ArmA 2 - technická stránka hry

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: ArmA 2

Příspěvek od Sobo »

Ani 186.05 nepomáhaj? Ikdyž to určitě bude hrou, tady kromě ruky programátora nepomůže nic. Zastávám názor, že vizuální stránka hry jejím hardwarovým nárokům absolutně neodpovídá.
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

hlavne,ze psali,ze vyuziji 4jadro, a vypada to tak, ze je hra zavysla jenom na frekvenci
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

durod píše:hlavne,ze psali,ze vyuziji 4jadro, a vypada to tak, ze je hra zavysla jenom na frekvenci
Ne, nevyuzije. Mam tu dva stejne pocitace. V jednom je E8500, v druhym Q6600 a ten rozdil tam proste pri stejne frekvenci neni.
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
Weightlifter
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Weightlifter »

Nároky jsou v pohodě na X3 720 3.2GHz a HD4870 to jede v pohodě na MEDIUM/HIGH a FPS v pořádku 40-70, jinak na max detaily hra vypadá dost dobře
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

Weightlifter píše:Nároky jsou v pohodě na X3 720 3.2GHz a HD4870 to jede v pohodě na MEDIUM/HIGH a FPS v pořádku 40-70, jinak na max detaily hra vypadá dost dobře
Tak ted opravdu nerozumim tomu, jak muzes mit s Phenomem X3 a 4870kou 40-70 fps na medium-high, kdyz PCGH maji s Core i7 na 3,5 GHz, HD 4890 a low-medium v prumeru 50 a ja se s Core 2 Duo na 3 GHz nedostanu nad prumernych 32. Ze by Phenom II tak krasne skaloval? To bych si rozhodne netipnul...

Muzes zkusit zacatek hry na defaultni nastaveni grafiky, treba v rozliseni 1280 × 1024 ci 1680 × 1050 px? Jak ti tam zastreli velitele a ty tam minutu behas nez te zabije bomba.
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
Weightlifter
Začátečník
Začátečník

Jak budu doma tak to vyzkouším bohužel jsem teď mimo, ale v neděli bych měl být zpátky
Palad1n
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palad1n »

Tak já to hrál na sestave v popisu a hra byla temer naprosto plynula na zacatku kampane a v single misich na very high nastaveni (stiny na high) a 1920x1200 ... ale divne je, ze hra se obcas trochu zacukavala, jako swapovala i na 8gb ram a x64 systemu.
Phenom II X6 1090T @ 3.8 GHZ (1.300V) CM Hyper 212+, MB Gigabyte MA790X-UD4, 4x2GB DDR2 A-DATA extreme 1066 DualChannel(1066MHZ, 5-5-5-15-2T), Western Caviar 640GB SATA2, Asus ENGTX460 DirectCU/2DI/1GD5 (860MHZ core, 2100MHZ memory) 1.037v, SEASONIC SS-650HT 650W , Lenovo l220x, Case: Fractal Design R2
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

S Phenomem II na 3,5 GHz uz tomu verim, ze to nakych prumernych 35 fps davat muze, takze vetsinu casu to plynule bude. Vykon ma podobny jako Core 2, ktere mi 35 fps dava na nakych 3,6 GHz. Ale 40-70, tedy prumer cca 55 s Phenomem II na 3,2 GHz mi proste prijde trochu moc silene vzhledem k tomu, co jsem doted cetl na webu a co jsem nameril doma.
Weightlifter
Začátečník
Začátečník

Otestuju jak Phenom 940 3,6GHz tak 720 3,2 GHz s těmi 70 FPS jsem to asi trochu přehnal, ale chtěl jsem říct, že to bylo v pohodě plynulé. A taky mám dohlednost nastavenou na nějakých 1600m
Street
Nováček
Nováček

Příspěvek od Street »

No tak, vyskusal som hru na mojom C2D E6750 (2,66GHz), 2GB RAM, GTX 285 ....a absolutne eliminuje vase poznamky ze to je killer co sa tyka narokov, mam vsetko na Very High (1680x1050) a hra ide plynule, sice som neskusal fraps ale ciste moje oko odhaduje 40+ fps (par hier uz som preskakal tak to dokazem takto odhadnut) ...cize neviem ocom tu hovorite ...a k samotnej hre, z mojho pohladu omnoho viac hratelnejsia ako bola prva ArmA ...pekna grafika, realnost, vela originalnych vojenskych pojazdnych vozidiel atd ....myslim ze ma to velmi dlho bude drzat, aj co sa tyka MP
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Sorry,ale je jasný,že na GTX285 to plynulý bude,to jaksi není žádný překvapení.....
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
blekota je boss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od blekota je boss »

Street: tak ono neni az tak narocny to nastaveni detailu na very high jako ten fillrate. Zkus ho nastavit na 150-200% a napis jak je to plynuly
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Swat píše:Sorry,ale je jasný,že na GTX285 to plynulý bude,to jaksi není žádný překvapení.....
No ale zase má jenom dvoujádro na 2.66ghz, takže to tak jasný není.

Blekota - tak ono dávat větší fillrate než 100% je nesmysl, tohle nastavení je pro budoucí grafiky..dneska není nic co by zvládlo počítat rozlišení 3360*2100 a tak podobně...ale když ten engine nepodporuje AA, tak tam dali aspoň tohle, aby se to v budoucnu dalo využít.

Každopádně se nemůžu dočkat, snad mi to pojede taky ok.
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
Gladiator
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gladiator »

Hm to se máte.... Mě se ta hra nedá hrát jako na poli to ještě de ale když sem v lese tak mám 20 fps průměr a je ůplně jedno jestli dám high nebo low detaily haluzz. I když dám z rozlišení 1920x1200 třeba na nějakých 1024x768 tak to de furt stejně!. Můj pc neni žádný extra dělo ale myslim si že hrát by se to mělo dát.... :( Taky sem zkoušel i přetaktovat grafiku a nemělo to vůbec vliv takže nevim co to je za čáry.
C2D E6600 2.4GHZ(3,5GHZ), Gigabyte P965 DS4(rev1.0), 2x2GB ram(Geil), GIGABYTE HD 6850 Ultra Durable OC 1GB , WD 400GB+Samsung 1TB, Samsung Syncmaster (24'), Xilence SPS-XP600.(135)R3 600W, skříň Thermaltake Swing, Wokna 7 64bit
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

Gladiator píše:Hm to se máte.... Mě se ta hra nedá hrát jako na poli to ještě de ale když sem v lese tak mám 20 fps průměr a je ůplně jedno jestli dám high nebo low detaily haluzz. I když dám z rozlišení 1920x1200 třeba na nějakých 1024x768 tak to de furt stejně!. Můj pc neni žádný extra dělo ale myslim si že hrát by se to mělo dát.... :( Taky sem zkoušel i přetaktovat grafiku a nemělo to vůbec vliv takže nevim co to je za čáry.
to je presne ta limitace procesorem a celkove spatny engine, o kterem tu celou dobu mluvim. Ja taky muzu s Core 2 Duo i Quad delat do chci a mam proste na 3 GHz 30 fps a nehnu se z mista. Pomuze az Core i7 a ani pak ta hra nelita tak, jak by mela.

Proto jsem zvedavy na vysledky Weighliftera, az je doda. A co sem napsal Street, ktery ma na foru prvni prispevek... no pokud to tu necim podlozi, tak se budu opravdu, ale opravdu hodne divit.

Zkusim jeste neco vygooglit, jak to jede ostatnim.
facility
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od facility »

A co nejake finty ... :) prepisanie nejakych polozek v konfigu a podobne? tade cesta nevedie?
Abit IP35 pro , e2180@ 3 Ghz, 6GB A-DATA 800MHz @900Mhz, Asus 8800GT 512 MB,Barracuda 11. 500GB,WD 640GB,Noctua NH-U12F,Coollaboratory Liquid Pro,Corsair VX550W,Cooler Master CM690,Win XP SP3 NASA2 & Vista Ultimate 64bit Corporate Edition *Nejen hacking *Andreas Claus Rychlokurz finanční krize *Dolezite.sk *Cosmos Club * Global Economic Dictatorship
NEZNALEC
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od NEZNALEC »

jejda tak to jste me ted prekvapili, me to totiz na sestave co mam v popisu taky jede upje na h...o. at dam jake koliv nastaveni furt jsou propady pod 30,a tadle hra fakt neni pri 30ti moc plynula. mel jsem za to ze je to tim ze mam jen 2jadro ale asi ne no, tak to je fakt dojeb, pripomina mi to gta 4 :( a to slibovali ze ta hra bude plynule hratela na 2jadru a tusim gf 8800gtx.
Intel q9300 @ 3,5Ghz - do 1.29V :-( / Asus P5Q PRO / 2GB DDR2 Kingston HyperX 800MHz @ 917Mhz / Asus GTX260 @ 756/1512/1260 / Fortron 700W / SB X-Fi extreme audio / Samsung 2243NW 22" / repro Genius HT 5000
Weightlifter
Začátečník
Začátečník

Kamikadze píše:S Phenomem II na 3,5 GHz uz tomu verim, ze to nakych prumernych 35 fps davat muze, takze vetsinu casu to plynule bude. Vykon ma podobny jako Core 2, ktere mi 35 fps dava na nakych 3,6 GHz. Ale 40-70, tedy prumer cca 55 s Phenomem II na 3,2 GHz mi proste prijde trochu moc silene vzhledem k tomu, co jsem doted cetl na webu a co jsem nameril doma.
Tak asi jsi měl pravdu, no tam na tom začátku mám průměrně asi tak 39-40FPS podle Frapsu na Phenomu X4 3,6GHz vyzkouším ještě X3
Bylo to defaultní nastavení 1280*1024
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

Weightlifter píše:Tak asi jsi měl pravdu, no tam na tom začátku mám průměrně asi tak 39-40FPS podle Frapsu na Phenomu X4 3,6GHz vyzkouším ještě X3
Bylo to defaultní nastavení 1280*1024
Diky za vysledky. V tom pripade je Phenom o neco malo na stejne frekvenci vykonnejsi nez Core 2 a dava o nejake 4 fps vic. Pochopitelne nejvic dava Core i7, na kterem je hra uz i hratelna! Na defaultnim nastaveni mam s i7 na 3,5 GHz a GTX 280 ve 1280 × 1024 px okolo 50 fps v prumeru!

Dalsi poznatek: pri nejnizsim nastaveni hra vypina cast fyziky a mozna i neco dalsiho, takze se snizujou i naroky na CPU. Takze s Core 2 na 3 GHz jsem byl schopen se dostat na nejakych 60 fps. Jen grafika je naprosto otresna:
http://ukazto.com/?img=4310987~xxx42.jpg
Weightlifter
Začátečník
Začátečník

tak Core i7 je pěkné dělo, jinak tady si zkuste kolik vám to hodí bodů je to takový test CPU pro ARMU, dejte si všechny položky na normal, rozlišení 1680*1050, fillrate 100%, post process na LOW a podělte se s výsledky http://www.armaholic.com/brazil/misc_ut ... rnarus.zip
tohle stáhněte a nakopírujte do složky missions, potom to vyberte jako misi a spusttě, jak vám dojede test spusťte ho ještě jednou protože už je to načtené v paměti a neseká se to, AMD X4 3,0GHz má asi 3000bodů a na 3,6GHz 3400bodů
Naposledy upravil(a) Weightlifter dne ned 7. čer 2009, 15:52, celkem upraveno 2 x.
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“