6480jojo píše:Ozaj ktory vodný blok na 4870x2 je lepsi ? ten od EK medenny alebo ten od koolance ??? resp. ktory je najlepsi ?
obavam se, ze na netu zadne porovnani neexistuje ale pokud by mel highlander zajem, tak bysme ty bloky mohli zapujcit na test...resp spis az budou bloky treba na GTX 285...
edit: ale podle me jsou oba bloky vicemene podobne...koolance je drazsi, protoze vypada proste super
//Woyta 6480jojo: Kokni se na nazev treadu. A priste dotazy tam kam patri.
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Zdravim, pred par dnami som si upgradol PC a kvoli lepsim moznostiam OC som zacal uvazovat nad vodnikom.
Case je coolermaster HAF 932, na vrchnu stranu case sa vojde 360cm radiator.
Vodou by som chcel chladit len procesor a zakladnu dosku.
Idealne by bolo keby aj expanzna nadobka bola vnutri case, nieje to vsak podmienka s pc nehybem skoro vobec.
Procesor core I7 920 (lga 1366)
MB Gigabyte EX58 Extreme (ma vodny blok ktory by som tam rad nehal).
Na vodnika by som chcel dat tak do 300 eur a najlepsie by bolo keby to bolo vsetko z shopu alphacool.cz ktory dodava aj na Slovensko. Ide mi hlavne o chladiaci vykon, hluk mi moc nevadi.
MaWa píše:misto mcres vezmi xspc top + expu na toho lainga. zabijes dve mouchy jednou ranou
Ok to vypada rozumne, este som si neni isty tym blokom na cpu. Je velky rozdiel medzi nim a napriklad Swiftech GTZ ? Alebo ci nieje niaka lepsia alternativa v tej cene.
swiftech samozrejme je lepsi. ale alphacool je zase bez problemu pouzitelny do budoucna (koupis jen jiny retencni modul). rozdil teplot u nejakeho pretaktovaneho cpu tak 3 stupne max (v zatezi).
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Zdravym vas, uz dlhsi cas uvazujem o vodnikovy ale som upny laik do vody. Mam moznost nakupovat zo zahranicia preferujem UK lebo tu zijem cena moc nehra rolu ale zase to nemusia byt astronomicke ceny nieco vykon=cena a aby to hlavne uchladilo zostavu a nech je to tiche. Co by ste odporucily ??? Chcel by som chladit Memory GPU CPU a dosku s diskamy moc neratam ale moznost tam je(predstava 3x 240 ked sa to zmesti do case 1x top 2x bocnica). Za nejake navrhy vopred dakujem.
//Woyta Navrhuju projet si tohle forum. A prijit s nejakym vlastnim navrhem.
Nejsem, žádný expert na vodníky, ale nechápu na co 3 rady, když by stačil jeden kvalitní 360 a čerpadlo stačí "obyč" Laing s Topem. Blok na CPU je podle mě zbytečně silný, chladit paměti je vcelku zbytečné, pokud tam nepouštíš nějakou brutální voltáž (stačí pasivy od AC+třeba ofuk). Bolk na grafiku je v klidu, tam ani jiné řešení není.
A taky napiš jakou máš case a sestavu jenž chceš chladit. (jestli je to ta v podpisu tak to aspoň napiš)
Mne blok na cpu prijde v pohode a zbytecne silny se mi nezda.
Navic pokud bude nakupovat v UK tak ho vyjde na cca 1500,-
3x 240 je hloupost. Lip udelas 2x 360 rady (staci si projit forum)
Misto 6x noctua S-12 bych radsi vzal noctua P-12, maji lepsi vlastnosti a jsou taky hodne tiche.
Kdyz porovnam tamni ceny pump, tak bych tu D5 nechal.
Tahle expa by ti mela stacit samotna i bez pridavani nejakych extra ...
Co se tyka hadic, tak jsem docela spokojeny s tygony, dobre se s nimi pracuje.
Pouzivam rozmer 11/16 (7/16" id. 5/8"od.)
Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život. Čínské (výstižné) přísloví
Ano Case a zostava je ta co je v podpisu. Rad by som isiel do 2x360 ale nezmestia sa mi do case a rad by som mal vsetko v nej Jedna 360 sa zmesti na tom na 100% ma na to aj pripravu ale ten 3. fan by tam bol k nicomu lebo je z 2/3 zakryty tak kovoli tomu som chcel len 240 na top a dalsie 2 na bocnicu tam je priprava na 4x120 ale to neviem ci by sa tam zmestily. Preco to je blbost? Zbytocne velky odpor a ziadna ucinnost ??? Naco 3 ? Vacsi chladiaci ucinok mozno? sak ta x2 hreje jak svina a chcem zvysovat takty na CPU a GPU a zo vzduchom to moc vysie nejde pri rozumnych teplotach a napati . Aky je rozdiel medzi Swiftech MCP655 Pump a Laing D5 Vario ci je to to iste lebo niekde je swiftech MCP655 oznacovany aj ako Laing D5 vid TU :?A ake hadice je naj pouzivat ??? Myslim priemer je zbytocne tam davat 1/2'' hadice ???
