NVIDIA GeForce 3D Vision - vše okolo

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: NVIDIA GeForce 3D Vision - vše okolo

Příspěvek od Stratos »

je to obecne dost zastarala technika 3D zobrazovani proto ty problemy o kterych musela nvidia vedet ze pridou tj mela na to upozornit aspon, pak sou lidi prekvapeny co vsechno nefunguje :(. Nejhorsi je ta silena cena za kterou to prodavaj, proboha vzdyt pred 8 lety to stalo 4x mene a Nvidia nam to stale prosazuje jako nakou supr novinku, aby mely nakej argument na tak silenou cenu :lol:
fobos
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fobos »

no vidíš stratos, a na tom stavia nVidia už roky. Radšej by sa mal opierať do marketingu AMD. Má vyrovnanú ponuku ako nVidia a predsa predáva značne menej
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

2 Trek: Zkoušel jsi 3D Vision ve hře Tom Clancy's H.A.W.X.? Docela by mě zajímalo, jestli se tam nevyskytují nějaké problémy se stíny nebo nějaké artefakty, jestli se nějak nezmění přehlednost hry (myšleno např. ztrátou prostorové orientace) a samozřejmě, jak to umocní herní zážitek. Ta hra vypadá, že by s 3D Vision mohla šlapat slušně.
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

Určitě HAWXa vyzkouším, mám ho v merku, zatím mohu jen říci, že pokud by tam byly nějaké 2D prvky (nesprávně udělaný HUD) tak je to v řiti.

Třeba Racedriver Grid, který má všechno ok, to je neskutečný zážitek. Opravdu realita hadr.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

jo auta sou nejlepsi ja svyho casu hodne hral Colina 4 na brylich a to bylo asi nejlepsi z toho byl kazdej hotovej :mrgreen:

PS: Logitech MOMO sem mel taky :)
Naposledy upravil(a) Stratos dne ned 31. kvě 2009, 10:13, celkem upraveno 1 x.
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

Autíčka jsou neskutečně super, mám i MOMO a je to fakt perfektní.

Akorát např. Colin Dirt je ve stereu nehratelnej, protože nejdou vypnout stíny.

Pro křiklouny musím objasnit jednu věc, to právě různý optimalizace kvůi tomu aby to šlo hrát na slabšíh kartách vytvářej tyto nekompatibility. Kdyby to bylo všechno ťip ťop tak tá hra poběží jen na high endu a křiklouni budou první hulákat, že je hra neoptimalizovaná a že jim de pomalu. Proto jsou ve hrách různý hacky, který ale bijou do očí ve stereu.

Příkladem je hra Lost, která je "neoptimalizovaná" a proto neskutečně náročná na HW. Ve stereu vypadá ale díky tomu skvěle, oheň, kouř, všechno je 3D.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

Recenze na CDR
http://www.cdr.cz/a/27097/9

Pouzivaní
"Další individuální věcí je únava očí. Mě osobně činilo používání 3D Vision jisté problémy již po prvních vteřinách od spuštění libovolné hry. Nehledě na kvalitu 3D vjemu mě oči trochu pálily a po pár desítkách minut hraní Bioshocku se dostavil i drobný bolehlav. Používání 3D Vision mne také výrazně více unavuje než obyčejné koukání do LCD panelu."

Ergonomie
"Dalším, tentokrát již objektivním negativem, je, že brýle nikterak nepočítají s lidmi, kteří již brýle na hlavě mají a musejí mít. Design prodává a asi proto 3D Vision vypadají tak, jak vypadají, jako "moderní sluneční brýle". Bohužel však masivní plasty překážejí a značně zhoršují šanci usadit brýle před dioptrickými a když se povede, aby takto předsazené 3D Vision neukrajovaly ze zorného pole LCD monitoru, je jejich nošení nepříjemné. K tomu se přidává značné utažení konstrukce, kdy brýle mohou dle velikosti hlavy velmi tlačit na oblast nad/za uchem, což také dvakrát pohodlí při hraní, ani zdraví nepřidá. Ergonomii tedy nemohu hodnotit jinak než jako nepovedenou a připravenou pouze pro omezený okruh jedinců bez brýlí (nebo s čočkami) a s menší hlavou."

Závěr
"S ohledem na to, že cena brýlí poměrně laciné mechanické konstrukce je téměř 5 000 Kč a cena kitu s 22palcovým TN LCD s „dvojnásobně rychlou elektronikou“ téměř 15 000 Kč, nemohu si pomoci, ale přijde mi cena za celý 3D Vision kit i jeho dílčí prvky snad až příliš přehnaná"

PS:
Defakto potvrdil to co sem tu uz tvrdil technologie dost unavuje oci, komu to problemy nedela neznamena ze vlivem vetsiho namahani ho oci nezacnou bolet za par mesicu apod.
ja osobne co sem mluvil s lidma, tak 80% lidi ma stejny bolehlav jako autor recenze, zbylich 20% ma asi hodne odolny nebo zdravy zrak. Ale jedno je jiste, zrak to namaha opravdu hodne.

Proto bych pripadnym zajemcum o tuto technologii doporucoval si to nekde vyskouset a to aspon na 1 hodinu intenzivniho hrani aby si kazdy otestoval jakej to ma na nej vliv (aby z toho pak doma nebyl nestastnej ze to nemuze kvuli bolestem oci/hlavy pouzivat)

Autor defakto i potvrdil muj nazor ze cena za kterou se to prodava je prehnana a to 2-3x nez to ma realnou cenu viz 3D bryle od Edimensional ktere sou defakto identicke a stoji uz kolem 1000,- (funguji na Nvidii i na ATI).
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

Koukám, že Stratos jeduje všechny vlákna. Nechodíš do práce nebo tak něco?

