AK-47 píše:ja sem na 4850 s XP SP3 32-bit a CAT 9.5 (stahoval jsem je kvuli ARMA II) nepochodil, mrzlo mi PC i pri prehravani avi souboru, pri jakekoliv hre krome Riddick (Athena) nejdriv artefakt, potom komplet vytuhnuti. Vratil jsem 9.2 a jedu v pohode.
skusil som viacero verzii driverov a stale to pada... ako som si vsimol cez stress test, padne to ked sa teplota dostane cez 80°C... nema tu niekto podobny problem?
Chcel by som k mojej HD4870 kupit este jednu a zapojit do Crossfire:
1, Nebude s tym problem na mojej MB (P35, asi PCIe 1.0, ...), BIOS 1.2, asi bude treba dat novsi, ze?
2, Funguje CF bezproblemov aj na x64 Viste?
3, Asi kupim inu znacku ako Sapphire, nebude to vadit? (parametre tie iste, 512 MB, 750/3600, ...)
4, Odporucate aj OC procesoru alebo staci aj tych 2,66 GHz?
5, Teraz pouzivam na zmenu taktov (2D/3D) a fanu RivaTuner, ked budu dve, bude vidiet RivaTuner obe zvlast alebo ked budem menit takty budu sa menit na oboch sucasne?
6, Ak mate nejaku poznamku este na co som sa nepytal, kludne napiste
7, Viem, ze na jednotlive otazky by som nasiel odpovede aj jednotlivo, ale chcem to mat takto pohromade
Sway: na tve desce by asi problem nebyl, to by slapalo, na x64 viste taky - jsou-li na vista x64 drivery, proc by nesel crossfire? , pretaktovani by urcite z tech 2,6 GHz tak na 3GHz pomohlo, ale crossfire daleko vic pomuze 4jadro, do MultiGPU bych sel, pokud mam 4jadrovy procesor, se dvoujadrem nevyuzijes crossfire na plno, ikdyz i s dvoujadrem budes mit FPS dost vysoka, za hranici hratelnosti , doporucuju precist tento test http://pctuning.tyden.cz/hardware/grafi ... gpu_reseni
A to jak to bude s riva tunerem viz jak
Krteq píše:RivaTuner oficiálně nepodporuje mobilní grafické čipy a multi-GPU (SLI/Crossfire) konfigurace. Za správnou funkci na těchto systémech autor programu neručí - používejte na vlastní nebezpečí.
(Ve verzi 2.11 byla implementována experimentální podpora pro CrossFire konfigurace a dvoučipové karty HDxxxx X2)
(Ve verzi 2.22 je vylepšena podpora pro Multi-GPU konfigurace, stále je však Alexeyem označována jako experimentální)
uz tam ale nepridal, jak je to ve verzi 2.24.
CaesarSK: vypada to, ze se tvoje karta timto zpusobem snazi branit prehrati-spaleni, ale na zkouseni jinych ovladacu bys mel pouzit po odinstalaci Driver Sweeper ci Driver Cleaner, jeidne tak mas vetsi jistotu, ze nebudes mit v tech jinyhch driverech zbytky predchozivh tech "spatnych", ktere jsou pricinou toho, proc je vysledek stale stejny, takze Driver Cleaner nebo Sweeper -> pak nainstalovat jiny drivery, pokud jsi to neudelal.
Zdravím,
mám problém s GK ATi 4850 od MSI. Když hraju nějakou náročnější hru, tak se mi na chvíli zasekne a pak to vyhodí tuto zprávu (v příloze). Toto se mi dělo již dříve (po taktování), ale reinstal systému tomu pomohl. Teď se to objevuje i po reinstalu.
V tom problem nebude, protoze je jadro chlazeny vodou a pameti pasivkama a fouka na to Noctua. Jedine by mohl byt problem, ze na jedny pameti nemam pasiv, protoze se tam nevejde kvuli fitince.
Zaujimalo by ma ci CCC dokaze na 4850 aj regulovat otacky, pretoze na 64bit win7 mi posledny ati tray tools nesiel nainstalovat a nevsimol som si, zeby sapphire ponukala k svojim kartam nejaky soft na to(mam objednanu 4850 od sapphiru)
Ahoj
Mam problem na svem PC (viz. sestava) na GK mi prestal bezet chladic - takze po chvili se PC vyplo. Zkousel jsem nejprve vycistit, zmerit napeti ktere jde do GK ale vse bez uspechu. Reklamoval jsem ji a dali mi "novou" podle me z jine reklamace. U te "nove" po nejake dobe pouzivani stejny problem....GK jsem zkousel i v jinem PC a neslapala. Stejne tak jsem zkousel nejakou dobu provozovat ve svem PC jinou GK a vse v poradku. Nevite kde by mohl byt problem?Uz si pripadam blbe kdyz to tam mam jit dat znova se stejnou chybou. Premyslel jsem o zdroji ale jinou GK to neznicilo tak nevim...Poradte prosim
Sestava:
MB Asus P5Q-E P45
HDD Seagate Barracuda 500 GB
Case KME CX-8062 P4 - 500W
LCD Samsung SyncMaster 2243BW 22"
VGA Asus Radeon HD 4870 512MB
Geil 4GB (4x1GB)
OS XP Pro 32b
A jakou jinou grafiku jsi u sebe zkoušel? Osobně bych stejně viděl problém v tom zdroji, jsou to opravdu šroty co jsou schopné sebou vzít někdy všechno co napájejí..