Fusion je dobra volba. Neklade velky odpor, vykon ma pekny a cena je OK.
2x 240 by melo stacit. pripadne muzes kdykoliv pridat dalsi rad.
Noctuy S nejsou vhodne na rad. Takze jiz zminene P ci neco jineho.
D5 ma vyhodu v moznosti regulace. Ve finale DDC2 s topem vyjde na podobnou cenu jako D5.
Expa staci klidne ek250.
Vyhnul bych se acrylic fullcoveru od EK. meli urcite problemi s kvalitou materialu. Nevim jak jsou na tom ted. Ale radeji cernou variantu z acetalu. Pokud mas kartu vyrobenou dle referencniho designu tak by mel sedet.
nesmysl je davat hadice maleho prumeru. 10/14mm je bezne uzivany rozmer. Vetsi uz neprinasi vetsi vyhody a u mensich prumeru jsou vetsi ztraty prutoku.
To keby som vedel ci je podla referencneho ale to neviem. Je to tato Gainward Rampage700 2048MB
Co vravite na tieto FANY alebo tieto Ci poradte nejake lepsie ak su od Noctua (myslym lepsie ako noctua) airflowom alebo hlucnostou.A ake mate bezne teploty vody ???
Naposledy upravil(a) DzivaKrev dne čtv 25. čer 2009, 05:16, celkem upraveno 4 x.
DzivaKrev píše:Naco 3 ? Vacsi chladiaci ucinok mozno? sak ta x2 hreje jak svina a chcem zvysovat takty na CPU a GPU a zo vzduchom to moc vysie nejde pri rozumnych teplotach a napati
Ano urcite hreje dost, ale 3x 240 a nejspis v serii, ma zbytecne vetsi odpor. Navic i jeden rad by ji mel v pohode utahnout.
Swiftech je logicky D5, jinak by se na nej nedaly pouzit stejne topy a nemel by identicke parametry, nebo se mylim?
Jeste k hadicim, nedoporucuju Masterkleer (PVC), udelal se mi na nich sedy povlak a spatne se ohybaj. Proto vymena za tygony,
ktery jsou v zahranici o pulku levnejsi nez u nas.
A u rozmeru nad 10 mm nebrat nic se stenou tenci 2 mm. Pak se v ohybech "lamou".
Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život. Čínské (výstižné) přísloví
Každý kdo neví jaký hadice vzít tak at koukne na tento super test ... Imho ty Mastercleery jsou v pohode, ale tak prvniho pul roku, pak jdou do kytek, ale Tygon to same ...
PC: AMD Ryzen 7800X3D | Asus Ryujin 240 | Asus Strix B650E-E | G.Skill Z5 Neo 32GB 6000MHz CL30 | Gainward Phantom RTX 4080 | Solidigm P44 Pro 500GB | Solidigm P44 Pro 1TB | Seagate HDD 2TB | Asus Thor 850W | case CoolerMaster 932 | keyboard Asus Falchion | mouse Asus Keris | mousepad Razer Strider | headphones Beyerdynamic DT 770 PRO | monitors Asus PG27AQDM + XG27AQ
Mě se nejvíc osvědčily obyčejné silikonové z gumexu. Po víc jak roku používání pořád krásně čiré a ohebné.
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
Co vravite na tento Tygon a tieto fitinky ??? Hlavne tie fitinky. Je to lepsie ako klasicke svorky alebo tieto klipsne,ci to iste? Je to zbytocne taky velky priemer hadic? Ci to je ''standard''
Naposledy upravil(a) DzivaKrev dne pát 26. čer 2009, 04:19, celkem upraveno 2 x.
osobne mi pride, ze ta hadice ma zbytecne velky prumer, ale to necham na Tobe. Proti gustu...
Klasicky nastrcny fitinky + stahovaky (at uz plastovy nebo kovovy) jsou v pohode a hadice s nima drzi jak pribita.
Ty Faser fitinky jsou v pohode, u nich nemusís mit zadny strach, jestli se ti hadicka neuvolni. Pokud chces mit velky hadice tak klidne je kup, ale ty ti neprinesou zadnou vyhodu.
PC: AMD Ryzen 7800X3D | Asus Ryujin 240 | Asus Strix B650E-E | G.Skill Z5 Neo 32GB 6000MHz CL30 | Gainward Phantom RTX 4080 | Solidigm P44 Pro 500GB | Solidigm P44 Pro 1TB | Seagate HDD 2TB | Asus Thor 850W | case CoolerMaster 932 | keyboard Asus Falchion | mouse Asus Keris | mousepad Razer Strider | headphones Beyerdynamic DT 770 PRO | monitors Asus PG27AQDM + XG27AQ