LG Flatron W2600HP-BF

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Almighty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: LG Flatron W2600HP-BF

Příspěvek od Almighty »

Tak po cca 150 hodinách provozu mi odešel jeden zelenej subpixel :-( Je skoro uprostřed monitoru(v horní části) když ho nehledám tak moc nevadí, ale u novýho monitoru to zamrzí... na tom obrázku je focená 3x ta samá část obrázku s jinou zobrazenou barvou, jen se to nepovedlo pokaždý úplně stejně.

Obrázek
[CPU:] Intel Core 2 Duo E4300 + CM Hyper 212+ [MB:] Asus P5Q PRO [RAM:] 2x A-data 1GB 800Mhz +2x A-data 2GB 800Mhz [GK:] GIGABYTE N26OC-896I [HDD:]Samsung 1TB + Seagate Barracuda 7200.10 320GB (16MB) Sata II [DVD-RW:] LG GSA-4165 [PSU:] Enermax Liberty EL400AWT 400W [Case:] Thermaltake Soprano [Monitor:] LG Flatron W2600HP-BF [Myš:] Logitech G500 [Klávesnice:] MS Natural Ergonomic Keyboard 4000 V1.0 [Repro:] Creative Inspire 4.1 4400 [Sluchadla:] Koss SB/45; Koss Porta Pro
saiya-jin
Nováček
Nováček

Příspěvek od saiya-jin »

Tak mam ho doma, z CZC, a maximalna spokojnost. Preberane osobne a pred kupou kontrolovane, maximalne mi vysli v ustrety, kontrola na vadne pixle pri zakladnych farbach, podsvietenie pri vypnutych svetlach (inak nadherne rovnomerne, to som necakal). Farby su celkovo zive, cervenu som musel kus zoslabit pretoze bola moc silna, oproti starsiemu 20" LG s TN panelom su farby vylozene nadherne. Hry ako HAWX, Fallout 3 apid. ziskavaju o dost krajsi nadych. Je fakt ze na vysledny zazitok to podla mna nema moc vplyv, ale ta plocha urcite :D
Jedina chybka deliaca od dokonalosti je samotne podvietenie - v tme je cierna skor siva, ale na LED podsvietenie v sucasnosti prachy nedam, vzhladom na to ako moc je predrazene. Mozno za par rockov :)
Kym ale nehrajete hry typu Doom 3 ktore su velmi tmave, tak na tom nezalezi, a aj ten Doom 3 ako som pocul tak si ludia presvetlovali aby aspon nieco videli :D
Nemate plz presne nastavenie vsetkych farieb (nielen cervenej, tu mam na ~35) alebo aspon odkaz na nejaky clanok kde je po kalibracii sondou presny pomer farieb? Pretoze tym ze som stiahol tu cervenu tak uz sice vyzera normalne, ale zase mam pocit ze windows farby su take nejake zeleno-modre. Na hrach ani filmoch to nevidno, ale v tom Win celkom jo ... dik!
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

černá na IPS nikdy nebude úplně černá, je to dané technologií. IPS je tady lepší než TN, ale nejlepší černou mají xVA panely, které mají zase nevýhody jinde, je to vždycky o kompromisu.
já nechal nastavení barev na default, kalibroval jsem všechno najednou. ta saturovaná červená a zelená mě baví :mrgreen:
ignorelist: kremrole a dezoláti
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

na žádném LCD nebude černé černá, ať je to jakokoliv technologie s jakýmkoliv podsvícením, což je prostě dáno tím, že LCD je pasivní display ... ale jak píše zombux, IPS mají lepší černou než TN, a PVA pravděpodobně o něco lepší než IPS.
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
vidmann
Nováček
Nováček

LG Flatron W2600HP-BF - UPGRADE FIRMWARE

Příspěvek od vidmann »

Dobrá zpráva pro majitele prvních LG W2600. Takřka po roce od koupě jsem se rozhodl kontaktovat servis, jestli je možný upgrade firmwaru. Mám rev. 1. Odpověď servisu XPECTRUM:

