ArmA 2 - technická stránka hry

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: ArmA 2

Příspěvek od HEAD »

Jeste sem to trochu otestoval a udelal sem si testovaci kolecko kolem zakladny v normalni misi a tady sou vysledky.
vse very low min dohled
2009-06-11 19:09:21 - arma2
Frames: 1298 - Time: 31646ms - Avg: 41.016 - Min: 32 - Max: 51

Normal 100filtr dohled 2500m
2009-06-11 19:11:40 - arma2
Frames: 890 - Time: 34120ms - Avg: 26.084 - Min: 22 - Max: 35

Vse high 100filtr dohled 2500m
2009-06-11 19:15:23 - arma2
Frames: 837 - Time: 35149ms - Avg: 23.812 - Min: 17 - Max: 35

Vse very high 100filtr dohled 2500m
2009-06-11 19:17:44 - arma2
Frames: 792 - Time: 35459ms - Avg: 22.335 - Min: 14 - Max: 33

Jeste sem nahral video, kde to testuju:D http://www.youtube.com/watch?v=jK5owQbEnRw
kazdopadne je to des bes :| .
V boji je to samozrejme jeste horsi.
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Zatím nejplynulejší video,jaký jsem našel.Samozřejmě se není čemu divit,když si přečtete,na čem to hraje....Ale takhle by to mělo jet na jedný kartě a cpu se standartní frekvenci a né na takovym monstru...

http://www.youtube.com/watch?v=fRg-TmRr2-g
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Ta hra je hratelna teda jen na pretaktovanym i7 :roll: .SLI totiz nefunguje a on mel slusny fps.
Nechapu, jak si vubec muzou dovolit vydat hru, ktera beha jen na i7 po OC.
Moje vysledky na P2 sou katastrofalni a pravdepodobne je hra lip optimalizovana na intel cpu.Jako Mit pri normal nastaveni avg 26fps s moji sestavou...To at dou do hajzlu ti vyvojari.
Walker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Walker »

no to me teda moc netesi co tady pisete.....jinak nejakej anglan sem videl co psal na foru ze po patchi mu SLI jede ze prej druha karta je zatizena...ale prej zadny FPS navic :lol: jednoduse bych to videl tak....zahrat to minimalne na doporuceny sestave...posalt prumerny fps do bohemky a napsat jim at ti priste ke hre prilozej i7+desku :D
facility
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od facility »

Ono to je tak ... vyvojari urcite nepocitali z Ceskym skrblikom ...na zapade je asi normalne upgradovat 2-3 krat do roka...Na tuto hru bude potreba pro nasinca " Myticka zostava " ktora to utahne a dava samozrejme zelenu na predaj highend Cpu a Gpu... :)
Abit IP35 pro , e2180@ 3 Ghz, 6GB A-DATA 800MHz @900Mhz, Asus 8800GT 512 MB,Barracuda 11. 500GB,WD 640GB,Noctua NH-U12F,Coollaboratory Liquid Pro,Corsair VX550W,Cooler Master CM690,Win XP SP3 NASA2 & Vista Ultimate 64bit Corporate Edition *Nejen hacking *Andreas Claus Rychlokurz finanční krize *Dolezite.sk *Cosmos Club * Global Economic Dictatorship
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Zkusil sem jeste vic pretaktovat cpu na 3710Mhz a zadny zlepseni.Beha to porad stejne nahovno.
Ta hra nema spatnou optimalizaci-Ta hra totiz nema zadnou optimalizaci v tom je ten problem.
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

Hra ktera vyzaduje stroj kterej musi bejt pretaktovanej, tzn. ze nepostavis masinku bez pretaktu, ktera by to slusne utahla, je hra shit.
kul1k
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kul1k »

no berte to tak ze jim nekdo zaplatil a t to ma poradny HW naroky a lidi musej kupovat novej hardware

ja si tohle uz nezahraju no ale co seru na ne radsi si zalitam HAWX, a pojezdim GRID nez se srat s ceskejma programatorama aspon vidime co FIT produkuje :lol:
NB:Acer Aspire V3 571G
Gladiator
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gladiator »

