LCD leskej nebo matnej.
Moderátor: maXXmilian
- GaGy
- Začátečník

LCD leskej nebo matnej.
Co myslíte že je lepší????
Jestli je LCD matné nebo lesklé ?? Já dnes v obchodě viděl lesklé a dost se mi to líbilo.... Ty barvy a celkově to podání mi připadalo lepší.
Jestli je LCD matné nebo lesklé ?? Já dnes v obchodě viděl lesklé a dost se mi to líbilo.... Ty barvy a celkově to podání mi připadalo lepší.
9800X3D @ 5425Mhz 95W - Liquid Freezer III │ 32Gb 6000Mhz Cl36 Expo Tweaked │ Nitro+ RX 9070 XT - 280W │ TUF GAMING B850-PLUS WIFI │ XPG CORE REACTOR II VE 750W │ Phanteks Eclipse P400A │ Samsung 990 PRO 2TB + Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB │ 32" Dell Alienware AW3225QF - 4K - 240Hz │
Lenovo - Legion 5 - RTX 3060 + Ryzen 5600H
Samsung Galaxy S25 - 256Gb
Lenovo - Legion 5 - RTX 3060 + Ryzen 5600H
Samsung Galaxy S25 - 256Gb
- zombux
- Odborník PCT

Re: LCD leskej nebo matnej.
ano, lesklý monitor má lepší podání barev a kontrast, matný má zase menší problém s okolními odrazy a líp se čistí. já osobně bych to neřešil vůbec a soustředil se na kvalitní monitor, bez ohledu na to jestli je lesklý nebo matný.
ignorelist: kremrole a dezoláti
- Caderom
- Začátečník

Lesklé displeje jsou obrazově o něco lepší, ovšem kvůli "zrcadlovitosti" nejsou vhodné do míst, kde je více světla, ať už je to světlo z venku nebo večerní svícení lampičkou.
EDIT: zombux byl rychlejší, ovšem s tím, že povrchová úprava není podstatná nesouhlasím
EDIT: zombux byl rychlejší, ovšem s tím, že povrchová úprava není podstatná nesouhlasím
- zombux
- Odborník PCT

já nikde nenapsal že není podstatná - jen si myslím že není až tak důležitá. jinak sám mám matnej monitor, a barvy to má excelentní, takže třeba lesklej automaticky neznamená lepší barvy než matnej.Caderom píše:EDIT: zombux byl rychlejší, ovšem s tím, že povrchová úprava není podstatná nesouhlasím
- Caderom
- Začátečník

Nj, lesklý povrch+horší displej je mnohem levnější cesta pro lepší obraz než použití lepšího displeje s matným povrchem. Pokud člověk investuje do monitoru s kvalitním S-PVA / S-IPS panelem, tak získá dobré barevné podání a kontrast i při matné úpravě.
- zombux
- Odborník PCT

jo, s tím souhlasím.Caderom píše:Nj, lesklý povrch+horší displej je mnohem levnější cesta pro lepší obraz než použití lepšího displeje s matným povrchem. Pokud člověk investuje do monitoru s kvalitním S-PVA / S-IPS panelem, tak získá dobré barevné podání a kontrast i při matné úpravě.
- Alien--forever
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Z osobní zkušenosti - jedině matnej. Trochu víc ti zasvítí slunko a na tom zrcadle vidíš akorát sebe.
už není 
- maXXmilian
- Moderátor

Jestli na tom hodlas hrat hry (nedej boze nejake strilecky, tak lesky ani nahodou). Pokud je to hlavne na sledovani filmu (tedy prevazne vecer nebo v zatemnene mistnosti, tak by mohl byt tvou volbou). Nicmene na beznou praci se mi zda matny lepsi volba. Leskly musis mit velmi dobre umisteny vzhledem ke zdrojum svetla. Mam matny a i tak mi ve slunecnych dnech nekdy docela pije krev 
CPU: Ryzen 5900x + Thermalright Phantom Spirit SE, MB: MSI Tmahawk MAX B450 , GPU: MSI RTX 3070 Gaming X Trio , RAM: DDR IV - 2x 16 GB HyperX Fury RGB 3200MHz, HDD: Samsng Evo PRO 258 GB + Crucial MX500 - 500GB + WD BLUE 4GB + WD RED 10GB, AUDIO: ASUS Xonar Phoebus , POWER: SEASONIC 650 Platinum, CASE: Fractal define R6 black window , MONITOR: Eizo Flexscan EV2436WFS + BenQ XL2546, Periferie: Logitech g400+Icemat 2nd edition + Rapture Delta Stealth
- Wuuduu
- Středně pokročilý

sranda rady ze leskly ani nahodou... ludstvo za tie desiatky rokov pouzivania CRT monitorov vlastne vobec nic nevidelo a pocitace boli vlastne absolutne nepouzitelne, pretoze nikto nic nevidel.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
- Caderom
- Začátečník

Jednak se mi zdá, že CRT mají lepší anti-reflex než lesklá LCD, druhak opravdu neviděl, pokud se nezatáhly závěsy.