ArmA 2 - technická stránka hry

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Weightlifter
Začátečník
Začátečník

Re: ArmA 2

Příspěvek od Weightlifter »

Kamikadze píše:
Weightlifter píše:Tak asi jsi měl pravdu, no tam na tom začátku mám průměrně asi tak 39-40FPS podle Frapsu na Phenomu X4 3,6GHz vyzkouším ještě X3
Bylo to defaultní nastavení 1280*1024
Diky za vysledky. V tom pripade je Phenom o neco malo na stejne frekvenci vykonnejsi nez Core 2 a dava o nejake 4 fps vic. Pochopitelne nejvic dava Core i7, na kterem je hra uz i hratelna! Na defaultnim nastaveni mam s i7 na 3,5 GHz a GTX 280 ve 1280 × 1024 px okolo 50 fps v prumeru!

Dalsi poznatek: pri nejnizsim nastaveni hra vypina cast fyziky a mozna i neco dalsiho, takze se snizujou i naroky na CPU. Takze s Core 2 na 3 GHz jsem byl schopen se dostat na nejakych 60 fps. Jen grafika je naprosto otresna:
http://ukazto.com/?img=4310987~xxx42.jpg
OPRAVA ten test byl na AMD X4 3,0GHz
na 3,6GHz mám v testu 42FPS průměr
EDIT AMD X3 3,2GHz průměr na 1280*1024 default nastavení 38FPS
Walker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Walker »

Tomudle cloveku to taky nechodi nejhur....a to ma takovej prumernejsi pocitac a nastaveni Very High......tak teda uz nevim jak to je :?

Kód: Vybrat vše

http://www.youtube.com/watch?v=sUCggfU5iAM
Gladiator
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gladiator »

Tak nevim hosi predtim sem taktoval grafiku na armu2 to nemelo zadny vliv ted sem zkusil nataktit procesor z 3,2ghz na 3,6ghz a taky zadny vliv ani jedno fps!! Tak uz nevim jediny co me napada ze tu hru proste zmrvili :nervous:
C2D E6600 2.4GHZ(3,5GHZ), Gigabyte P965 DS4(rev1.0), 2x2GB ram(Geil), GIGABYTE HD 6850 Ultra Durable OC 1GB , WD 400GB+Samsung 1TB, Samsung Syncmaster (24'), Xilence SPS-XP600.(135)R3 600W, skříň Thermaltake Swing, Wokna 7 64bit
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Má cenu to kupovat s mojí 8800GTX?Rád bych si to zahrál,ale abych se trápil někde na low detailech tak to radši vynechám a dám to za tři roky,až bude železo...Snad vyjdou patche,který s tím něco vyvedou....
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

Tak už nám vyšel testík:
http://pctuning.tyden.cz/multimedia/hry ... ky?start=3

Opět skvělá práce. Ovšem integrovat do hry podporu multi-core CPU není vůbec žádná sranda. Snad se to podaří.
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Na PCT dobrej test.Ale chtělo by to otestovat víc lokací - četl jsem že město je nejnáročnější lokace a jinde to pak celou hru běhá o dost lépe..
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
yuri.cs
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yuri.cs »

V review se mluvi o nefunkcnosti multi gpu.
Vyzkouseli jste "-winxp" parametr? Popr. prejmenovani exace na Crysis.exe?
It will be amazing in case after 10GHz we will see 20GHz, 30GHz and so on, just like we witnessed the thorny way from 10MHz to 33MHz in the eighties. -xbitlabs.com
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Me ta hra funguje primo priserne.V prvni misi ve tme jsem mel kolem 28-30fps a v druhy ve dne uz jen neco kolem 20-25fps(vetsinou blize k 20)
Cpu mi bezi na 3.6Ghz a grafika na 770/1680/2440.Ta grafika by mela byt vykonejsi, jak gtx 280.
Nastaveni detailu
Obrázek

EDIT:Jo a ten trening je nejmin narocna pasaz hry.Tam sem mel stejny nastaveni a dohled 10km a mel sem tam kolem 40fps....
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

Nakoupil's u Svedu?