Ja se jim na to vykaslu prece nebudu kvuli jedny hre ktera je stejne zabugovana jako prase kupovat hardware za deseti tisice. To si radsi koupim tu OFP2 od Codemasters. Tu jejich Armu2 si muzou v takovymhle stavu strcit za klobouk.
C2D E6600 2.4GHZ(3,5GHZ), Gigabyte P965 DS4(rev1.0), 2x2GB ram(Geil), GIGABYTE HD 6850 Ultra Durable OC 1GB , WD 400GB+Samsung 1TB, Samsung Syncmaster (24'), Xilence SPS-XP600.(135)R3 600W, skříň Thermaltake Swing, Wokna 7 64bit
barco
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od barco »

Trek, miernil by som sa s tými prehláseniami o verejnom bičovaní. ArmA 2 má možno sprasenú optimalizáicu, ale takéto výroky niesú slušné a ani adekvátne situácií.
.
Walker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Walker »

Sem prošel pár diskuzí o ARME 2.....a vypliva z toho ze 50% nadava na hru jak je narocna a 50% rika jak jim to beha v pohode na doporuceny sestave (vetsinou dolozeno FPS screenama) ....takze jak to tak vypada to kazdymu bude behat jinak.
Maddogg
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Maddogg »

Víme že optimalizace není ideální (nadruhou stranu nechápu vaše srovnávaní s crysis a podobně ..), ale pokud se tady chystá napsat každý z 31984 uživatelů jak to je hrozné tak potěš panbůh..
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Walker píše:Sem prošel pár diskuzí o ARME 2.....a vypliva z toho ze 50% nadava na hru jak je narocna a 50% rika jak jim to beha v pohode na doporuceny sestave (vetsinou dolozeno FPS screenama) ....takze jak to tak vypada to kazdymu bude behat jinak.
Ano narazil jsem na lidi, co tvrdi, ze maj na high detaily kolem 45Fps a minima kolem 25 v nejnarocnejsich scenach.A to meli uplnej srot athlon x2 a 8800gt...Ale neverim tomu.
facility
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od facility »

Walker píše:Sem prošel pár diskuzí o ARME 2.....a vypliva z toho ze 50% nadava na hru jak je narocna a 50% rika jak jim to beha v pohode na doporuceny sestave (vetsinou dolozeno FPS screenama) ....takze jak to tak vypada to kazdymu bude behat jinak.
:roll: Nj. a neni to tym crackom? Tj.kto to teda nadava ten co ma origo alebo ten co ma neorigo s kvalitnym crackom? :D
Abit IP35 pro , e2180@ 3 Ghz, 6GB A-DATA 800MHz @900Mhz, Asus 8800GT 512 MB,Barracuda 11. 500GB,WD 640GB,Noctua NH-U12F,Coollaboratory Liquid Pro,Corsair VX550W,Cooler Master CM690,Win XP SP3 NASA2 & Vista Ultimate 64bit Corporate Edition *Nejen hacking *Andreas Claus Rychlokurz finanční krize *Dolezite.sk *Cosmos Club * Global Economic Dictatorship
PzKpfw VI Tiger
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PzKpfw VI Tiger »

A kdo, kromě němců má legální verzi? :roll: Já jsem do toho šel, abych věděl, jestli se to na mym starym 6300 vubec rozjede, rozjelo. Na grafiku bych si nestěžoval, podobny to bylo s GTA IV, a moc na to nemam techniku, abych si moh vyskakovat. Mě spíš zklamala hra jako taková. Ještě že je tam editor. Ale stale věřim, že česká verze dopadne líp a AI se vzchopí.
Nevite jak bude vypadat kampaň. Mě to za ty speciální jednotky nějak nezaujalo. Nebude tam někde nějaká tanková část? Tak jak OFP, kdy se vystřídaly pozice pěšáka, tankisty, pilota, velitele jednotky a speciální jednotky. Protože velet tanku v bitvě (vytvořené editorem) je něco, alespoň vidím, co mám střílet, jako voják si připadám úplně slepej. Ale AI zas někdy vidí až moc. Zamířit vojáka, který leží 800 m v trávě a nehýbe se. Kua jak to dělá, já si připadám jak blbec. :oops:
sam_217
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sam_217 »

Maddogg píše:A tobě jde o co? K tomuto tématu už ses vyjádřil myslím dostatečně, budeš si muset najít jiný objekt zájmu.

