po nainstalování pc a výměně chladiče jsem zjistil, že tento (stejně jako předchozí box) špatně doléhá na heatspreaderu procesoru (po nainstalování a utažení šroubů a opětovném sejmutí (poprvé jsem chybně nasadil 12 cm větroně) byla pasta obtisknuta pouze na cca 1/4 měděné základny chladiče a to prakticky jen v rozích měděné základny chladiče (Cooler Master Hyper 212). Čemuž odpovídají i vysoké teploty procesoru (50 stupňů bez zátěže, 56 - 60 v zátěži, což ale zdaleka neopdovídá chladícímu potenciálu tohoto macka..), problém je zjevně v tom, že je pasiv chladiče včetně heatpipe trubiček (zkoušel jsem na ně sahat i na jejich spodním konci) je i v zátěži (zatím jsem testoval jen výpočet čísla PI (jedním vláknem) téměř studený (vlaždný) což potvrzuje moji domněnku o nedostatečném přítlaku. Podobný tst jsem zkoušel i na dobře nasazeném freezru na C2D E8400 a ten byl v zátěži téměř celý poměrně horký o heatpipe nemluvě.. a teploty procesoru byly podobné jako u mě.. Chtěl jsem se proto zeptat, zda někdo nevíte, jak co nejlépe a zároveň bezpečně "obrousit" základnu heatspredru procesoru, aby konečně ztratila svou "hrbolatost" a chladiče, které na ni nasadím na ní dobře přiléhaly. Procesor je bez záruky (kupovaný na aukru) takže se o její ztrátu bát nemusím a ztráta onoho obrázku na CPU mě taky nevytrhne. Slušný Airflow i dobře srovnané kabely ve skříni mám (v 5.25 pozici před diskem je otvor s antiprachovým fitlrem, takže vzduch nasávaný ventilátorem protéká přímo kolem disku a chladí ho..) stejně tak by měla měřit správně deska (MSI P35 NEO-FI s nejnovějším biosem kvůli podpoře 45 nm jader)
Víc obr.

Díky moc