ArmA 2 - technická stránka hry

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Trek
Začátečník
Začátečník

Re: ArmA 2

Příspěvek od Trek »

Podle me byla ta hra testovana spatne. Neni jeste v ovladacich nvidie, takze to nejede.
Stacilo by prejmenovat ten exac a pojede to v pohode.

Myslim, ze na PCT ta recenze neodrazi realitu a redakce to domrvila. Timto se omlouvam BI za vypady. Ale muze za to PCT.
uiii
Nováček
Nováček

Příspěvek od uiii »

to Trek: ty si fakt koledujes o ban :D
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Zrovna hraju samostatnou misi a fps kolem 50...A pritom tam je taky hodne vojaku a AI.Takze to vypada na nakej BUG s kampani, ze moc zatezuje cpu. :roll:
A jestli to neni bug, tak si kampan tezko zahrajem bez i7 na 4Ghz :)
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

uiii píše:to Trek: ty si fakt koledujes o ban :D
Tadle situace byla podobna s Mass Effectem. V jedny lokaci (Prezidium) blblo SLI. Tohle je to samy. V poslednich ovladacich asi je profil pro armu, ale nakej vadenej. A ty co maj starsi ovladace, tem to podle me jede, protoze tam ten profil neni.

Co vim, tak se ovladace buildujou instrumentalne, takze tak.

Staci prejmenovat binarku na me oblibene hovno.exe (tak to slo v Mass Effectu) a bude to na pohodu.
Acory
Nováček
Nováček

Příspěvek od Acory »

Nazdar, mam q6600 ati HD3700 , a i na Low mi to jede max 3fps ? nějake naročne ne ? :lol: :lol: :lol:

mějaky bug ? dela to i vam ?
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

Acory píše:Nazdar, mam q6600 ati HD3700 , a i na Low mi to jede max 3fps ? nějake naročne ne ? :lol: :lol: :lol:

mějaky bug ? dela to i vam ?
Ta hra je hodne zavisla na grafice ne na CPU jak se nam snazili vnutit na PCT. Akorat moc neskaluje ve SLI ci Crossfire, takze je potreba masivne pretaktovat grafiku (a mit dobrou grafiku :-) ) (procik pretaktovat taky neuskodi).

Nekde jsem objevil graf fps pocatecni mise, ten clovek to mel na dvoujadru kolem 4GHz a pretaktovany highend grafiky od nvidie. Nastaveni snad vsechno very high krome stinu a rozliseni myslim 1680.

Obrázek
Acory
Nováček
Nováček

Příspěvek od Acory »

Trek:

mám 3870, sem se přepsal :-) a q6600 na 3ghz , i tak dík za odpověd. Kašlu na to... jen mě to zarazilo. Sem to jenom chtěl zkusit a byl sem v šoku jak sem to uviděl :lol:
balor2
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od balor2 »

Mno tak já teda osobně se moc nestačím divit na sestavě Q6600 3,6Ghz, 4Gb 1066mhz ram,
GF 9800-GX2 700/2300mhz to na normal a 1600m dohled a 1680x1050 fillrate 100% jede na 13FPS??!! Drivery 185.85, patch 1.01 beta Když dám vše low tak mám cca 45fps+ ale kvalita hrůza

Jinak těch 13fps mám, i když dám vše na very high??!!
Zatížení cpu je asi 50-70% na všech jádrech
Když někdo napíše, že na x2 6000+ athlon, či c2d 3ghz a 4850 či 88gt mu to jede na střední 1685 plynule tak to musí být fake nebo už nevim....
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

balor2 píše: Když někdo napíše, že na x2 6000+ athlon, či c2d 3ghz a 4850 či 88gt mu to jede na střední 1685 plynule tak to musí být fake nebo už nevim....
To protože hra moc neškáluje ve SLI, takže máš vlastně jenom 9800GTX a je otázka na jakejch taktech a to je slabota.

Přilepšit si můžeš podstatným přetaktováním karty a zkusit vypnout SLI. Na dobrejch grafikách (GTX 200) to frčí jak se zdá přijatelně.

A vůbec ta 9800GX2 to považuju za velmi nezdařenou kartu, GTX295 je vydařenější, to už je oukej.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Test 18 cpu http://www.pcgameshardware.com/aid,6876 ... /Practice/
Je to testovano primo v kampani a phenom 2 955@3.5Ghz dava krasnych 25fps na normal detaily v 1280x1024....
Takze se ukazalo, ze je pravda moje tvrzeni 20-25fps na high detaily v kampani.
Kazdopadne pro plynulou hru je potreba i7 pretaktovanej na 3.5Ghz.Cokoliv slabsiho nestaci na plynule hrani.
EDIT: a taky se ukazalo, ze amd dostava krute na prdelku a ani phenom 2 na 3.5Ghz nestaci na q9650 na defaultu.A taky hra prakticky neskaluje a rozdil mezi phenom 2 na 2.8Ghz a 3.5Ghz je 1 fps!!!!
EDIT2: podle recenzenta hra neni kompatibilni s phenom 2 procesorama.Proto prakticky vubec neskaluje a ma extremne spatny vysledky...
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

Ty testy vicemene potvrzuji i moje vysledky na PCT s tim, ze u nich jsou videt vysledky mezi dvoujadrem a ctyrjadrem.
Bavil jsem se o tom pak primo s Janem Hovorou z Bohemia Interactive Studios a ten mi rikal, ze ve hre jsou dve ruzne situace vyuziti CPU. Prvni (lokace, kde jsem testoval ja) je typ mista, kde je jen maly pocet AI, takze je hra rozdelena do mene vlaken a je dulezita frekvence CPU (ne pocet jader). Druha (kde testovalo CB.de tedka) je lokace s velkym poctem AI jako jsou masove bitky, kde je dle nej hra rozdelena do vice vlaken a je dulezitejsi pocet jader procesoru nez frekvence, coz je take videt. Nejvhodnejsi procesor dle BIS? Mit vicejadrovy procesor na co nejvyssi frekvenci :) Tedy ono Core i7. (ze ano Treku, co jsi nam tu naprazdno placal o tom, jak na CPU nezalezi) Taky celkem ziram na vysledky Phenomu II. Co tu vysledky postoval Weightlifter, tak byly daleko prijemnejsi a CPU mu skalovalo.

