Pomôžte vyriešiť takúto vec.
Potrebujem na novo úplne kompletne preinštalovať jeden notebook ale... a tu začína problém!!!
-najprv pokec ...
ide o notebook na ktorom bol pri kúpe predinštalovaný win.XP mediacenter disk bol štandarte od výroby rodzelený na polovicu disk C FAT32 disk D NTFS(som dal ja) na disku C je aj skrytá partícia (5GB)na ktorej je inštalačka
-štandartný postup je po dokončení inštalácie urobiť zálohu systému cez Acerovskú utilitku recovery alebo niečo také je to na dva CD disky - aj som urobil...
-teraz prešli tri roky a notebook si začína pomaly pýtať reinštall OS
NO A TU TO ZAČÍNA ! ! !
ak by som mal použiť originálny postup a vložím tie dve záložné CD a výsledko čoho je obnova systému do bodu ked som 1.krát nainštaloval systém
ale čo neovplyvním je rozdelenie disku a to nešťastné FAT32
KONEČNE OTÁZKA
Ako vytiahnuť inštalačku zo skrytej partície aby som si mohol s nou nakladať ako já chcem alebo ako si počínať tak aby som neprišiel o originány operačný systém teda záloha ale to najdôležitejšie je aby systémový disk bol NTFS a nie FA32
NB Acer - preinštalovanie OS zo skrytej partície
Moderátor: Don
- jano101
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Zivan
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: NB Acer - preinštalovanie OS zo skrytej partície
FAT32 by mel jit prekonvertovat po te obnove na NTFS.
A jen pro jistotu. Tou obnovou asi prijdes o vsechna data na ntb, takze zalohovat.
A jen pro jistotu. Tou obnovou asi prijdes o vsechna data na ntb, takze zalohovat.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
- lerlitz
- Nováček

-
1. ak mas originany win xp potom by si mal mat pod notebookom nalepku s licencnym klucom... ak zozenies original instalacku toho isteho win ako mas ty (trebarz win profesional 32b sp2 cz... atd.) a v tej iste jazykovej verzii tak si to môzes kludne preinstalovat bez zalohy priamo z originalnej instalacky, pouzijes svoj licencny kluc a stiahnes si ovladace z acer stranky... v tomto pripade vyriesis vsetky tvoje problemy... tj. vytvoris si oddiely ake potrebujes a naformatujes ich systemom suborov akym chces...
2. ak chces instalovat z obnoveny potom velkost particie mozes zmenit specialnym programom... tusim Partition magic a prekonvertovat FAT32 na NTFS sa da aj cez prikazovy riadok... vid link
http://support.microsoft.com/kb/307881
2. ak chces instalovat z obnoveny potom velkost particie mozes zmenit specialnym programom... tusim Partition magic a prekonvertovat FAT32 na NTFS sa da aj cez prikazovy riadok... vid link
http://support.microsoft.com/kb/307881
- jano101
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
samozrejme že je to original Win.
ale neviem kde by som tu orig inštalačku zohnal ---súhlas toto by riešilo všetky problemy
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tím bych si nebyl tak jistý, nakonec v tom asi nějaký háček přeci jen bude... http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=31&t=136917lerlitz píše:1. ak mas originany win xp potom by si mal mat pod notebookom nalepku s licencnym klucom... ak zozenies original instalacku toho isteho win ako mas ty (trebarz win profesional 32b sp2 cz... atd.) a v tej iste jazykovej verzii tak si to môzes kludne preinstalovat bez zalohy priamo z originalnej instalacky, pouzijes svoj licencny kluc a stiahnes si ovladace z acer stranky... v tomto pripade vyriesis vsetky tvoje problemy... tj. vytvoris si oddiely ake potrebujes a naformatujes ich systemom suborov akym chces...
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
- Smith
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
jediný háček při instalaci z klasického OEM média je aktivace, což ale není žádný problém. Ono je ve výsledku celkem fuk z jakého média byl systém nainstalován, pokud k němu mám licenci.OndraSter píše:Tím bych si nebyl tak jistý, nakonec v tom asi nějaký háček přeci jen bude... http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=31&t=136917lerlitz píše:1. ak mas originany win xp potom by si mal mat pod notebookom nalepku s licencnym klucom... ak zozenies original instalacku toho isteho win ako mas ty (trebarz win profesional 32b sp2 cz... atd.) a v tej iste jazykovej verzii tak si to môzes kludne preinstalovat bez zalohy priamo z originalnej instalacky, pouzijes svoj licencny kluc a stiahnes si ovladace z acer stranky... v tomto pripade vyriesis vsetky tvoje problemy... tj. vytvoris si oddiely ake potrebujes a naformatujes ich systemom suborov akym chces...
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz