DOPORUČTE 24" A VĚTŠÍ LCD
Moderátor: maXXmilian
- Holda
- Středně pokročilý

Re: DOPORUČTE 24" A VĚTŠÍ LCD
Věřim, že dobrý 8-bit TN se může přiblížit jiným panelům, ale ty úhly bohužel nejsou pro mě, často koukám na nějaký film dost odspodu.
No asi zavolám do Softcomu a pokusím se nějak vydyndat opravu, nebo sehnání stejného panelu :/
No asi zavolám do Softcomu a pokusím se nějak vydyndat opravu, nebo sehnání stejného panelu :/
.
- Trek
- Začátečník

Podle me ti v servisu bez problemu vymenej displej za novej, jestli to je displejem.Holda píše:Věřim, že dobrý 8-bit TN se může přiblížit jiným panelům, ale ty úhly bohužel nejsou pro mě, často koukám na nějaký film dost odspodu.
TN je opravdu shitove na uhly, jak mam ted to 3d vision tak ten Samsung oproti mymu druhymu S-PVA je troska. Ale u 22' se TN da prezit, 24 TN si muze koupit jen hodne malo narocny clovek.
- zombux
- Odborník PCT

nemyslím si že to je až taková tragédie. na windows, internet, filmy je TN v pohodě. ale Holda pracuje i s fotkama, a tam je TN hodně vojeb, ty úhly jsou tragický a je problém koukat na barvy které člověk chce.
ignorelist: kremrole a dezoláti
- Trek
- Začátečník

Jo fotky, tak to vubec, treba ten Samsung ani nejde zkalibrovat a ma paraziticky primesi barev do bily. To mas sakra pravdu.zombux píše:nemyslím si že to je až taková tragédie. na windows, internet, filmy je TN v pohodě. ale Holda pracuje i s fotkama, a tam je TN hodně vojeb, ty úhly jsou tragický a je problém koukat na barvy které člověk chce.
Mozna byste mohli delat poradny recenze na monitory, to by bylo skvely poctenicko.
- fobos
- Začátečník

čavte, potrebujem nové LCD do 300 EUR (9000SK). Pokukujem po SAMSUNG 2494HM. Dá sa zohnať niečo lepšie za tú cenu ?
K TN, mne stačí, nepotrpím si na uhly , potrebujem len veľké (24") , relatívne kvalitné LCD za rozumnú cenu
K TN, mne stačí, nepotrpím si na uhly , potrebujem len veľké (24") , relatívne kvalitné LCD za rozumnú cenu
- zombux
- Odborník PCT

koukni na Samsung 2343BW - je sice 23", ale 2048x1156, pokud ti to stačí.foboss píše:K TN, mne stačí, nepotrpím si na uhly , potrebujem len veľké (24") , relatívne kvalitné LCD za rozumnú cenu
- Aros
- Začátečník

Taky bych doporučil Samsung, kromě toho, že je to kvalitní máš i záruku na 0 vadných pixelů. To pokud vím poskytuje z normálních monitorů už jen Dell a i ten už je dost drahý...
Jinak já mám tohle http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=55041 a nemůžu si vůbec stěžovat. Předtím jsem měl 24" Acer, který měl sice krásný obraz, možná i lepší než ten Samsung(subjektivně), ale zase vydával "nepříjemný vysokofrekvenční zvuk," jinými slovy : pískal. Po reklamaci pískal zas, po další reklamaci měl vadný pixel, a tato reklamace už mi neprošla, tak jsem jim ho prodal zpět(opravdu prodal, vzali si za to 10% ceny dolů z jejich strany) a koupil jsem si tady ten Samsung...
Jinak já mám tohle http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=55041 a nemůžu si vůbec stěžovat. Předtím jsem měl 24" Acer, který měl sice krásný obraz, možná i lepší než ten Samsung(subjektivně), ale zase vydával "nepříjemný vysokofrekvenční zvuk," jinými slovy : pískal. Po reklamaci pískal zas, po další reklamaci měl vadný pixel, a tato reklamace už mi neprošla, tak jsem jim ho prodal zpět(opravdu prodal, vzali si za to 10% ceny dolů z jejich strany) a koupil jsem si tady ten Samsung...
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
- drak
- Začátečník