Nicmene ty naroky hry jsou bezesporu masakr. Porad nechapu, ze neco takoveho vydaji. Kdyby byly naroky na grafiku (a jsou), tak si kazdy snizi detaily a je to. Ale naroky CPU nesnizim :/ Ale zase je z te hry idealni herni benchmark na test CPU :)
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
Palad1n
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palad1n »

Tak me hra bezi pomerne krasne i na phenomu II, ale jsou tam mista, ktere jsou velice neoptimalizovane (lesy, mesta)

viz moje video : http://www.youtube.com/watch?v=KkJVx2raqt4

Prijde mi to jako kampan proti AMD, skalovat jsem nezkousel, ale rozhodne nebudu takovej blb, abych meril vykon s 200% fillrate...
Phenom II X6 1090T @ 3.8 GHZ (1.300V) CM Hyper 212+, MB Gigabyte MA790X-UD4, 4x2GB DDR2 A-DATA extreme 1066 DualChannel(1066MHZ, 5-5-5-15-2T), Western Caviar 640GB SATA2, Asus ENGTX460 DirectCU/2DI/1GD5 (860MHZ core, 2100MHZ memory) 1.037v, SEASONIC SS-650HT 650W , Lenovo l220x, Case: Fractal Design R2
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Jestli myslis normalni SP mise a NE kampan, tak to mi jede taky krasne.V SP misich mam 60fps 90% casu a pod 30 to nikdy nejde.Problem je v kampani od 2 mise dal(prvni ve tme je celkem v pohode, ale dalsi uz sou nehratelny.)V kampani mam 20-25fps.
Je to proste zkurvenej bug :x a nebo proste cpu nestiha.
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

HEAD píše:Jestli myslis normalni SP mise a NE kampan, tak to mi jede taky krasne.V SP misich mam 60fps 90% casu a pod 30 to nikdy nejde.Problem je v kampani od 2 mise dal(prvni ve tme je celkem v pohode, ale dalsi uz sou nehratelny.)V kampani mam 20-25fps.
Je to proste zkurvenej bug :x a nebo proste cpu nestiha.

jake mas nastaveni?
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
PersonalComputer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PersonalComputer »

Nový patch odstranil onu umělou demenci, bohužel zlepšení HW využitelnosti nepřišlo...
Case: Be Quiet "Dark Base" 900 CPU: i7 7700K 4.0GHz MB: MSi Z170M3 Gaming RAM: Crucial Ballistix Sport 2400Mhz GPU:MSi GTX 1070 Gaming X 8GB HDD: Seagate Desktop 2TB PSU: Corsair RMx 750W OS: Windows 10 Home 64bit Keyboard: Cherry MX Board 6.0 Mouse: Razer DeathAdder Chroma
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

durod píše: jake mas nastaveni?
1280x1024 vse high, 16 AF vynuceno v ovladacich(kvalitnejsi, jak game AF), 100filtr, 3km dohled.
Navic v SP misich se projevi OC grafiky a ze 40fps na default fps vyleti na 60. :P
Proste je to nakej bug s kampani a nebo nekompatibilta phenom 2 s hrou a nebo je to normalni.
Jedna z tech moznosti by to mela byt :roll: .
Walker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Walker »

Tak ted sem odehral asi 8 prvnich misi v SP anstavanei mam medium, dohled 3km, fillrate 100% rozliseni 1280/1024 a prumer FPS 25.....je to opravdu narocna hra
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

snizte si dohled, je to nejnarocnejsi polozka krome filrate, staci kolem 1km, pri zapale boje vam ti ani nedojde.rozidli 3km vs 1km je 10fps nahoru
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
NEZNALEC
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od NEZNALEC »

mam problem s nainstalovani teto hry, vzdy u stejneho souboru chernarus.neco me to vyhodi chybu CRC a ze nelze kopirovat soubor a ukonci se instalace, drive me hra sla normalne aninstalovat nyni po upgratu cpu a desky nikoliv, nevite co s tim?
Intel q9300 @ 3,5Ghz - do 1.29V :-( / Asus P5Q PRO / 2GB DDR2 Kingston HyperX 800MHz @ 917Mhz / Asus GTX260 @ 756/1512/1260 / Fortron 700W / SB X-Fi extreme audio / Samsung 2243NW 22" / repro Genius HT 5000
Vacil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vacil »

Vyzkoušet jinou mechaniku ... jinak jít reklamovat DVDčko.

Home PC:CPU: AMD Ryzen 7950X3D +XPG Levante X 360mm (Corsair AF120 Slim); MB:Asus Prime X670E-PRO Wi-Fi; VGA: Gigabyte RTX4090 Gaming OC@UV; RAM: 2x48GB Kingston Fury Beast RGB 6400 CL32 (1:1); HDDs: Samsung 990PRO 4TB; PSU: Seasonic Prime 750W Titanium; Case: Fractal Design North; LCD:32" ASUS ROG Swift PG32UCDM
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“