Aukro nechrání podvodníky.
Aukro nemůže rozhodovat takový spor. Jak by také mohlo? Aukro a lidé okolo NIKDY nemohou vědět, zda je pravda na straně prodejce a nebo kupujícího a proto NEMŮŽE rozhodnout. Z nějaké korespondence není jasné, kdo je viník.
V tvém případě jsi si mohl objekti poškodit sám a jen vychytrale požadovat náhradu. Prodejce možná neměl zkušenosti a psal blbosti ... ty víš že to bylo jinak, ale nemůžeš to dokázat. Nějaký znalecký posudek je jen cár papíru, potvrzující poškození, ale né kdo ho udělal.
Vidím to tak, že pokud obchoduješ na aukru, neseš odpovědnost a riziko. V moci aukra není ti pomáhat - nemá jak, protože nikdy nezjistí na čí straně je pravda. Svým jednáním by mohlo poškodit nevinného.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
Rozhodně s tebou nemohu souhlasit. Jaký bych měl já (nebo kdokoli jiný) důvod poškozovat věc, která je ve stavu, který odpovídá popisu? Pokud by věc byla v pořádku, neměl bych důvod ji poškodit a poslat zpět prodejci. Navíc prodejce netvrdil, že mi poslal předmět, který je v pořádku a já jsem mu vrátil jiný, nebo poškozený. Ale tvrdil, že jsem mu vrátil předmět, který odpovídal popisu. A to je v rozporu z fotkama i posudkem technika.
Je tomu dýl, uživatel standa.foto zde nabízel, že objedná více redukcí m42-eos. Poslal jsem mu peníze, redukce nikde. Když mu napíšu vzkaz tady na foru, tak se to vrátí jako nedoručené. Nenapadá Vás někoho co s tím?
Jinak mám na prodej Helios 44M 2/58 (v.č. 8188659) kdyby někdo chtěl, napište.
ouderec: To je těžký... od lidí, který neznáš dýl, je lepší nic nebrat. Zkusil jsem ho vygooglovat, ale všude, kde je registrovanej, má skrytej email.
Metrix1: Špatné. Říká se, že jediné slušné jsou některé MC Vivitary a některé Komury (ty nemají MC, ale po zaclonění se z nich ostrý výstup dostat dá).
Sháním teď nějaký portréťák, Mám tu Helios 44M nicméně ten mě nějak neuspokojuje. Canon EF 50mm f/1.8 II mi přijde jako ideální řešení, ale chci se optat, zda se kolem jeho ceny nedá sehnat něco opticky natolik výrazně lepšího, že by mi to kompenzovalo absenci AF.
Díky
On si každej pod slovem "portréťák" představuje něco jinýho a to je největší problém. Někdo to bere jako synonymum osmdesátky, někdo jako světelné sklo, někdo jako měkce kreslící sklo, někdo jako krátký teleobjektiv, někdo jako objektiv s příjemným bokehem... Takže je lepší vypsat priority a podle toho se pak dá vybírat...
No pro mě je to sklo o ohniskové vzdálenosti cca. 50 mm, s ostrou kresbou po většině plochy fotky a světleností max. do F/2. Bokeh by měl být příjemný, ale ne na úkor celkové ostrosti.
Když to tedy shrnu, tak hledám "břitvu" schopnou kreslit velice dobře od nějakých F/2,8
Přímé porovnání s tím Canonem asi nikde nebude že? Ono není asi úplně ideální porovnávat výsledky testů, kdyz bylo každé sklo testované v jiných podmínkách.
Díky za snahu
Holda...všechny tyhle skla mám (Canon EF 50mm/1.8 II, SuperTakumar 50/1.4 (bez SMC), Pancolar 50/1.8 MC, Pentacon 50/1.8 MC,...jeste bych tam zaradil Tessar a Biotar (plus sovětský klony) a Jupiter9).
EF 50_1.8 byl můj první pevný objektiv a docela mě nadchnul...oproti seťáku se s tím dají dělat zajímavé věci. ALE je to šíleně zpracované plastové chrčítko, které má problém zaostřit dvakrát na stejné místo. Opticky super, ale mechanicky hrůza. Byl z toho dost velikej odpad (hodně špatně zaostřených fotek).
M42 skla jsou mechanicky z jiné ligy a Takumar ještě o příčku výš. Pokud bych si měl nechat jedinou padesátku, tak by to byl asi ten Takumar )) (i když poslední dobou je to s cenama M42 skel obecně dost napováženou...co chtěj třeba za SMC TAkumar to je už na hranici)... ručního ostření bych se nebál, dá se to trochu nacvičit a špatně ostřených fotek mám čím dál míň.
Portrétní sklo má být mimo to, co tady padlo takové, které zobrazuje tvar obličeje tak, jak ho vidíme pouhým okem, což je od cca 50mm výš (na kinofilmu).... Já to mám vcelku rozdělený tak, že v interiérech je to na DSLR 35mm(Flektogon je po přepočtu těch 50mm) až 50mm, venku si člověk může dovolit 80mm a víc.
DSLR : Canon EOS 1000d Analog SLR (kinofilm) : Praktica MTL5, Asahi Pentax Spotmatic, Zenit TTL Analog TLR/SLR (středoformát) : Flexaret VI (dvouoké zrcadlo), Pentacon six TL + Biometar 80/2.8 Manual skla : CZJ Triotar 135/4, CZJ Sonnar 135/3.5 (zebra), Pentacon 135/2.8 (zebra), CZJ Pancolar 50/1.8 (zebra, MC), CZJ Flektogon 35/2.4 MC. CZJ Flektogon 35/2.8 (crome) , CZJ Tessar 50/2.8 (chrome, zebra), CZJ Biotar 58/2 (chrome), Pentacon electric MC 50/1.8, Pentax Super Takumar 50/1.4, Pentax Super multi coated Takumar 55/1.8, Vivitar 28/2.8 (komine), Jupiter 37A 135/3.5, Helios 44M-4 58/2, Jupiter 9 85/2 (chrome)
Tak, a už je pomalu čas začít opravdu něco fotit, ne?
No vidíš, já ani nevěděl (neuvědomil jsem si), že ten od strejdy je bokeh monster . Taky dobrá kombinace, ty moje 135ky. TAIR 11 a tenhle Pentacon . Oboje má dokonale kruhovou clonu.
Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
-No-X. Na Aukru jsou teď zrovna 2x Vivitary ale bez MC a tak tedy zkusím počkat jestli se objeví verze s MC .Nemáte náhodou někdo jeden přebytečnej kousek Mooc by se mi hodil k jupiteru 21