Nákup Microsoft Windows XP

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Skim
Začátečník
Začátečník

Re: Nákup Microsoft Windows XP

Příspěvek od Skim »

já na dualbootu nevidím nic špatného a sám jsem jej používal dloouhou dobu ještě za 98-ček, ideální je např. pro to, že v tom druhém nemusí být antivir, antispyware a podobné jiné brzdící prográmky, je zkrátka odladěný na výkon, nic se do něj nepotřebného neinstaluje a běhá pak podstatně rychleji než ten druhý.. proto jsem si to tenkrát tak udělal, zvykl si na to a neměnil bych... hlavně když člověk na poslední chvíli třeba dopisoval a tiskl seminárku, tak byla každá minuta navíc dobrá.. navíc se to hodilo při pádu/ zavirování jednoho systému, na zálohy atd.. atd..
Smith: tady jde o zvyk, když na tom člověk jede prakticky celá "počítačový" život, tak si zkrátka už zvykl.. a ty restarty, když naběhnutí do toho druhého bylo otázkou nějakých 13 sekund bylo to nejmenší...
O'old PC MB MSI 865PE Neo2-P CPU Intel P4 Prescott 2.8 GHz (800/1MB/1.35V) Spire SP450B0 RAM DDR 2GB PC3200 A-DATA CL3, VGA Leadtek Winfast A7600 GT TDH 256MB DDR3 (G73,128 bit,560/1400)+Primecooler PC-VGAHG2 AL (5V) Audio Sblive! 5.1 HDD Hitachi HDS722516VLAT80 (164,7 GB), DVD LG 4160B Case E-case BT C808 PSU Seasonic SS-400ET LCD NEC MultiSync EA191M (19"/PVA)
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

hm, ono v době Windows 98 to smysl určitě mělo, já to taky tak provozoval kvůli hrám. ale dneska to smysl nemá, pokud člověk není prase tak Windows NT řady prostě nejdou sestřelit, a při výkonu dnešních počítačů nemá smysl řešit ani nějakou optimalizaci, z toho už jsem vyrostl dávno :mrgreen: systém mi běží nonstop od každoměsíčního aktualizačního restartu k dalšímu, a fakt nevidím důvod proč bych měl kvůli nějakému programu (jakému proboha?) do něčeho rebootovat. samozřejmě, to záleží na každém. myslím ale že už jsme trochu off-topic.
ignorelist: kremrole a dezoláti
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

Tak ale smysl provozovat dual boot na 32bit/64bit smysl má... Já používám normálně XP, kvůli známým kladům, a pak mám 64 bit Vistu na Cinemu 4D na 64bit. A samozřejmě se mi k tomu hodí i ty 4GB paměti... Složitější Rendery si klidně sežerou naráz 1,5GB a je ještě pořád nic co dělám... Tak tady se mi to celkem vyplatí.
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

A jaký to má smysl, když 32-bitové aplikace jedou i na x64 systému?
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“