M-Audio Fast Track USB + Win Vista

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

mspirit
Nováček
Nováček

M-Audio Fast Track USB + Win Vista

Příspěvek od mspirit »

Ahoj.

Mám problém s praskáním a drobným zkreslením zvuku, výstupního i vstupního u M-Audio Fast Track USB.
Zkoušel jsem několikrát zvukovku přeinstalovat, mám nejnovější ovladače. Vyzkoušel jsem všechny USB zástrčky.
Pročetl jsem FAQ přímo na M-Audio http://www.m-audio.com/index.php?do=sup ... OS=73#tabs
Ale nic nevedlo k úspěchu.
Karta výjimečně jde bez problémů, ale většinou se ozývá tak výrazné praskání, že je zvuk zkreslený.
Děje se to i při poslechu hudby z Winampa, nebo sledování filmu.
Nastavení bufferu přímo v softwaru karty na to nemá vliv.

Používám ji u notebooku Compaq (http://www.alza.cz/compaq-presario-cq60 ... 102263.htm)
se systémem Win Vista 32bit SP1, což není zrovna nejvhodnější, ale bohužel downgrade na XP nelze.

Myslím, že požadavky na hardware jsem splnil s rezervou, tak bude asi chyba v systému nebo v samotné kartě.

Mám kartu teprve 5 dní, takže bych ji když tak chtěl vrátit "do 14 bez udání důvodu" a koupit jinou, ale radši bych to vyřešil.¨

Mohl byste mi prosím někdo poradit? Díky
nevidany
Začátečník
Začátečník

Re: M-Audio Fast Track USB + Win Vista

Příspěvek od nevidany »

Zapoj ji do jiného compu a testni. Pokud bude praskat i jinde tak ji vrať.
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

mspirit píše:Ahoj.

Mám problém s praskáním a drobným zkreslením zvuku, výstupního i vstupního u M-Audio Fast Track USB.
Jakého charakteru je to praskání a zkreslení?
mspirit píše:Zkoušel jsem několikrát zvukovku přeinstalovat, mám nejnovější ovladače. Vyzkoušel jsem všechny USB zástrčky.
Pročetl jsem FAQ přímo na M-Audio http://www.m-audio.com/index.php?do=sup ... OS=73#tabs
Ale nic nevedlo k úspěchu.
Co máš k té zvvukovce připojené? Na čem posloucháš?
mspirit píše:Karta výjimečně jde bez problémů, ale většinou se ozývá tak výrazné praskání, že je zvuk zkreslený.
Praskání a zkreslení je celkem rozdíl, ale obecně to může být příznak přebuzení, nedostatečností linkového výstupu (u sluchátek), vyjimečně galvanická smyčka.
mspirit píše:Děje se to i při poslechu hudby z Winampa, nebo sledování filmu.
Nastavení bufferu přímo v softwaru karty na to nemá vliv.
Co jiné přehrávače? Na nastavení bufferu bych nešahal.
mspirit píše:Používám ji u notebooku Compaq (http://www.alza.cz/compaq-presario-cq60 ... 102263.htm)
se systémem Win Vista 32bit SP1, což není zrovna nejvhodnější, ale bohužel downgrade na XP nelze.
a proč to není nejvhodnější? :roll:
mspirit píše:Myslím, že požadavky na hardware jsem splnil s rezervou, tak bude asi chyba v systému nebo v samotné kartě.
Nejjednodussi způsob jak to zjistit je, zapojit ji na jiný počítač...
mspirit píše:Mám kartu teprve 5 dní, takže bych ji když tak chtěl vrátit "do 14 bez udání důvodu" a koupit jinou, ale radši bych to vyřešil.¨
vrátit do 14 dnů ji můžeš jenom neotevřenou (nepoužitou) :wink:
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

Vrátit do 14 dnů samozřejmě můžeš i otevřenou a použitou. Těch 14 dní je na vyzkoušení výrobku, ne na to, aby se podíval na obal :)
mspirit
Nováček
Nováček

Příspěvek od mspirit »

