly.

Všem moc moc děkuji za pomoc a rady

P.S.: Něco o tom trojanu jsem hledal na googlu a na nějakém fóru byl uživatel se stejným druhem infekce a prej vypnul obnovení systému. Já ho mám zapnutý a někdy ho používám, tak mě ještě zajímá jak může vypnutí obnovení pomoct a kdy ho lze zapnout.

Ještě jednou díky moc.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
CPU: Intel Core i5-6500 Skylake @ 3,2 GHz, MB: MSI Z170A Gaming PRO Carbon, s1151, VGA: MSI GTX 970 Gaming 4G (4GB GDDR5), RAM: HyperX Fury DDR4, 16GB @ 2400 MHz,M2: Samsung 970 EVO NVMe M.2 - 250GB, SSD: Crucial M4 (128 GB), HDD: WD Black - 500GB, PSU: Enermax PRO82+ 525W, CASE: Phanteks Eclipse P400s, MOUSE:SteelSeries Rival 300, MOUSEPAD:Asus Cerberus MousePad
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Prosím o pomoc s Win32:Trojan-Gen (Other)

Příspěvek od zombux »

že jsou nějaké viry v truhle, ještě neznamená že máš v systému nákazu. preventivně to ale opravdu chce proskenovat - tj HijackThis, ComboFix, Smitfraudfix atd.
ignorelist: kremrole a dezoláti
lukasfait
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lukasfait »

Zdravím.
Díky za rady. HJT trochu znám. Kdybych sem nebo do nějakýho jinýho threadu hodil log, kouknul by mi na to někdo please? A k čemu prosím slouží ty další dva softy? A to že mám v karanténě msupdte.exe je v pohodě? Když ho smažu nepřijdu o možnost aktualizace OS? Jak říkám, takový věci řeším poprvý a nwm co s tim. :sad:
Diky moc
CPU: Intel Core i5-6500 Skylake @ 3,2 GHz, MB: MSI Z170A Gaming PRO Carbon, s1151, VGA: MSI GTX 970 Gaming 4G (4GB GDDR5), RAM: HyperX Fury DDR4, 16GB @ 2400 MHz,M2: Samsung 970 EVO NVMe M.2 - 250GB, SSD: Crucial M4 (128 GB), HDD: WD Black - 500GB, PSU: Enermax PRO82+ 525W, CASE: Phanteks Eclipse P400s, MOUSE:SteelSeries Rival 300, MOUSEPAD:Asus Cerberus MousePad
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

ano, log z HJT dej klidně sem. ComboFix se prostě spustí a on pracuje sám, možná bych doporučil prvně to projet tím, a pak po restartu teprve vyhodil log z HJT.

tuším že msupdte.exe není legitimní systémový proces, takže smazání není na škodu - vždyť už je stejně v truhle.
ignorelist: kremrole a dezoláti
lukasfait
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lukasfait »

Díky za pomoc.
V následujících dnech mě čeká čištění PC a výměna několika ehm... ne úplně legálně získaných programů :D za freeware, takže myslím, že log z HJT by teď byl nic neříkající. Ale hned jak to dodělám, tak ho sem hodím...
Odpovědět

Zpět na „Viry, antiviry a bezpečnost“