"k dispozici mame v 1,5 avsak cekame na dodani zcela aktualni verze, doporucuji pockat na novou, pote budeme kontaktovat.."
fobos
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fobos »

síce som mal rozpočet do 300 EUR , ale som ho zohnal za 440 ejpo a následne objednal , potom poreferujem , čo je to za mašina :)
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

foboss píše:síce som mal rozpočet do 300 EUR , ale som ho zohnal za 440 ejpo a následne objednal , potom poreferujem , čo je to za mašina :)
těš se na 14 dní pekla to nastavit, a pak si to teprv budeš užívat :mrgreen:
Korka
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Korka »

Ahoj,

také se momentálně rozhoduji, který monitor si vybrat. Tento model u mě zatím vyhrává, ale chtěl jsem se pro jistotu zeptat, jestli někdo nemá zkušenosti s jeho levnějším TN kolegou LG W2600H-PF 26. Podle popisu u obchodu, kde ho plánuji koupit je podsvicován 16 lampami (což teda asi znamená, že jsou tam lepší pozorovací úhly) a i ty jsou v popisku 178 (stejně jako u SIPS verze).

Chápu, že člověk by si měl připlatit (rozdíl je "jen" 3000 Kč), ale spíš sem uvažoval, že bych koupil tohle a potom za 2-3 roky koupil už LED displej, kdy už budou snad za přijatelnější cenu...

Jedinnou vadou je, že nemá HDMI (plánuji koupi PS3), ale to by se mělo vyřešit HDMI>DVI kabelem. Co jsem se dočetl, tak jedinné, co má HDMI oproti DVI je vedení zvuku a jelikož monitor nemá repráky, tak je to vlastně jedno. :)

Původním kandidátem byl opěvovaný HP, ale když vidím, kolik lidí jej mělo vadných, tak se mi do toho nechce (monitor si koupím a hned odvezu do zahraničí, takže reklamace nepřipadá v úvahu). Navíc u LG je reklamace v celé EU, kdežto u HP by se musela dokoupit.

Monitor je na normální používání: hry, filmy, práce s textem (ale sedět u toho budu hodně).

A teď všeobecně: spotřeba je lepší u TN nebo u S-IPS?
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

PF je TN, a jakékoliv to je tak je to pořád TN. pokud pro tebe opravdu není rozdíl 3000 zásadní, tak určitě jdi do BF. těch 178° je spíš chybný popisek.
ano, HDMI = DVI+zvuk, a je to tak jak píšeš.

doporučuju před koupí jej prohlédnout kvůli vadným pixelům nebo nerovnoměrnosti podsvícení, ale IPS panely tímhle netrpí až tolik jako TN. celkově BF můžu klidně doporučit, za ty prachy se lepší monitor asi nedá sehnat.

spotřebu neřeš, na typu panelu nezáleží. i u 26" LCD bude výrazně nižší než u staré 17" CRT.
Korka
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Korka »

Díky za rychlou odpověď!

Ok, sáhnu radši po SIPS, přece jen 3000 není až taková pálka, i když pořád si říkám, že později stejně budu kupovat televizi a tohle bude primárně pro PC (a tam sedím předním, takže úhly nejsou tak podstatné). Nebo myslíš, že tam bude i znatelný rozdíl mezi zobrazením barev?

Spotřebu bohužel řešit musím, když už si platím vlastní elektřinu :) žiji ve Francii a každé ušetřené jůro dobré...

S tím prohlédnutím to právě bude problém, bude to muset pořešit nědko z rodiny, protože mě jednou navštívit a při té příležitosti si objednám i ten monitor :) Ale snad to zvládnou a technik bude "normální" a vysvětlí jim to.

Ještě jednou díky za rychlou odpověď.

A pokud by se našel někdo, kdo viděl oba monitory vedle sebe pro porovnání barev, ocenil bych jeho názor.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

u 26" určitě úhly podstatné jsou, vzhledem k tomu z jakého úhlu koukáš na střed monitoru a na jeho okraje, tak už je tam dost velký rozdíl a v případě TN to může znamenat už dost znatelnou změnu v podání barev, jasu, a tak dále. samozřejmě to těžko jde generalizovat, ne všechny TN panely jsou stejné, ale u IPS je ten obraz prostě za každých okolností stejný, je jedno pod jakým úhlem nebo z jakého směru se na to člověk dívá.

spotřeba BF se pohybuje mezi 60W a nějakými 105W podle jasu - viz http://www.prad.de/en/monitore/review/2 ... html#Power
Korka
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Korka »

No, hlavně mi přišlo divné, že HPčko má spotřebu 120W a přitom je menší...

