Note na CAD, Grafiku atd..

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Note na CAD, Grafiku atd..

Příspěvek od Smith »

pajaKahan píše:To mi ale celkem kazíš názor na lenovo. :-D
Musíš rozlišovat opravdové ThinkPady (řady R, T, W) a pak notebooky co si na ThinkPady hrají (řada SL) ... on se ten plasťák s nálepkou ThinkPad určitě prodává líp než bez ní, i když s ThinkPad opravdu nemá nic společného ... tuším, že ani za návrhem SL řady nestojí Lenovo, ale Asus, který je i vyrábí.
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
pajaKahan
Nováček
Nováček

Příspěvek od pajaKahan »

Mno tak ani nevíš jak mě to těší. :-D Myslím že ještě promyslím své rozhodnutí, protože v tom případě volím jednoznačně HP, pokud je lenovo řady SL přeslečený Asus. :wink:
pajaKahan
Nováček
Nováček

Příspěvek od pajaKahan »

Takže jsem ted vybral HP
http://www.gigacomputer.cz/cs/zbozi/429 ... 6735b.html
Čekal bych kdyžtak nějaké ohodnocení toho notebooku. :) Řekl bych že je to asi nejlepší řešení jelikož má Vysoké rozlišení, grafárnu radeon HD 3200, Turion 2,2Mhz , 2GB RAM s možností rozšíření na 8 GB RAM.
Za ty prachy je to ideální volba.
Vím že se tady objeví, že u gigacomputer nemám nakupovat, ale na to s prominutím kašlu. :-D Když se mi fakt něco posere, tak mi to bud spraví, nebo si zaplatím opravu sám.
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

Radši než notebook s Turionem bych bral ThinkPad řady SL s Intelem... Jako SL jsou horší než R nebo T ale furt to nejsou notebooky, který by se měly rozpadnout po vytáhnutí z brašny, kvalitativně na tom imho bude jenom lehce hůř než to HP... BTW ThinkPad SL300 má dokonce splněný lehčí armádní testy odolnosti, podobně jako vyšší řady, takže bych ty Smithovy výlevy nebral tak úplně vážně...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

Don Martinez píše:takže bych ty Smithovy výlevy nebral tak úplně vážně...
SL500 není ThinkPad ... http://swarm.cz/blog/technika/postrehy/ ... nebo-asus/ ;-)

btw, říkám pouze, že SL500 není ThinkPad, ale obyčejný plasťák bez vychytávek ThinkPadů... tím neříkám, že je to šmejd, který se po otevření rozpadne.
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Smith píše:btw, říkám pouze, že SL500 není ThinkPad, ale obyčejný plasťák bez vychytávek ThinkPadů... tím neříkám, že je to šmejd, který se po otevření rozpadne.
Já s tebou sohlasím, ale s danejma parametrama v daný cenový hladině "pravej" ThinkPad nesežene, proto tvoje výtky nejsou úplně relevantní - doufám, že si rozumíme :) ...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Obrázek
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

Don Martinez píše:Já s tebou sohlasím, ale s danejma parametrama v daný cenový hladině "pravej" ThinkPad nesežene, proto tvoje výtky nejsou úplně relevantní - doufám, že si rozumíme :) ...
jj jasně, rozumíme :) ... já jen, aby od SL500 prostě nečekal, že je to něco extra jako R/T řady.
pajaKahan
Nováček
Nováček

Příspěvek od pajaKahan »

Ale vyznělo to tak že to je šmejd. :-D A mám na něho už svůj názor poté co jsem četl článek a viděl video. Zkoušel jsem to s mým HP nx6110 a musím říct, že mám fakt nedobytný notebook(ale skutečně to tak i je....nejen oproti Lenovu SL :) )

Mám malou otázku to Don Martineze. :) Proč ne Turion???? :?:
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

Turiony při zatížení žerou jak kráva těsně před porodem (a to i na 800MHz/0.8V), Intely na tom jsou o něco líp.
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

