Bad BIOS checksum. Starting BIOS Recovery

Vše kolem ovladačů k deskám či integrovaným komponentám, včetně BIOSů a jejich úprav.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Patt
Nováček
Nováček

Bad BIOS checksum. Starting BIOS Recovery

Příspěvek od Patt »

Zdravím, mám tento problém, při spuštění PC se mi ukázalo toto Bad BIOS checksum. Starting BIOS Recovery a snažilo se to dokola botovat z FDD a CD-ROM. Nejdřív sem na to nechápavě koukal ale potom mě napadlo, že to asi hledá soubor s biosem, něco.ROM. Po chvíli jsem našel správnou verzi biosu a postoupilo to dále viz obr.

Obrázek

Zkoušel jsem potom ten PC vypnout a při zapnutí jsem ihned mačkal del, f2 ale do biosu jsem se nedostal ani nic jinýho se nestalo jenom zase započalo zvovu od začátku viz. obr. výše

Jedná se o desku ASUS M2V-MX SE

Nevíte prosím co mám dál dělat, po této hlášce Please turn off your system a power on again to get system back? Chtěl bych ten bios nějak dostat do funkčního stavu, poradte prosím jak dál postupovat, co dělat..
Děkuji za odpovědi.
Skim
Začátečník
Začátečník

Re: Bad BIOS checksum. Starting BIOS Recovery

Příspěvek od Skim »

Zdarec, začal bych tím, že bych udělal to, co po tobě ta deska chce, pokud tedy vypneš pc (pro kontrolu i odpojíš ze sítě) a zase zapneš, tak se stane co, protože podle toho, co se tam píše by se to mělo rozjet (bios pravděpodobně pro správné ověření potřebuje znova restartovat pc.. načíst se z ROM)
Takže zkus a uvidíš...
O'old PC MB MSI 865PE Neo2-P CPU Intel P4 Prescott 2.8 GHz (800/1MB/1.35V) Spire SP450B0 RAM DDR 2GB PC3200 A-DATA CL3, VGA Leadtek Winfast A7600 GT TDH 256MB DDR3 (G73,128 bit,560/1400)+Primecooler PC-VGAHG2 AL (5V) Audio Sblive! 5.1 HDD Hitachi HDS722516VLAT80 (164,7 GB), DVD LG 4160B Case E-case BT C808 PSU Seasonic SS-400ET LCD NEC MultiSync EA191M (19"/PVA)
Patt
Nováček
Nováček

Příspěvek od Patt »

Skim píše:Zdarec, začal bych tím, že bych udělal to, co po tobě ta deska chce, pokud tedy vypneš pc (pro kontrolu i odpojíš ze sítě) a zase zapneš, tak se stane co, protože podle toho, co se tam píše by se to mělo rozjet (bios pravděpodobně pro správné ověření potřebuje znova restartovat pc.. načíst se z ROM)
Takže zkus a uvidíš...
To už jsem zkusil, jenže se nestane nic, jenom znovu začne botovat z fdd a potom se o objeví
Start erasing.. Start Programing a ta hláška o vypnutí a zapnutí pc jak je na obrázku nic víc. Jenom se to znovu opakuje
Skim
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Skim »

Aha, ale alespoň malý posun, bohužel to v tom případě vypadá na natvrdo sesypaný bios (clear CMOS předpokládám také nepomůže (JP1) čkou swithem na desce (přesné označení je v manuálu k desce) s čímž na 99% sám neuděláš nic (totéž se stalo nedávno kamarádovi také na Asusce - Asus P4P800 SE) a nakonec jsme tu desku museli vyhodit (i v bazaru mi člověk, co tam takovéto věci prodával říkal, že při takovéto závadě je deska na odpis..). Jediné co se nám totiž po tom vymzání paměti povedlo bylo naběhnutí toho okénka před startem OS, avšak následně se pc restartovalo a objevilo se to samé okno co předchozí.. Jen j divné, stalo se ti to nahodile, nebo (jako nám) např. po vypadnutí pojistek, zdroj tam máš jaký? Jestůi nějaký (a navíc přetěžovaný) noname, tak tu desku klidně poškodit takto mohl..
O'old PC MB MSI 865PE Neo2-P CPU Intel P4 Prescott 2.8 GHz (800/1MB/1.35V) Spire SP450B0 RAM DDR 2GB PC3200 A-DATA CL3, VGA Leadtek Winfast A7600 GT TDH 256MB DDR3 (G73,128 bit,560/1400)+Primecooler PC-VGAHG2 AL (5V) Audio Sblive! 5.1 HDD Hitachi HDS722516VLAT80 (164,7 GB), DVD LG 4160B Case E-case BT C808 PSU Seasonic SS-400ET LCD NEC MultiSync EA191M (19"/PVA)
Patt
Nováček
Nováček

Příspěvek od Patt »

Stalo se to samo od sebe. Večer jsem pc vypnul a ráno už nezapnul. Zdroj tam mám Fortron 350W, ten myslím, že je v pohodě. Je pravda, že ta deska má svý už za sebou, je z bazaru, tak asi odešla do křemíkového nebe. :D
Po tý hlášce hlášce Please turn off your system a power on again to get system back, jsem si myslel, že by to třeba ještě šlo dát nějak dokupy, ale asi mám smůlu. Resetovat bios jumperem na desce byla jedna z prvních věcí co mě napadla :-) Teď jsem alespoň pochopil k čemu jsou dobrý duální biosy.
Nu což, půjdu asi koupit novou.
Děkuii za rady
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“