Díky moc za "kompletní:) reakci".
Jakého charakteru je to praskání a zkreslení?
Praskání je spíš charakteru, jako když pustím složitou píseň v Reasonu a u ASIO4ALL, což jsem používal doteď s integrovanou zvukovkou v NTB, nastavím nízký buffer (třeba 128 samplů).
Problém, je v tom, že se už asi 3x podařilo zvukovku připojit a fungovala bez problémů. Jinak to ale praská tak, že se to až nedá vydržet.
Co máš k té zvvukovce připojené? Na čem posloucháš?
Používám sluchátka KOSS Porta Pro, nebo Genius nějaké dřevěné Repro. Obě samozřejmě normálně hrající.
Co jiné přehrávače? Na nastavení bufferu bych nešahal.
Jiné přehrávače to samé, karta to prostě dělá standardně. Jak už jsem psal používám ji hlavně k Reasonu.
Proto jsem uvedl, že to dělá i u Winampu, KMPlayeru, PowerDVD atd.
Když se mi povedlo, že karta zrovna fungovala, zkusil jsem test: Zapnul jsem složitý song v Reasonu, Winamp, a hrál jsem Quake 3 -> vše v pohodě.
Pak jsem ji zkusil vypojit a znovu zapojit. Zase vše v pohodě.
Jakmile jsem restartoval NTB, už to nešlo.
Nemůžu přijít na to, jaké podmínky jsem splnil :)
a proč to není nejvhodnější?
Tím pádem si myslím, že je to spíš NTBkem, potažmo Win Vista.
Protože v základním popisu karty výrobce uvádí Win XP, také jsou k ní v orig.balení dodávány jen ovladače na XP a na Mac. Ze stránek výrobce lze stáhnout ovladače pro Visty, ale zřejmě si asi moc nerozumějí. Myslím si, že problém je fakt ve spolupráci karty a Win Vista.
Radši bych downgrade na XP, ale na ten NTB nejsou pro XP ovladače (chytré co? :-D)
Musím se rychle rozhodnout, zda testovat dál, nebo ji poslat zpět.
Měli by mi ji vzít. Potíž je v tom, že nevím, jestli mi jiná karta nebudě dělat to samé.
Zkusím ji ještě na Win XP na stolním PC.
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

Exp: ne, tech 14 dni skutecne neni na vyzkouseni vyrobku :roll: . jesli si jses tak jisty, kup si nejake pc od alienware za 200k, 14 dni si na nem hrej a pak jim ho posli zpatky. uvidime, jak se budou tvarit :)

mspirit: no nechapu proc takovou zvukovku k takovym vecem, ale zkus ji pripojit u nejakeho kamose a uvidis... kdyz i tam bude delat problemy, tak bych jim to hodil na reklamaci, pri nejhorsim ti daji novou..
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
nevidany
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od nevidany »

myom píše:mspirit: no nechapu proc takovou zvukovku k takovym vecem, ale zkus ji pripojit u nejakeho kamose a uvidis... kdyz i tam bude delat problemy, tak bych jim to hodil na reklamaci, pri nejhorsim ti daji novou..
takže přesně to co jsem říkal na začátku...
Je to totiž nejsnažší způsob jak zjistit zdali se zvukovkou něco je...

Ale je zajímavé, že podobné problémy mají některé externí zvukovky osazené na notebooku s AMD chipsetem... nedávno jsem řešil obdobný problém, všude jinde hrála ale na notebooku ne (HP), pomohla až výměna za jinou (externí xonar) pak bylo vše OK....
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

nevidany: vsak jasne. myslel jsem, se problem vyresi jinak... kdyby uz mohl byt v necem problem, tak v nestabilnim napajeni usb, ale nevim no...
nevidany
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od nevidany »

myom: tak nestabilní napájení by se dalo přebastlit na externí :-) přeci jen USB kabel má jen pár vodičů :-)
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

určitě, ani se nemusí bastlit, tuším, že existují i ke koupení kabely s vyvedeným napájením. otázka, jestli to je napájením..
nevidany
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od nevidany »

ovšem než takovéto bastlení je lépe otestovat a případně vrátit, vzít jinou. Pokud je kupováno přes internet tak se to dá vrátit i v otevřeném obalu.
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

Myom: Tento zákon je v platnosti už několik let, sám jsem ho už jednou uplatnil, v mém okolí známí také. Nevím proč se hádáš o něčem, o čem evidentně nemáš tucha. Při uzavření smlouvy na dálku nemáš možnost si výrobek nechat předvést v době uzavření smlouvy, proto dostáváš oněch 14 dní na vrácení zboží bez udání důvodu. V průběhu těch 14 dnů si výrobek samozřejmě ve vlastním zájmu vyzkoušíš, ale to půjde těžko bez rozbalení a použití. Na prodejně ti také těžko předvedou zabalené zboží (pokud zrovna to samé už nemají rozbalené).