Pro ostatní, víme že optimalizace není ideální (nadruhou stranu nechápu vaše srovnávaní s crysis a podobně ..), ale pokud se tady chystá napsat každý z 31984 uživatelů jak to je hrozné tak potěš panbůh..
Ty jsi z Bohemia interactive? to srovnavani s crysis je vlemi primitivni - kouknete na ot graficky, crysis je na high detaily plynuly na mainstreamu a dual core, vizualne je opravdu pekny, vyuziva ruzny vychytavky..SSL pruhlednost listu..stiny, graficky jak to vsechno vypada, je to velmi pekne, co koukam na armu, realnost je lepsi nez u crysis (crysis je tak torsku barevny no), ale detailnost a efekty bych rekl ze jsou na srovnatelne urovni, ja teda presne nevim jak je to technologicky narocny atd atd a co tam presne je za funkce, ale po vizualni strance na tom crysis rozhodne neni hur a pritom narocnost je rozhodne jinde...pokud se pletu a je to slozitejsi, opravte me.
PC1: AMD Ryzen 5800X3D@default Noctua NH-D15S // X570 AORUS MASTER (rev 1.0) // 64GB Patriot Viper Steel 3600MHz@CL18-22-22-42 // 9070XT Pulse // MSI Optix MAG274QRF-QD - 1mrtvý quantum dot pixel!!! // Samsung PM961 (1TB NVMe), Crucial M4 256GB, Micron enterprise SSD1920GB, Crucial MX500 2TB... // LianLi O11 XL // SSR-850FX

PC2: Lenovo Legion 5 17ACH6H - Ryzen 7 5800H / 16GB / RTX 3070 mobile 130W TDP
Weightlifter
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Weightlifter »

Měl bych dotaz ohledně testu na vašem webu, proč sakra testujete tu hru s fillrate optimizerem 200%? To je jasné že to žádná karta nemůže dát. Radši jste měli udělat testy s FO 100%, takhle je to nic neříkající a stejně to nikdo zapínat nebude a tím se váš test stává nepoužitelným
Maddogg
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Maddogg »

sam_217 píše: Ty jsi z Bohemia interactive? to srovnavani s crysis je vlemi primitivni - kouknete na ot graficky, crysis je na high detaily plynuly na mainstreamu a dual core, vizualne je opravdu pekny, vyuziva ruzny vychytavky..SSL pruhlednost listu..stiny, graficky jak to vsechno vypada, je to velmi pekne, co koukam na armu, realnost je lepsi nez u crysis (crysis je tak torsku barevny no), ale detailnost a efekty bych rekl ze jsou na srovnatelne urovni, ja teda presne nevim jak je to technologicky narocny atd atd a co tam presne je za funkce, ale po vizualni strance na tom crysis rozhodne neni hur a pritom narocnost je rozhodne jinde...pokud se pletu a je to slozitejsi, opravte me.
Ne, to víme bylo myšleno obecně (všichni o tom víme..). Ano myslím že to je složitější, jedná se především o rozsáhlost, kdy cpu musí zpracovávat daleko více věcí než u běžných her typu Crysis nebo CoD. To že je hra zabugovaná je věc druhá. Mimochodem na sestavě viz podpis jsem hru zkoušel, myslím že kdybych si pohrál s nastavením tak by to hratelné bylo. Takže buď se náročnost liší v různých verzích (ať už patch/crack/orig) nebo je v tom jiný háček...
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Ono jde hlavne o optimalizaci cpu.Zkusil sem vypnout jadra a jel sem jen na 1 jadru a nebylo to tak strasny.Mel sem kolem 15fps.Potom sem zapnul 2 jadra a fps se propadli na 4...Pak jsem zapnul 4 jadra a fps se vysplhali na 20+-.
Pripada mi to, jako by tam byla spatne naprogramovana podpora cpu nebo co...Grafika to urcite nebrzdi-mam stejny fps na default i po oc na 770/1700/2450.
A taky je divny, ze v treningu mam na high detailech porad 60fps...
PzKpfw VI Tiger
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PzKpfw VI Tiger »

Taky jsem to zkoušel s CPU. A taky jsem dojel, E6300 vs. GTX 275 grafika OK, ale CPU to vubec nedava (když jsem ho kupoval, tak jsem netušil, že hry budou tak naročny na CPU). Mi FPS lita od 10-30. Když je klid a koukam někam mimo město, tak je to parada. Otočim se směr město, jde to dolu a začne akce, tak to jde do haje. Ale procak furt 100%. Pochybuju, že by VGA nestihala, alespoň střední detaily musí i na 1920*1200 dát.
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“