Souhlas s Aros : jsem s tím 26 " Samsungem naprosto spokojen - používám na hry, internet a filmy, sedím přímo před monitorem, takže nemám problémy s úhly .
Intel Q9550 + Noctua NH-U12F, 4x 2 GB A-Data,Asus Maximus Formula,Gigabyte 4870 X2 ,SAMSUNG T 260, WD Raptor 74 GB, Seagate 7200.10 320 GB,2 x WD 500 GB GP, Logitech G9 + Logitech G15 , Genius HT 5.1, SB X-Fi Platinum ,DVD LG GSA-H20L,Asus DRW-1814BL,case:Thermaltake ARMOR-black,SEASONIC M12-600, mp3 Iriver H-320+Koss Porta Pro,NB Acer TM 4670
- Aros
- Začátečník

Tak on k tomu monitor je i určený aby se před ním sedělo
No ale i tak, když se podíváš ze strany tak tam žádný posun barev není. Ten obraz je stejně ostrý a dobrý i z boku(akorát teda nemáš ten potřebný jas atd.) což je na TN dost s podivem...
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
- fobos
- Začátečník

hm, to LCD stojí 400 EUR, ja mám strop 300
viac fakt nedám.
- fobos
- Začátečník

tak nakoniec som sa asi rozhodol pre toto http://www.alza.sk/lcd-panel-lg-flatron ... d99679.htm , nejaké komentáre ?
- beardie
- Středně pokročilý

zombux bude asi najpovolanejsi 
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
- zombux
- Odborník PCT

možná ne, tohle sice je podobné tomu mému, ale je to levnější model s TN panelem. opravdu těžko říct, neodvažuju se hodnotit protože jsem tenhle v akci neviděl...beardie píše:zombux bude asi najpovolanejsi
- Trek
- Začátečník

Nevidel jsem nikdy 26'' TN na vlastni oci, ale podle me to musi bejt peknej shit.
I kdyz na druhou stranu, kdyz clovek mel jenom TN tak nema komparativni zkusenost a nemuze rici ze je to spatne.
PS:
Ja vidim vertikalni zmenu barev normalne (rikam tomu duhovitost
) na tom novym Samsungu 2233RZ, coz je 22 palcu, kdyz u toho sedim a to ma prej nadstandardni pozorovaci uhly. Nedokazu si predstavit jak vypada 26 palcu.
I kdyz na druhou stranu, kdyz clovek mel jenom TN tak nema komparativni zkusenost a nemuze rici ze je to spatne.
PS:
Ja vidim vertikalni zmenu barev normalne (rikam tomu duhovitost
- fobos
- Začátečník

uff, beriem späť , tie označenia sú des
(HP, H-P ...) myslel som tento http://www.alza.sk/lcd-panel-lg-flatron ... d89475.htm , ale až teraz si všímam cenu 
- Trek
- Začátečník

Jo to vem. Cena je dobra, vzdyt je to jen o trosku drazsi nez to TN, tak nechapu.
- fobos
- Začátečník

(140 eur
) , mám v pláne ešte PII 955 komplet nové PC a to som študentom Vš
nechcem zas robiť mesiac na monitor cez leto. Uvidím, či sa neuskromním na to TN , inak to IPS vyšlo v recenzii na EHW.cz celkom dobre
- zombux
- Odborník PCT

HP-PF je levnější TNfoboss píše:uff, beriem späť , tie označenia sú des(HP, H-P ...) myslel som tento http://www.alza.sk/lcd-panel-lg-flatron ... d89475.htm , ale až teraz si všímam cenu
HP-BF je dražší S-IPS
- beardie
- Středně pokročilý

ahaaa, to som si vobec nevsimol, pozrem na uhly 178/178 tak som to bral automaticky ako non-TNzombux píše:HP-PF je levnější TN
HP-BF je dražší S-IPS
v tom pripade tam maju chybu v popise
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
- SOb
- Nováček

Zdravím. Co takhle
http://www.elektro-1.cz/DetailPage.asp?DPG=122630
Měl bych ho za 4400 s daní. Co vy na to?
//beardie: linky nechavaj zive, nie sme na ziadnom warezovom fore
http://www.elektro-1.cz/DetailPage.asp?DPG=122630
Měl bych ho za 4400 s daní. Co vy na to?
//beardie: linky nechavaj zive, nie sme na ziadnom warezovom fore
Notebook Asus A6T,, AMD Turion64 x2 1,6GHz,, 1024MB DDR2 667,,120GB/5400 ot,,nVidia Go 7600 256MB