Dobrá, vemu radši SIPS, snad bude během dvou týdnů skladem (v obchodě mi řekli že bude zítra), tak snad vše klapne. Teď už jen ať nemá vadné pixely a má rovnoměrné podsvětlení...(červená se už dá nakalibrovat :))

Díky moc za odpovědi!
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

ta spotřeba je papírová, u LG taky výrobce píše 130W ale skutečnost je o dost nižší.

jinak "přepálených barev" bych se nebál, mě to prvně taky chytalo za oči, ale v pohodě jsem si zvykl... teda po asi 2 týdnech kalibrování :mrgreen:
Korka
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Korka »

Tak ještě jeden kandidát: NEC 24WMGX3

Cena pod 10 000 kč bez dph, to je něco. Dálkové ovládání je pro mne veliké plus (monitor bude i jako televize), ale na NEC jsem slyšel špatné řeči... Ale to i na LG, Asus... :)
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

ten NEC je taky fajn, jen není IPS ale VA, což přináší svoje výhody (asi nejlepší podání černé) a nevýhody (poměrně vysoký inputlag, ne tak dobré úhly jako IPS)
Alphi
Nováček
Nováček

Příspěvek od Alphi »

zombux píše:...nevýhody (poměrně vysoký inputlag, ne tak dobré úhly jako IPS)
Viděls ho vůbec? Úhly perfektní (kuk) a inputlag pod 1 frame (opět viz recenzi na prad.de, vlastní měření provádět nebudu, nemám poruce CRT).
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Alphi píše:Viděls ho vůbec? Úhly perfektní (kuk) a inputlag pod 1 frame (opět viz recenzi na prad.de, vlastní měření provádět nebudu, nemám poruce CRT).
neviděl, mluvím obecně o technologii. je jasné že to taky závisí na konkrétním modelu - přesně tak jak píšeš.
Alphi
Nováček
Nováček

Příspěvek od Alphi »

zombux píše: neviděl, mluvím obecně o technologii.
Dneska už bych si asi netroufnul vynášet nějaký velký soudy na základě nějakejch obecnejch měřítek, který už nemusí bejt v platnosti. Ale chápu ten postoj. Já od toho monitoru taky čekal horší odezvu a inputlag do tý doby, než jsem ho viděl v akci na vlastní oči. :) Nemám na něm žádnej problém třeba v UT (tedy ne že bych byl velkej gamer, ale vysoká odezva a inputlag by mi vadily dost, přecházel jsem cestou CRT → rychlý TN → tenhle NEC). Dál ho tu rozebírat nebudu, už takhle tu s ním zakrývám slunko dopadající na W2600HP dost. :)
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

zombux píše:
Alphi píše:Viděls ho vůbec? Úhly perfektní (kuk) a inputlag pod 1 frame (opět viz recenzi na prad.de, vlastní měření provádět nebudu, nemám poruce CRT).
neviděl, mluvím obecně o technologii. je jasné že to taky závisí na konkrétním modelu - přesně tak jak píšeš.
Já jenom chci potvrdit, že input lag je na NECu neexistující : ).Měl jsem 10 let CRT a mezi ním a NECem nepoznám co se input lagu týče rozdíl.
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
fobos
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fobos »

tak mi došiel, je to skutočná ozruta :lol:

ale mám problém:

asi pol roka pôjdem len na notebooku , až potom plánujem poskladať PC (32nm AMD a R800). Skúšal som pripojiť LCD na HDMI výstup notebooku (kábel HDMi - DVI, keďže LCD nemá HDMI vstup) , ale obraz bol totálne rozsypaný , kmital, reku wtf ? asi nachuja kábel neviem.

Potom som to šupol na D-SUB do NB a D-SUB vstup do LCD a ide to (len neviem koľko to uberá na kvalite) . Čiže kalibrovať zatiaľ neplánujem. Obraz to má slušný tie uhly, to je jedná báseň a prechod (aj keď som už mal 22") z 15" LCD notebook-u na 26" obrazovku je brutálny :mrgreen:

sledoval som BBC planet earth HD dokumenty, ten obraz - BRUTALNY :inlove:

edit// bol dosraný ten kábel, teraz to už beží cez DVI. Škoda toho nefunkčného sRGB profilu :(
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“