Sry za caps, nechce se mi to ale prepisovat
Pomalý PC
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- [CZ]mike
- Mírně pokročilý

-
Re: Pomalý PC
V PC mam stejnou barracudu a reallocated sector count mam taky na 36 takze to asi nebudou vadne sektory mistre. (NEBO ,ZE BY JSME MELI OBA STEJNY POCET CHYB? DRSNA NAHODA VYLUCUJI. ME DISK JEDE NORMALNE. zKUS VYMENIT KABEL A NEBO PREHDIT SLOT V RADICI)
- glu
- Začátečník

-
Nepsal jsem nic o problemech desky nebo zdroje, ale zatim jen o vylouceni jejich vlivu a to by se ukazalo po vyzkouseni v jinym kompu. Rozhodnout se s koupi noveho disku stejne musis ty sam.
//
//
Podle me hodnota threshold u Reallocated sector count ukazuje to zalozni misto a pocet vadnych sektoru je v tom sloupci data. Proto mluvim o tom Error scanu, ten je dulezitej co ukaze a jeste to muze zkusit v jinym softu nebo jinym kompu.[CZ]mike píše:V PC mam stejnou barracudu a reallocated sector count mam taky na 36 takze to asi nebudou vadne sektory mistre. (NEBO ,ZE BY JSME MELI OBA STEJNY POCET CHYB? DRSNA NAHODA VYLUCUJI. ME DISK JEDE NORMALNE. zKUS VYMENIT KABEL A NEBO PREHDIT SLOT V RADICI)...
- Spalovac_mrtvol
- Začátečník

-
Tak sem nechal ten hd tool jet přes noc a hledat errory, bohužel sem ale ráno zjistil že pc se restartoval, nemá to náhodou někde uložený ty výsledky?
- zombux
- Odborník PCT

pokud je reallocated sectors count vyšší než nula, znamená to že na disku se objevily vadné sektory. že by to byla chyba ve výpisu SMARTu, to považuju za téměř vyloučené.
ignorelist: kremrole a dezoláti
- Spalovac_mrtvol
- Začátečník

-
a těch 100 je jako 100% nebo 100 sektorů špatnejch? a to je hodně nebo málo? Sem teď ještě pustil chdisk na to předevčírem, tak někdy zejtra by měl bejt hotovej, pak ještě zkusim ty kabely, jak se psalo nahoře, přehodit..
- zombux
- Odborník PCT

jakékoli číslo větší než nula znamená problém. tzn 0 = OK, 1 a víc = problém. každý disk má různý počet servisních sektorů, obvykle několik desítek. 100 už je hodně a pokud přibývají tak můžeš čekat ztrátu dat každou chvíli. na kabely a chkdsk se vyprdni, zazálohuj data a reklamuj ten disk, problém je zcela evidentně v tomhle.Spalovac_mrtvol píše:a těch 100 je jako 100% nebo 100 sektorů špatnejch? a to je hodně nebo málo? Sem teď ještě pustil chdisk na to předevčírem, tak někdy zejtra by měl bejt hotovej, pak ještě zkusim ty kabely, jak se psalo nahoře, přehodit..
- Spalovac_mrtvol
- Začátečník

-
Supr, to je definitivní slovo který sem potřeboval slyšet:)
- Spalovac_mrtvol
- Začátečník

-
Tak sem se starýho HDD zbavil (reklamovat sem nemohl, neměl sem papíry a disk sem dostal). A sehnal sem si kapitál na disk nový. Jaký bych si měl pořídit?
Měl by mít alespoň 500GB kapacitu, míň je málo a víc je zbytečně moc...
Disk bude určen pro provoz v domácím serveru, takže pojede sice 24/7, ale bude mít skoro nulové vytížení, jen sem tam když si někdo něco bude tahat z FTP a tak..
Disk by měl být také tichý
Ale samozřejmě nejdůležitější je kvalita, aby vydržel funkční po co nejdelší dobu při tom nepřetržitém provozu...
Budu ho objednávat pravděpodobně z CZC nebo Alfacompu...
Co mi doporučíte? Něco speciálního, nebo mám sáhnout po klasickém Western Digitalu?
Měl by mít alespoň 500GB kapacitu, míň je málo a víc je zbytečně moc...
Disk bude určen pro provoz v domácím serveru, takže pojede sice 24/7, ale bude mít skoro nulové vytížení, jen sem tam když si někdo něco bude tahat z FTP a tak..
Disk by měl být také tichý
Ale samozřejmě nejdůležitější je kvalita, aby vydržel funkční po co nejdelší dobu při tom nepřetržitém provozu...
Budu ho objednávat pravděpodobně z CZC nebo Alfacompu...
Co mi doporučíte? Něco speciálního, nebo mám sáhnout po klasickém Western Digitalu?
- zombux
- Odborník PCT

šel bych do nějakého 5400rpm disku, asi WD Green nebo Samsung F2, jiné značky bych neřešil. tuším že zrovna dneska jsou aktuální modely s 500GB plotnami, takže jednoplotnový 500GB disk by měl být i optimálně tichý