Windows 7 - vše okolo připravovaného OS - beta i RC

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 7.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
n3f
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: Windows 7; Windows Seven-vše okolo nového připravovaného OS

Příspěvek od n3f »

RainMakeR píše:jak funguje ve win 7 beta přehrávání např. HD ripů ve formátu mkv?
jde hrát Call of duty 4 ?
Call of duty 4 jde hrát v pohodě a soubory ve formatu .mkv jdou s přehledem přehrát v KMPlayer.
C2D E8400@3Ghz * Arctic Cooling Freezer 7 Pro * Gigabyte EP35-DS3 * Nvidia GeForce GTX260 896MB DDR3 * 2x2GB DDR2 800MHz * 500W Fortron zdroj s pasivním PFC * Windows 7 RC1 7100 * Windows XP Pro
khooca
Nováček
Nováček

Příspěvek od khooca »

Natrefil jsem na velmi nemilý problém s RC1 (a nově i s 7229). U některých her (konkrétně jedi academy a splinter cell double agent) se mi stane to, že se seřízne obraz na 5:4 (neširokoúhlý) a po stranách se zobrazí černé pruhy. V nastavení her to není.
Dával bych to za vinu graf. ovladačům - mám GTX275 + dell 2408WFP.

Setkal se s tím někdo? Ostatní hry jsou v poho..
Petr Kočandrle
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

Jo, normálně tak jak v předchozích Winech. Akorát ta cesta k tomu je trochu jiná z hlavy ti to neřeknu, ale najdeš to tam...

//edit: No tak sorry, odpověděl jsem do neaktualizovaného okna...
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

Jak funguje ta aktivace v RC verzi? To je tam jen tak, na test, nebo to fakt musím nějak přihlásit, když to chci používat až do konce testovacího období W7?
Díky...
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Aros píše:Jak funguje ta aktivace v RC verzi? To je tam jen tak, na test, nebo to fakt musím nějak přihlásit, když to chci používat až do konce testovacího období W7?
Díky...
aktivace probíhá stejně jako ve Vistě nebo XP - prostě klikneš na Aktivovat a to je všechno. protože tam máš testovací klíč, automaticky se funkčnost omezí na to daný datum. nic zvláštního na tom není.
ignorelist: kremrole a dezoláti
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

No to vím, akorát jsem neměl ten klíč... Už jsem si ho sehnal. Takže dík.
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

:oops: ms mě nějak nechce zaregistrovat live! mail tak stahuju x64 build 7229 odjinud. půjdou mi pak aktivace a aktualizace?
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

karf píše::oops: ms mě nějak nechce zaregistrovat live! mail tak stahuju x64 build 7229 odjinud. půjdou mi pak aktivace a aktualizace?
ano.
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NoTHX »

zombux píše:protože tam máš testovací klíč, automaticky se funkčnost omezí na to daný datum. nic zvláštního na tom není.
jen bych upřesnil že časové omezení je hluboce zadrátováno v testovacích verzích, tj. neodvíjí se, minimálně v tomto případě, od klíče.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

NoTHX píše:
zombux píše:protože tam máš testovací klíč, automaticky se funkčnost omezí na to daný datum. nic zvláštního na tom není.
jen bych upřesnil že časové omezení je hluboce zadrátováno v testovacích verzích, tj. neodvíjí se, minimálně v tomto případě, od klíče.
jo, máš pravdu. dost blbě jsem se vyjádřil. původní bety měly přece stejný klíč jako pozdější RC, a funkčnost měly omezenou jinak.
Caderom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Caderom »

Jak je to s tím free upgrade programem, co má začít od 1.7., bude nebo ne? V Austrálii už prý Acer dává k notebookům Timeline kupón na bezplatný upgrade z Vist ...

http://forums.digitalpoint.com/showthread.php?t=1369024
cucumber
Nováček
Nováček

Příspěvek od cucumber »

