Problém s foreign key

Vývojová prostředí, aplikace, skripty, http://www... síťové programy, internet, sdílení...
Odpovědět
Balin.Tomas
Nováček
Nováček

Problém s foreign key

Příspěvek od Balin.Tomas »

Prosím o radu, při zápisu do databáze se mi oběví chyba s foreign key: Cannot add or update a child row: a foreign key constraint fails (`hosting/registrace`, CONSTRAINT `registrace_fk_1` FOREIGN KEY (`tarif`) REFERENCES `tarif` (`tarif_id`) ON DELETE CASCADE ON UPDATE CASCADE) Přitom v tabulce kde je "tarif_id" toto id obsahuje.

Kód: Vybrat vše

{
switch($cislo) {   // zjištění id tarifu
case "Tarif 1": $tarif= 1; break;
case "Tarif 2": $tarif= 2; break;
}
$query = MySQL_Query("INSERT INTO registrace (uzivatel,tarif,jmeno,prezdivka,heslo) VALUES ('$uzivatel', '$tarif', '$jmeno', '$prezdivka', '$heslo')") or die (mysql_error());
Děkuji moc za rady.
Teď jsem ještě přišel na to že id do databáze zapíše.
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s foreign key

Příspěvek od arxeiss »

Nemáš tam někde chybu třeba že vkládáš text kde máš že to bude INT nebo něco takového? Nic mě nenapadá
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
Balin.Tomas
Nováček
Nováček

Nemám to jsem všechno několikrát kontroloval.To by ni ale nahlásilo, nebo ne? :-)
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arxeiss »

Když mi něco takového nejde, tak si dycky dám vypsat všechny proměnné, ať vidím co se dosazuje, třeba tam máš někde něco blbě, něčeho sis nevšiml, pak ten SQL dotaz zkopíčuju do PHPmyAdmina, dám tam tu záložku SQL a tam to vložím, a nahradím to tím textem co se mi vypsal, a pokud to pojede, tak na to seru a hledám chybu další den.
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
Balin.Tomas
Nováček
Nováček

Tak teď nevím jestli se na to mám taky srát???
Teď to najednou jde a nic jsem nedělal.Asi vše budu ladit jen koukáním na monitor, pak vše půjde jak má. :-D
Tak teď jdu řešit toto MySql automatizace polí
Nevěděl by jsi?

// OndraSter - Ohledně té automatizace polí arxeiss odpověděl sem, ale přesunul jsem to do tématu ohledně aut. polí, odpověď hledej tam.
Odpovědět

Zpět na „Programování a web“