mam tu pouze nake grafy dopadu zapnuti AA ve hre ATI vs Nvidia, ktere delal jahoda.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO, Hladis

Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji

Ee, to v zadnem pripade. Kazda hra je jinak narocna na pamet a propustnost. V takovem FEARu 2 jsou propady dost male, naopak prave v Crysis jsou obvlast u mene vykonnych karet doslova drtive.sam_217 píše:Ja toho musim jeste hodne pochopitja sem myslel, ze AA propady by mely bejt vsude stejny..
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji

Cože? Teď srováváš co? Já z grafu vidím, že kupříkladu GTX 280 má při použití 8xMSAA propady výkonu ještě o trošku menší, než HD 4870, což je ale pravděpodobně zapříčiněno 512MB framebufferem (aha, tak jenom v 1680*1050, ale to je stejně suveréně nejpoužívanější). Těch 10-15% mi v grafech průměrného poklesu opravdu ukaž. Nebo to zase srováváš se starými G9x kartami?Stratos píše:V 8xMSSA je ATI rychlejsi o nakych 10-15% nez Nvidia.

pri "bez antialiasingu", cize 1xAA sa berie z jednoho pixelu jedna vzorkasam_217 píše:Super test, konecne omu rozumim, ale docela by me zajimalo, jak presne to udela AA treba 2x? ctverec nelze rodelit na 2 ctverce, aby se dali dohromady ctverec, vznikne obdelnik, ne?a to samy 8xAA....rekl bych ze nejvetsi zlepseni oproti 4xAA bude 16xAA, a jinak by me zajimlo co to je presne u nvidie custom sampling (CSAA) a jaky je rozdil oproti 8xMSAA......