Mám dotaz ohledně stability W7: cca. dvakrát denně se mi objevuje BSOD a ve výpisu je, že za to může soubor dxgmms1.sys (a nebo dxgkrnl.sys). Nevíte co s tímhle problémem? W7 mám zkušebně nainstalovaný na starym PC a to AthlonXP 2600+, 1 GB RAM, GF6600GT, MSI KT4AV-L, Maxtor 120GB. Dík za rady.
CyberDeath
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CyberDeath »

cucumber : Spatne pretaktovani popripade jiz odchazejici zakladni deska nebo procesor
PC - R9 7945HX, BD795i SE, 2x48GB 5600 CL46, Kolink Rocket Heavy Vented, 2TB PM9A1, 2TB XG7000, Pulse RX7900GRE, ROG LOKI 1000W
NB1 - China Laptop 18.5" FullHD, N150, 16Gb RAM, 256GB SSD -> Endeavour OS - River
NB2 - HP Zbook Fury 16 G11 4K, i9-14900HX, RTX 5000 Ada, 128GB RAM, 2TB SSD + HP G4 280W
NAS - 12450H ES, Erying QXZR , 8GB DDR4, A09S 4.2L + 120W ITX, 2x5TB 2,5 HDD, 2+4TB P3 Plus, 5Gbps M2 LAN
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

CyberDeath píše:cucumber : Spatne pretaktovani popripade jiz odchazejici zakladni deska nebo procesor
a nebo bug testovací verze, který se projevuje jen na některých sestavách
cucumber
Nováček
Nováček

Příspěvek od cucumber »

zombux píše:
CyberDeath píše:cucumber : Spatne pretaktovani popripade jiz odchazejici zakladni deska nebo procesor
a nebo bug testovací verze, který se projevuje jen na některých sestavách
Přetaktovaný je pouze procesor a to násobičem, je totiž odemčený. Na FSB sem nesahal, protože deska má stařičký chipset KT400A, se kterým taktovat ani nejde. Grafika taky taktovaná není. PC je používáno jen na kacelářský věci. Když tam připojim HDD s W XP tak vše běží jak má, problémy nejsou. Bude to teda asi ten bug RC verze, se kterym nic neudělám.
CyberDeath
Začátečník
Začátečník

cucumber : Otestuj ve Win XP pomoci Prime95 procesor a pomoci memtestu86+ pameti to neznamena ze kdyz mas v XP vse ok ze to je OK .. Visty stejne jako win 7 jsou na nestabilitu OC narocnejsi , Navic Athlon XP jiz je velmi muzejni kousek procesoru stejne jako deska a stav techto veci halavne kdyz jsou provozovany v OC se zhorsuje takze co bylo OK pred rokem uz tet byt nemusi.
je tu moznost ze je to chybou v Systemu ale jen velmi mala ... pokud ti nepojede i nejnovjejsi uteceny build ,officalni ISO 7229 , ISO vytvoreno z VHD 7232 (doporucil bych ale radsi predchozi verzi), a posledni uteceny ale mnou zatim nenalezeny preRTM ISO 7260 (zatim jsem nasel jen 7260 vytvoreny z VHD)
PC - R9 7945HX, BD795i SE, 2x48GB 5600 CL46, Kolink Rocket Heavy Vented, 2TB PM9A1, 2TB XG7000, Pulse RX7900GRE, ROG LOKI 1000W
NB1 - China Laptop 18.5" FullHD, N150, 16Gb RAM, 256GB SSD -> Endeavour OS - River
NB2 - HP Zbook Fury 16 G11 4K, i9-14900HX, RTX 5000 Ada, 128GB RAM, 2TB SSD + HP G4 280W
NAS - 12450H ES, Erying QXZR , 8GB DDR4, A09S 4.2L + 120W ITX, 2x5TB 2,5 HDD, 2+4TB P3 Plus, 5Gbps M2 LAN
Lojza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lojza »

Já jsem zase zjistil, že Vista je na OC citlivější než 7. Na čem mi 7 běhaly bez problémů, Vista padala, už mi bylo divné, že ani test uživatelských zkušeností vždy spadl. Stačilo snížit frekvenci FSB o 1 MHz a už to jelo OK :).
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Lojza píše:Já jsem zase zjistil, že Vista je na OC citlivější než 7. Na čem mi 7 běhaly bez problémů, Vista padala, už mi bylo divné, že ani test uživatelských zkušeností vždy spadl. Stačilo snížit frekvenci FSB o 1 MHz a už to jelo OK :).
to znamená že předtím PC nebylo stabilní ;-)
Lojza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lojza »

V semičkách bylo stabilní, ve Vistách už potom ne.
CyberDeath
Začátečník
Začátečník

Lojza : kdyby jsi jej otestoval poradne v 7mickach tak by jsi jej nakonec taky shodil ... protoze nestabilni neni promenliva konstanta :-)
Odpovědět

Zpět na „Windows 7“