Manuální objektivy na DSLR - Rady s výběrem
- no-X
- Středně pokročilý
Re: Manuální objektivy na DSLR - Rady s výběrem
Světelný objektivy obecně nejsou na makro nejvhodnější. Mívají výraznější astigmatismus a axiální CA. V jaký cenový relaci by to mělo být?
Nejlepší moderátor ve výslužbě
- HentaiRush
- Začátečník
No, mám tu volných cirka 1.500,- (možná aj 2k)..
Používal bych jej s mezikroužkama..
Používal bych jej s mezikroužkama..
Wannabe dickface... :]
- BRunner
- Nováček
-
Pořiď za cca 150 Kč Industar 50-2, můžeš zainvestovat 10x tolik a s kvalitou se o moc dál neposuneš... Spíš naopak.
- HentaiRush
- Začátečník
Teď něco zajímavého.. neměli jste toto v ruce?
https://ssl.aukro.cz/item657450894_aj_j ... _nowy.html
https://ssl.aukro.cz/item657450894_aj_j ... _nowy.html
- no-X
- Středně pokročilý
Zrcadlový objektivy bývají lehký, ale mají rušivej bokeh a dost modelů je neostrých.
- HentaiRush
- Začátečník
Po shlédnutí fotek z něho jsem dal na tvojí radu, ale v ČR ho nemůžu najít.. leda na polským aukru, ale to se mi moc nechce..BRunner píše:Pořiď za cca 150 Kč Industar 50-2, můžeš zainvestovat 10x tolik a s kvalitou se o moc dál neposuneš... Spíš naopak.
- no-X
- Středně pokročilý
Na aukru je každou chvíli, sám jsem jich pár prodával Jediný, co je na tom skle blbýho, je ovládání.
- BRunner
- Nováček
-
Jeden na M42:HentaiRush píše:Po shlédnutí fotek z něho jsem dal na tvojí radu, ale v ČR ho nemůžu najít.. leda na polským aukru, ale to se mi moc nechce..
http://www.aukro.cz/item667672286_zenit_e.html
Dva na M39:
http://www.aukro.cz/item663511797_zenit ... parat.html
http://www.aukro.cz/item667914545_fotoa ... zenit.html
Anebo zkus u Pazdery, ten by taky něco mohl mít.
- HentaiRush
- Začátečník
Hle, to mě nenapadloBRunner píše:Anebo zkus u Pazdery, ten by taky něco mohl mít.
- pavel_m
- Nováček
Pročetl jsem si celé forum a v ohnisku 200mm je tu chválen hlavně Sonnar.Nevíte někdo,jak je to s kvalitou u dalších dvoustovek? Konkrétně Prinzflex 200/3,5 , Chinon 200/3,5 a Auto Revuenon 200/3,5 .Má smysl se o některý zajímat (jsou teď k mání na Paladixu a Aukru ,nebo i Pentacon 200/4je lepší než tyto zmiňované?
Pentax K10D;Pentax DA 18-55;Tamron 18-200;Pentacon 50/1,8;Pentacon 135/2,8 ;Chinon 35/2,8 ;Prinzflex 200/3,5
- no-X
- Středně pokročilý
Sonnar je sázka do loterie. Měl jsem 180 a 200 a ostrý nebyl ani jeden. Z levnějších je nejvíc uznávaný Jupiter-21M 200/4. Pentacon (pre-set verze) bude mít lepší bokeh, ale zároveň nižší ostrost a vyšší CA (ten jsem ale neměl, beru to podle zkušeností lidí, co je srovnávali).
- pavel_m
- Nováček
Jeden Sonnar 180 je taky na Paladixu,ale raději bych 200,někde tu byla zmíňka že je ta 180ka i těžš.No uvidím jak se ty dvoustovky na Aukru budou cenově pohybovat a zkusím zariskovat ,přinejhorším mě ta zkušenost bude stát pár peněz.Zatím jsem si pořídil Pentacon 135/2,8 a 50/1,8 a spokojenost,zvlášť ta 135 mě překvapila kvalitou.
Pentax K10D;Pentax DA 18-55;Tamron 18-200;Pentacon 50/1,8;Pentacon 135/2,8 ;Chinon 35/2,8 ;Prinzflex 200/3,5
- no-X
- Středně pokročilý
Jo, je to zajímavý. Pentacon 135/2.8 je v kvalitě konstatní, zatímco s padesátkou už je to horší a devětadvacítka je snad častěji podprůměrná, než dobrá.
- pavel_m
- Nováček
Ty sklíčka M42 mají něco do sebe a můj Pentax K10D s nima hezky pracuje ,ještě chci přikoupit Flektogon 35/2,4 a právě již zmiňovanou nějakou dvoustovku.Časem možná ještě dokoupím Pancolar,ale zatím ta padesátka od Pentaconu vyhovuje (i když kvalitou je opravdu až ta stopětatřicítkou)
- Trinom
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Ještě k těm dvoustovkám. Mám toho Takumara (viz podpis) a ostrej je krásně. Při otevřený cloně aberuje jak kráva, ale jakmile trošu přicloním, tak je po vadách...
Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
- Sten
- Žlutá karta Bazar
-
na prázdniny sháním nějaké levné macro řešení pro můj canon, napadlo mě pořídit si m42 redukci, mezikroužky a m42 objektiv, celkově bych do toho asi nechtěl dát více jak 1500, jak by to dopadlo s kvalitou ? má cenu do toho dávat peníze ? díky
- no-X
- Středně pokročilý
Cokoli kolem 50mm a mezikroužky. Čím jednodušší optický design, tím nižší CA i cena. Industary, Tessary, Trioplan... nebo měch a objektivy ze zvětšováků. Mně se skvěle osvědčil Meopta Meogon 60/5.6. Ten zatím nedokázalo v tomhle ohnisku přebít nic. Nevím o ničem, co by mělo zároveň lepší ostrost, bokeh i nižší CA
Pokud to myslíš hodně vážně, pak je v M42 dost 1:2 padesátek (S-M-C Macro Takumar, Volna-9, Tomioka Yashinon...), ale ty budou tak tisícovku nad tvůj rozpočet. Pokud ještě vážněji, tak Voigtlander Macro APO Lanthar 125/2.5, ale ten je tak 15x nad udaný rozpočet.
Pokud to myslíš hodně vážně, pak je v M42 dost 1:2 padesátek (S-M-C Macro Takumar, Volna-9, Tomioka Yashinon...), ale ty budou tak tisícovku nad tvůj rozpočet. Pokud ještě vážněji, tak Voigtlander Macro APO Lanthar 125/2.5, ale ten je tak 15x nad udaný rozpočet.
- Sten
- Žlutá karta Bazar
-
díky, mám objednaný kroužky pro canon, ovšem mám jen krátkej objektiv, takže pokud to bude stát za prd, tak půjdu právě cestou m42
- Krápník
- Nováček
-
... Spiratone Macrotel 150/4,5 ...
... 12-tilamelová clona 4,5-22 ...
... rozlišení 50D je už na něj dost ...
... s D700 za málo peněz (bez měchu samozřejmě ) dost muziky ...
Krápník
- HentaiRush
- Začátečník
Chápu-li dobře, tak při velkým měchu nebo dlouhým mezikroužku je vhodnej středoformátovej objektiv?
Tím na nic nereaguju, btw..
Tím na nic nereaguju, btw..