popraskaný disk

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
fmx rider
Začátečník
Začátečník

popraskaný disk

Příspěvek od fmx rider »

Zdár..

teď jsem rozbalil přesně tento disk http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... I000000P3X
a až po oddělání folie, jsem si všiml že je popraskaný plast co ho drží a disk je na křivo.
Zapojil jsem ho do PC a jede, jenže nevím jestli se s ním něco může stát, hlavně případná reklamace by mi těžko byla uznána.
Jak ho pozoruju dál, tak celé šasi je pokřivené. Myslíte že ho mám dát hned reklamovat, nebo si ho nechat?
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: popraskaný disk

Příspěvek od zombux »

ten plast kolem je jen skořápka, pokud je disk uvnitř v pořádku, nemá to vliv na funkci. nicméně, stejně bych se informoval co s tím, pokud jsi to koupil přes internet tak bych to v rámci 14denní lhůty radši vrátil, nebo se s nimi dohodl na výměně za jiný kousek.
ignorelist: kremrole a dezoláti
fmx rider
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fmx rider »

Tak jsem to probíral s prodejcem a musel jsem se obrátit na PPL a udělat zápis o škodě. Dneska mám vyreklamovaný disk konečně doma a od 13 hodiny ho formátuju z fat32 na NTFS a teď po pěti hodinách je cca. 50%. Zdá se mi že to trvá strašně dlouho, předchozí terabajt, stejný typ byl naformátovaný co si pamatuju za zhruba 4 hodiny, možná díl, ale rozhodně né tak dlouho jako teď...Je to normální?
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

fmx rider píše:ho formátuju z fat32 na NTFS a teď po pěti hodinách je cca. 50%. Zdá se mi že to trvá strašně dlouho, předchozí terabajt, stejný typ byl naformátovaný co si pamatuju za zhruba 4 hodiny, možná díl, ale rozhodně né tak dlouho jako teď...Je to normální?
nechápu co na tom formátuješ. rychlý formát jakéhokoli disku je otázkou pár sekund
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

Jestli už to máš puštěné tak dlouho, tak to nech dojet do konce, aspoň uvidíš jestli disk nemá nějaké vadné sektory, jinak opravdu stačí rychlý formát.
fmx rider
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fmx rider »

Vžycky formátuju bez "ryché formátování", jenom mne překvapuje, že teď už to bude skoro 9 hodin, je teprve zhruba 85%, protože předchozí 1TB disk stejného typu, byl za zhruba ty tři čtyři hodiny, při stejném způsobu formátování.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

fmx rider píše:Vžycky formátuju bez "ryché formátování"
no to je ale zbytečnost, okrádáš se o čas a nic tím nezískáváš.
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“