A navíc mají většinou i nižší výkon než většina Core 2 Duo... Konkrétně ten 2,2 GHz kousek odpovídá plus mínus Core 2 Duo T6400, což je jedno z těch slabších C2D... Navíc některý laptopy (pravda tohle HP snad ne) s Turionem kvůli ty vyšší spotřebě a vyzářenýmu teplu dost hlučí... Ale na druhou stranu Compaqy řady b jsou dobrý stroje, sám jeden z nich používám :) ...
Obrázek
swarm
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od swarm »

pajaKahan píše:Takže jsem ted vybral HP
http://www.gigacomputer.cz/cs/zbozi/429 ... 6735b.html
(...)
Za ty prachy je to ideální volba.
Vím že se tady objeví, že u gigacomputer nemám nakupovat, ale na to s prominutím kašlu. :-D Když se mi fakt něco posere, tak mi to bud spraví, nebo si zaplatím opravu sám.
Aktuální řada mobilní platformy AMD (Puma) je úplně o ničem. Vysoká spotřeba a s tím související hlučnější chlazení a horší výdrž na baterky.

Ad gigacomputer: Platit si opravy sám se moc nevyplatí, když mnoho součástek má při samostatném nákupu cenu 5-10 tisíc. Navíc co ta španělská/francouzská klávesnice a cizojazyčný OS? Ty jsou taky v pohodě?

Btw "notebooky z předváděcích akcí" je jen líbivěji napsané "notebooky, které z nějakého důvodu už někdo před vámi vrátil".
Diagon Swarm -> Můj NB blog viz. [WWW]
Je těžké být debilem, konkurence je příliš velká.
pajaKahan
Nováček
Nováček

Příspěvek od pajaKahan »

Mno ted jsem si uvědomil až při práci v Solidworks, že jsem vám neřekl ,že nechci kreslit obyčejný CAD=2D výkresy. Ale chci normálně kreslit v 3D a dělat různé simulace pružnosti a pevnosti, tok kapalin a další podobné věci. :wink: Tak jen kdyby jste přišli s nějakým jiným modelem. :wink: Zatím dík.
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Ta GeForce 9300M by snad už nějakou tu práci s 3D CADem typu Inventoru apod. zvládnout měla, ale vzhledem k tomu, že já dělám spíš s klasickým AutoCADem, popř. Civilem 3D, tak to nemám ozkoušeno...
Obrázek
slamer
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slamer »

Chtěl bych ještě podotknout, aby vybraný notebook měl num. klávesnici :)..uvidíš, že je to více praktické
MB Gigabyte GA-MA69G-S3H - AMD 690G || CPU AMD Athlon 64 X2 4200+ EE (2,2@2,75 Ghz) + Akasa AK-861CU || RAM A-Data DIMM 2048MB DDR II 800MHz Retail || GK HIS Excalibur X1950XT 256MB (621/900@675/990) || HDD segate 80 GB || DVD LG SuperMulti || PSUFortron FSP500-60GLN 500W ||
gck
Nováček
Nováček

Příspěvek od gck »

na slusnou praci v Solidworx potrebujes mit nejlip nejakou profi grafiku (quadro/FireGL) BTW jestli solidworx jeste nemas, ted v USA maj nejakou special nabidku, ze pri koupi SW dostanes slevu 500$ na nakup jakyhokoli Della drazsiho nez 2000$

BTW neni moc dobry vytahovat, ze delas v kradenym softu, ze kdo si koupi soft za 100k+ tezko v nem bude delat na notasovi za 20k :)
1. PC: Asus Maximus Formula, C2Q9300, 8GB DDR2 1066, Leadtek Winfast 8800GTS512, HP L2465, Mackie D.4 mix s integrovanym FW interfacem, Mackie MR8 studiove monitory
2. NTB: Dell Vostro 1310
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“