Trhané x264 video obshahující b-frames

Veškerý software týkající se zvuku, videa, fotografie, počítačové grafiky a podobné.
Odpovědět
Osiris
Nováček
Nováček

Trhané x264 video obshahující b-frames

Příspěvek od Osiris »

Ahoj. Nejdřív na úvod. Zprovoznil jsem pod Win 7 RC DXVA akceleraci pomocí filtru MpcVideoDec.ax z MPC HC. Přehrávám v KMPlayeru + EVR C/A.. (btw nejlepší přehrávač pro technoidy jako mě... lepší než gom). Funguje to, protože neakcelerované video žere 80% CPU, ale akcelerované 10-15%. Verzi filtru mám November 29, 2008. Mám nvidia 8400M GS + drivery Dox's optimized 185.85

Teď problém: Videa obsahující b-snímky (což jsem zjistil enkodováním s různými parametry), která přehrávám pomocí MpxVideoDec.ax se zapnutou hw akcelerací DxVA, jsou trhaná. A to tak, že to vypadá, jako by tam byl krátký rychlý zpětný pohyb a potom to hraje dál. Například mluvící gestikulující lidi působí komicky. ( opravdu za to může DxVA, protože pokud dám rendererr třeba VMR9, tak se akcelerace nekoná a žádné trhání není)

Existuje novější verze, nebo nějý tweak, popřípadě jiný filtr (free/$) s podporou DxVA, nebo se s podporou dxva u videí s b framy v x264 budu muset rozloučit (a tedy pokaždé přepínat na jinýrenderer?

PS: jaký je rozdíl mezi Enhanced Video Renderer a Enhanced Video Renderer C/A?
Mastodont
Černá karta
Černá karta

Re: Trhané x264 video obshahující b-frames

Příspěvek od Mastodont »

Proc nepouzijes kombinaci MPC HC + CoreAVC kodek?
Ssnake
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ssnake »

Mastodont píše:Proc nepouzijes kombinaci MPC HC + CoreAVC kodek?
kmp + avc je lepsi kombinace, navic coreAVC je placene a ikdyz to jede rychle nejde to srovnavat s dxva akceleraci. jestli myslis novou verzi coreavc, ktera pouziva cudu, tak bych rekl ze na 8400 to stejne nepojede plynule.

b-snimky "pocitaji" s pohybem ve scene i podle budoucich snimku, proto ten zpetny pohyb :-) nekde je chyba a tipl bych ze to bude nejspis drivery/kompatibilita/win7 (pod xp modem jsi to zkousel?) nevim jak moc to s win7 funguje - teoreticky by to melo jet stejne jako na vistach

dalsi dxva kodek by mel byt od cyberlinku, ale ten jsem nezkousel
FD node 202, ST45SF, Z97i, i7-4980HQ CB20:1718,CB24:254 NH-L9i, 2x8, R9NANO , 5100MAX
x850xtPE, x1950xtx, hd2900gt, hd3870, hd4890, hd5870 - - 6800ultra, 7900gtx, 8800gtx, 9800gtx+, gtx285
Osiris
Nováček
Nováček

Příspěvek od Osiris »

1. TOhle bylo první, nic jiného jsem prostě nezkoušel. Navíc jsem měl podezření, že CoreAVC je placené a že je sice dobré ale neumí DxVA ( jak je to ve skutečnosti ? :wink: )

2a. Nová verze coreavc je taky placená? Proč by to nešlo na N8400M GS? Kvůli, tomu že je pomalejší nebo starší? Jinak CUDU podporuje..

2b. Však právě b-snímky byly první, co mě napadlo :evil: . Pod WinXp jsem nezkoušel, protože tam jsem byl spokojený s ffdshow (akcelerace mě tolik nezajímala a ne věděl jsem o ní. Tedy věděl, ale prostě jsem neměl potřebu ji zkoušet.) Na Win7 ffdshow nejde rozchodit bez velkého zásahu do systému (filtry jiné než od korporace microsoft jsou blokovány, všude je je DMO), tak jsem se poohlídl po hi tech přehrávači s interními kodeky. Výběr byl:
  • GOM - měl jsem v XP, spokojenost, akcelerace by šla rozchodit i v tomto playeru, protože umí načíst externí filtry
    VLC - prý špatné UI
    MPC HC - nejlepší možnosti nastavení
    KMPlayer- ještě lepší. spíš nejlepší, spousta lidí jej vychvaluje, že jde o nejlepší přehrávač
Takže jsem skusil poštelovat (ve výsledném videu, software avidemux 2.5) tyto parametry:
  • Weighted prediction for b-frames
    max number of reference frames
    max conseutive b fframes
    adaptive bframes decision
    use bframes as references
    mixed references

PS> Nevím proč, ale při každém otevření videa kmplayer alokuje asi 100 MB, paměti ( asi to je chyba programu, ne filtrů, při otevření hudby se paměť nealokuje, ale zůstavá, takže není se problém dostat na 1GB...) Je tam nějaký memory leak. Pamět se uvolní až při uknčení.
Ssnake
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ssnake »

1+2a : coreAVC JE placene, dxva NEumi, akceleraci pres GPU (myslim od verze 1.9.0) pocita pres CUDU ale dost lidi na netu si stezovalo ze na lowendovych grafikach to nejede dobre - neni vykon

2b : zkus to v ruznych prehravacich, mrknu se odpo doma kolik mi zere kmp ramky. mel jsem na mysli ten emulator xp co je pod win7.
FD node 202, ST45SF, Z97i, i7-4980HQ CB20:1718,CB24:254 NH-L9i, 2x8, R9NANO , 5100MAX
x850xtPE, x1950xtx, hd2900gt, hd3870, hd4890, hd5870 - - 6800ultra, 7900gtx, 8800gtx, 9800gtx+, gtx285
Osiris
Nováček
Nováček

Příspěvek od Osiris »

kromě toho v win 7 jsou všechny počítače emulované v Virtual PC 2007 SP1 neskutečně pomalé, asi tam nejde akcelerace grafiky.....
Odpovědět

Zpět na „Audio, video a grafika“