3D vision je dobrý, měli to jak u Čechů, kde jsi to zkoušel, tak na cdr velmi pravděpodobně špatně nastavený. Když si pohraješ s nastavením, tak je to oukej.

Pomlouvání 3D Vision nech na mně. Já to mám a dostal jsem kvůli kritice i ban na fórech Nvidie, takže jsem kvalifikován.
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

Tak HAWX je docela dobrej, ze zacatku se mi to nezdalo, ale po snizeni hloubky na minimum to vypada dobre. Problem je ten zamerovaci ctverec, protoze ten kosoctverec je dal nez ten ctverecek.
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

Stratos píše:jo auta sou nejlepsi ja svyho casu hodne hral Colina 4 na brylich a to bylo asi nejlepsi z toho byl kazdej hotovej :mrgreen:

PS: Logitech MOMO sem mel taky :)
Jo, já Trackmaniu a bez těch brýlí to bylo víc 3D než s němi...
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
krystof007
Nováček
Nováček

Příspěvek od krystof007 »

Tak jsem také nevydržel a zakupil set Nvidia 3d vision. zatím vyzkoušeno Dead space, Prince of Persia, Assassins Creed, Far Cry2 a musím smeknout, je to opravdu nový zážitek. Ze začátku jsem měl problém s ghostingem, ale přes ctrl+F5 a F6 se to dá dobře poladit.
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

Ty klavesy meni pozici mista, kde je nulova separace obrazu, takove misto se ti vyjevi jako by bylo v urovni obrazkovky.

Je to dobry a nutny, kdyz si chces postelovat hry. CTRL F7 si nastaveni ulozis (ulozi se v registrech) a pri pristim sputeni hry se tyto hodnoty aplikuji.

Ja to pouzivam nikoliv v eliminaci ghostingu, ale k nastaveni maximalniho stereo pozitku.

PS:
Stejne kdyz eliminujes ghosting pomoci techto klaves, tak ho jen posunes nekam jinam.
krystof007
Nováček
Nováček

Mám dotaz, zkoušel jste někdo Assassins Creed? Jakmile vjedu do "mapy"- myslím přejezdy mezi městy, tak po načtení se objeví artefakty- chybí pevná zem apod. nesetkal jstese s tím někdo?
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

Co ti bezi na pozadi. Nepouzivas nejaky dalsi programy, na pretakt, nejaky chaty, číty, trainery apod?
Nepřehřívá se grafička?

Ani se radši neptám, jestli máš originální kopii, a opečovanou.

PS:
Je to jenom ve stereu nebo i normálně? Tyhle mizející textury jsou u některejch her normálka. Většinou pak pomůžou nový ovladače, popř. patch hry.
krystof007
Nováček
Nováček

mám originál hru, nejnovější všechno. grafiku mám v pohodě, nepřehřívá se, to by asi dělalo po čase, ne přesně v jednom místě, vše ostatní je ok, nic na pozadí neběží, aspoň myslím :)
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

Mohl bys sejmout skrínšot. ALT F1 je pro stereo skrínšot. Aspoň bych se podíval jak ta hra vypadá ve stereu.
KenR
Nováček
Nováček

Příspěvek od KenR »

Ahoj, momentálně nemám peníze na nový monitor a 3d vision, ale rád bych si to vyzkoušel a vzpoměl jsem si na anaglyph. včera jsem si stáhl ovladače k 3d vision, automaticky mi to nabídlo tyto červenomodré brýle, hezky jsem si to nastavil... ještě jsem se díval do ovládacích panelů, Enable stereoscopic 3D zapnuto, hloubka na default, i zaměřovač jsem si nastavil, prohlédl si zkratky a na jakých hrách mi to má fungovat, zdá se, že to musí fungovat, jenže ono ne. Nevím si rady, prolézal jsem google, zkoušel ovladače (grafika i 3d vision) odinstalovávat a hodit je tam znovu (nové), pak jsem zkoušel i starší verze, taky jsem někde našel nějaký návod jak to údajně rozchodit za pomocí nějakých zásahů do registru, atd... ale prostě to nefunguje. (zmoušel jsem i ctrl+t, kdyby něco...) Neví prosím někdo jak to rozchodit abych si 3d mohl zahrát i na těchto anaglyph brýlých? Díky
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

Tipl bych si, že to bude něco v těch registrech.
Co se stane, když si pustíš ten test?

Nejsem si jistej, ale možná musíš mít monitor co umí nejméně 100Hz. Mě to funguje normálně. Nastavím si anaglyph, pak musíš pustit ten test a je to.
krystof007
Nováček
Nováček

Ahoj, mám ješte jeden dotaz, všiml jsem si, že u každé hry mám ghosting poměrně vidět, ať nastavuju kompletně všechno jako blázen. Konkrétně buď je na nejbližším objektu nebo na vzdálených. Má to tak být? Někde v recenzi jsem četl, že to může být vadným monitorem nebo brýlemi. rád bych to s někým porovnal, nejste někdo z Plzně, kdo máte Nvision? :)
Jinak přeinstalován systém a assassins má pořád chyby v grafice. :(, pouze v 3D.
krystof007
Nováček
Nováček

a ještě jeden dotaz, asi hloupej, ale pro jistotu, neexistuje nějaký program, který dokáže převést normální divx nebo DVD do 3D?
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“