Vyuziti CF karty jako SSD

Vše kolem disků bez pohyblivých částí - SSD, flash, nand, atp.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Vyuziti CF karty jako SSD

Příspěvek od Dr Meduza »

Hoj, resim tu takovou vec, podle me uz docela nastava cas pro SSD
Ale resim tu takovou otazku chtel bych pouzit nekolik CF karet v redukci do staryho RAIDovyho radice :) (vyjde to vo neco levnejs)
Problem je ten ze co sem tak videl tak vetsina karet jede v PIO modu nebo bubec
Nevite nekdo o nakejch kartach co maj slusnou rychlost pri pripojeni na IDE ?
pokud by to slo, tak bych to videl tak na 4x4GB
kdyz to nepude tak asi pudou do raidu naky levnejsi MLC treba od A-Data
Máte-li zájem o levnou laserovou operaci očí, přiložte bulvy k obrazovce
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

http://www.guru3d.com/article/building- ... ve-guide/1
nevim jestli si četl tenhle článek, používaj tam CF karty a výsledky v raidu jsou pořád na houby aby se to vyplatilo oproti normálnímu disku, sám jsem měl dva plnohodnotný SSD disky 2x8GB a jedininá výhoda oproti SCSI 15k byla přístupová doba, rychlost byla žalostná i přestože byli papírově rychlý
když jsem je měl na ICH8 tak jsem z nich nevytáh víc než 45MB!, na řadiči Jmicron co je na GB deskách (a vůbec snad na každý desce dneška) tak to jelo dokonce jen kolem 38MB což je divný protože podle netovejch testů má bejt rychlejší
přitom specifikace výrobce byla 60/40MB

čakám na nějaký s ratingem víc jak 100MB

tady: http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?t=113075
jsem to řešil před cca půl rokem
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

no ja sem tak koukal a treba tady maj docela slusny vysledky s jednou kartou a SATA redukci
http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=4255
to vypada uz docela zajmave pri vic kartach
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

a vzhledem k tomu, ze me odesel disk v notebooku a jedu ted na pomalm 40G tak premejslim, ze bych do nej zkusil dat
Pretec CompactFlash Cheetah 233X 16GB nestoji moc a zda se ze by mohla chodit dost rychle
a vzhledem k tomu, ze tam mam ted disk, kterej ma maximalni rychlost 24MB/s prumernou 18,9MB/s a rat 21ms tak to asi bude docela slusnej posun :)
asi do toho zkusim zainvestovat
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

Tak zprovozneno na 8GB verzi
Sekvencni cteni ma asi 43MB/s se zapisem je to horsi, pod windows se tomu moc nechce a ma to tak 5MB/s pod Linuxem je to lepsi, ale presny testy sem nedelal.
Zkusenosti s provozu, presel sem na linux, protoze XPcka na tom byly nepouzitelny, pri zapisu na disk se vsechno zastavilo, asi nakej problem s ovladacema, zkousel sem tam XP embended, tam byly vysledky dobry, start skoro okamzitej (stejnej jako sou videa treba na youtube, cas je vsude cca stejnej) reakce dobry
Nakonec sem presel na linux (Gentoo 8) jako mam vsude jinde), zde sou vysledky nejlepsi, co se nemusi zapisovat na disk je v ramce, takze veskery tempy a podobny veci se naukladaj, takze z disku se akorat cte vlastme a vysledky velice dobry, mnohem rychlejsi reakce nez maj desktopovy disky, treba Firefox 3.0 nabehne za cca 2s, spusteni beznejch programu je skoro okamzity
Zatim teda spokojenost
Sinpa
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Sinpa »

Našel jsem redukci na Aukru CF/ATA za pár kaček, tak ji "prubnu" :)
http://www.aukro.cz/item396248636_reduk ... d_ide.html
AMD RYZEN 5 3600/Noctua NH-U12P, ASUS TUF B450-PRO GAMING, Patriot Viper 4 Series 16GB KIT DDR4 3200Mhz CL16, Sapphire NITRO+ Radeon RX 5700XT 8G, Corsair RM750x, Samsung 970 EVO 500GB, Samsung 860 EVO 500GB, Intel SSD 530 120GB, WD AV Green Power 2TB, Chieftec Mesh LCX-01SL-SL-B silver, FiiO E10k OLYMPUS 2, EDIFIER R1280T WOOD , Sennheiser HD 4.40 BT, Dell Alienware Low-profile RGB Mechanical Gaming Keyboard AW510K Dark Side of the Moon, Logitech G502 Proteus Spectrum
Aigor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aigor »

Sinpa píše:Našel jsem redukci na Aukru CF/ATA za pár kaček, tak ji "prubnu" :)
http://www.aukro.cz/item396248636_reduk ... d_ide.html
Když už chceš kupovat tuhle, tak bych šel rovnou ke zdroji a ušetříš asi 190,- Kč :wink:
Sinpa
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Sinpa »

Když už chceš kupovat tuhle, tak bych šel rovnou ke zdroji a ušetříš asi 190,- Kč :wink:[/quote]

Hezké, ale takhle nic nemusím řešit, prostě převedu peníze a do dvou dnů je doma. :sigh:
AMD RYZEN 5 3600/Noctua NH-U12P, ASUS TUF B450-PRO GAMING, Patriot Viper 4 Series 16GB KIT DDR4 3200Mhz CL16, Sapphire NITRO+ Radeon RX 5700XT 8G, Corsair RM750x, Samsung 970 EVO 500GB, Samsung 860 EVO 500GB, Intel SSD 530 120GB, WD AV Green Power 2TB, Chieftec Mesh LCX-01SL-SL-B silver, FiiO E10k OLYMPUS 2, EDIFIER R1280T WOOD , Sennheiser HD 4.40 BT, Dell Alienware Low-profile RGB Mechanical Gaming Keyboard AW510K Dark Side of the Moon, Logitech G502 Proteus Spectrum
Sinpa
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Vyuziti CF karty jako SSD

Příspěvek od Sinpa »

Johny_wasalsky
Nováček
Nováček

Re: Vyuziti CF karty jako SSD

Příspěvek od Johny_wasalsky »

mám stařičký Portége 3020CT, před rokem a půl jsem vyměnil HDD za CF, běžej na něm pořád Win Millenia a bez problémů - POZOR, některé karty a redukce neumějí UDMA režim, je lepší to nejdříve zjistit, já to udělal redukce za 150,- karta A-DATA 266x teď jsem vysmátej, zatím jsem nenarazil na chyby vlivem čtení - zapisování, vše chodí OK...
Odpovědět

Zpět na „SSD a flash disky“