Jinak tvuj vysledek je jasnej, kdyz zalezi na CPU, coz je zasadni chyba aplikace.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Tak p2 na 3,6 to musi slusne rozhejbat.Podle me to limituje graficka karta.Ale stejne je to s prehledem nejnarocnejsi hra dneska.Gta4 mi beha v 1280x1024 vse max v 60fps prumerne a minima sou na 40...A tady mam trapnejch 20Fps a jeste nemam ani maximalni detaily.
Mozna to je taky tim, ze mam win7.
Weightlifter
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Weightlifter »

Stejně je to šílená hra, grafika je sice super, ale je srovnatelná s Crysis který běží mnohem rychleji, jinak podle testů vidím, že můj Phenom 3,6 GHz je na úrovni i7 3GHz
blekota je boss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od blekota je boss »

kdo chce jaks taks optimalizovanou verzi, tak at si koupi verzi pro xbox :-D ne tak snad to po desatym patchi za rok uz hrat pujde... fakt je to sranda kdyz sem onehda cetl ze by ARMA 2 stihla vydani na vanoce 2008 ale posunuli vydani aby ji mohli vydat nezabugovanou a optimalizovanou :-D
smoula
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od smoula »

Tak na Vánoce by to museli přibalovat ke SkullTrailům,aby to vůbec jelo.
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

Stačilo by, kdyby to přeprogramovali. Ale není se čemu divit, když si člověk přečte jejich developer blog, vždycky tam s něčím objevěj Emeriku a přitom je to na první stránce v MSDN k danému tématu.

Pomohlo by bičování BI programátorů na Staroměstském náměstí.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Mno takze sem to dal na High detaily a dohled 3400m a posudte sami z screenshotu.Fps jsou proste otresny.
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
PzKpfw VI Tiger
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PzKpfw VI Tiger »

HEAD píše:Tak p2 na 3,6 to musi slusne rozhejbat.Podle me to limituje graficka karta.Ale stejne je to s prehledem nejnarocnejsi hra dneska.Gta4 mi beha v 1280x1024 vse max v 60fps prumerne a minima sou na 40...A tady mam trapnejch 20Fps a jeste nemam ani maximalni detaily.
Mozna to je taky tim, ze mam win7.
Neodolal jsem a taky zkusil jestli se mi to vůbec pohne, hlavně kvuli CPU. Jo jede to asi jak tobě a mam Visty, takže Win 7 za to nemuže. Tu grafiku bych tomu odpustil, vzpomente na GTA IV, jak to nikomu slušně nešlo a dneska už to není takový problém. Víc mě štve hra jako taková a jsem celkem na rozpacích. O šilenym dabingu už víme, ale prostě to není co jsem čekal. Zničitelné domky, výbuchy tanků, po téhle stránce není problém. Ale proč je to "speciální" jednotka, nikdo nesmí umřít, všichni jsou borci. Tohle už to bylo, víc bych uvítal hru z pozice řadového vojáka. Budiž, muj nazor, ale AI je tragické. Běhá po mapě, waypointy sice nemine, ale nejde k němu, ale okolo, rozplizlou formací, plížením že to trvá týden. Když uvidí jednoho nepřítele, tak půl dne manévrují aby ho za 20 vteřin stejně střelili a pak vám bezostyšně vběhnou do palby, takže máte o zábavu postaráno. GTA IV bylo sice náročné, po herní stránce však v pořádku, tohle mi přijde jako tragický nedodělek. Úplný výpadek mělo AI už v první misi, kdy jsem se připlazil k nepřátelskému vojákovi, koukal mu do ksichtu a mířil na něj z dvaceti centimetrů. Ani když jsem začal střílet tak ho nenapadlo nic udělat. :sad:
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Tak jestli mas c2d na 3Ghz, tak to se moc nemuze srovnavat s P2 na 3.6.Precijen bych mel mit vic fps jak ty :( .Bohuzel staci se podivat na ty screenshoty co sem postoval...Reknete je to normalni mit tolik fps?
Jinak to zabugovanost je velka a temer se to neda hrat.
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

HEAD: v Armě ti více jader nepomůže a pokud jde o frekvenci, tak je Core 2 na stejném taktu pořád výkonnější, takže se ten rozdíl celkem smazává.

Může sem někdo postnout screen ze správce úloh v průběhu hraní Army? Zajímalo by mě, jak to asi vypadá pokud není limitem grafická karta.
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Zkusil sem ten testovaci program v 1280x1024 vse high dohled 3400m.
Vysledky sou zarazejci-kolem 45fps.Procesorem to tedy pravdepodobne neni limitovany.
Obrázek

Spravce uloh:
Obrázek
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

To je masakr.Hru nemám a jak to tady tak pročítám,tak když si jí za tři čtyři roky koupím v potravinách ze stojanu za 199 Kč,tak to bude akorát.A zase se ptám,jako už několikrát před tím,na čem vývojáři testujou?Jestli maj nějaký nadpozemský sestavy,tak jsou mimo mísu,protože takový sestavy má mizivý procento hráčů.A jestli testujou na běžnejch sestavách a ten framerate neviděj,tak jsou to idioti.Prostě hry,který nedaj stabilně 30+ fps by vůbec neměly bejt puštěný do světa,na to jim sere pes....
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“