Business class notebook na VŠ - FSC Esprimo M9410?

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
Caderom
Začátečník
Začátečník

Business class notebook na VŠ - FSC Esprimo M9410?

Příspěvek od Caderom »

Sháním notebook na VŠ do 25000Kč. Notebook by měl mít pevnější konstrukci, matný displej, nižší váhu, dlouhou výdrž na baterii, lepší servis výhodou.

Minimální, ale dostačující požadavky
Procesor: Jakýkoli Intel dualcore s podporou virtualizace
RAM: 2GB
Grafika: Intel X4500M
HDD: 160GB 5400rpm
Displej: matný 13,3"-14,1" s rozlišením 1280x800, jsem krátkozraký a 1440x900 už se mi zdá moc
OS: Vista Business s možností downgrade na XP, tzn. alespoň dostupné všechny XP ovladače
Váha: nejvíce 2,5kg
Výdrž: čím více tím lépe, minimum 3h při office práci

Mám zarezervovaný FSC Esprimo M9410 za velmi příznivou cenu 18000Kč, který zdá se splňuje všechny kritéria. Mám do něho jít nebo mám přemýšlet ještě o něčem jiném?
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0000000O2W
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Business class notebook na VŠ - FSC Esprimo M9410?

Příspěvek od Don Martinez »

Hmm, doporučil bych ThinkPad R400 ale ani Core 2 Duo T5670 ani T5870 podle všeho virtualizaci neumí... Takže bych se být tebou podíval taky po Toshiba Tecra M10, HP Compaq 6530b, popř. Toshiba Portégé M800...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
Caderom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Caderom »

Jsem si vyhledal tu Tecru M10 a docela se mi líbí, silná grafika, pevná konstrukce, velmi dobrá cena. Akorát má 2 nedostatky, první z nich, lesklý displej by nebyl takový problém, druhý je hmotnost, 2,6kg je sice pouze o 200-300g více než má FSC, ale já bych šel raději s hmotností dolů. Škoda, že o tom FSC nemůžu nic najít, žádné recenze, žádné názory, můžu pouze odvozovat z ostatních modelů FSC.

Ještě to promyslím a podívám se na další NTB.
Zivan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zivan »

Ono to porovnavani hmotnosti je dost problematicke. Vetsinou je to bez adapteru a nekdy i bez baterie. Jinak na CZC uvadeji u te Tecry hmotnost 2,44kg :) A jeji vyhoda je v trilete zaruce.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“