Edit: Samozřejmě se bavím o zákonu platném v ČR. Nevím, jestli mají Alienware v ČR zastoupení, pokud ne, těžko se budu při nákupu ze zahraničí řídit českými zákony.
mspirit
Nováček
Nováček

Příspěvek od mspirit »

myom:
no nechapu proc takovou zvukovku k takovym vecem, ale zkus ji pripojit u nejakeho kamose a uvidis... kdyz i tam bude delat problemy, tak bych jim to hodil na reklamaci, pri nejhorsim ti daji novou..
nechápu, co tim myslíš. Potřebuju externí zvukovku kvůli Reasonu, kvůli latenci - ASIO ovladačům.
Znáš lepší řešení? Kromě ASIO4ALL. Potřebuju, aby šlo v Reasonu hrát v reálném čase pomocí Master Keyboard atd.
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

Exp: jo jo, mas recht. blbe jsem si prelozil "neposkozene".

mspirit: myslel jsem, ze to mas jenom na poslech. jak skladas tak to je jasne, kdysi jsem se tomu taky venoval.
nevidany
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od nevidany »

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=53067
např?

Ale dokud nam neřekneš zdali funguje na něčem jiném tak tu můžem fantazírovat, bastlit kabely, věštit z koule jak chceme...
mspirit
Nováček
Nováček

Příspěvek od mspirit »

Tak jsem konečně zkusil kartu na stolnim PC s Win XP sp2 a šlape v pohodě.
Tak teď fakt nevim, co dělat. Na stolnim PC je mi karta k ničemu. Potřebuju ji k tomu NTB.

Nevim,jestli je problém s tím napájením, nebo Vistama.
Ach jo.
Reklamace tím každopádně padá.
mspirit
Nováček
Nováček

Příspěvek od mspirit »

Zkusím se ještě zaměřit na to napájení.
Jinak mi fakt zbývá doufat, že i přes různé sýčky tady na fóru, mi tu kartu vezmou zpět. Obal jsem fakt neporušil.Je to krabička. Jen jsem ji otevřel a zas bych ji zavřel :)

Jestli je to tím nestabilním napájením USB, tak mi asi bude blbnout každá karta :(
nevidany
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od nevidany »

máš 14 dní na vrácení bez udání důvodu. Ikdyž je to otevřené.

jediné co musíš udělat je sehnat nějaké externí napájení-
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=53850
pak usb kabel.
a vykuchat to podle tohoto návodu:
http://en.wikipedia.org/wiki/USB
máš tam přesně napsáno kterej kablík je + který mínus...
ovšem největší trable by ti mohl působit napájecí adaptér- aby jsi si vůbec pomohl...
možná by byl potřeba lepší např.:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=57603

předtím než to začneme bastlit by bylo fajn sehnat si multimetr a otestovat stabilitu napájení USB portů.... Pomocí multimetru. (V +-)
thorgal
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od thorgal »

nemusíš ani bastlit napajecí kablík, stačí koupit tohle:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=46720

Notebooky mají napájené a nenapájené USB zasuvky, zjisti si které to na tvém notebooku jsou. Pokud máš napájené aspoň dvě a nepoužíváš USB disk nebo Flashku, nebudeš možná potřebovat ani externí napájecí adaptér.

Jo a poslední drobnost. Zkus zvukovku před vypnutím počítače odpojovat a připojovat až po spuštění systému ...
GAME: ASRock Z77 Extreme4-M, Core i5 3570K + EK-Supremacy, 4x8GB Patriot G2 DDR3 + EK-RAM Dominator X4 CSQ + XSPC Memory Side Plate, EVGA GTX 680 SuperClocked + EK-FC680 GTX CSQ, Asus Xonar XD, Kingston HyperX 3K SSD 240GB, Mo-ra 3 + EK-DCP 4.0 + Cawedog Expa Cyclon1, Corsair GS800, 28" Samsung U28D590D, WCPC Case
HTPC: ASUS E45M1-I DELUXE, 2x4GB Kingston HyperX DDR3, Kingston SSD V 64GB + 2x3TB WDC RED, Samsung SH-B083L, PicoPSU-80, Casemod EuroCase MC 8107
iZ3D a TriDef Stereoskopie, Grub4DOS RamDrive, Seznam užitečných programů, RepRap Prusa-Mendel, Case WCPC
mspirit
Nováček
Nováček

Příspěvek od mspirit »

Tak napájením to není, měřil jsem USB porty a všechny drží na 5.0 +-0.01V

Zjistil jsem neuvěřitelnou věc, to praskání se mění v podle toho, co se děje na obrazovce.
Třeba když otevřu okno s bílým pozadím, praskání se sníží.

A další (možná související) věc, když pustím Quake 3, tak praskání přestane, a to i když k němu běží Winamp.Prostě to hraje čistě. U jiných her je to stejné, maximálně to začně praskat při změně zobrazení(třeba ze hry do menu) atd.
Změna podsvícení na to nemá vliv.

Asi nemám úplně ten nejkvalitnějsí NTB :)
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“