Převětrákování case

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Novotak33
Začátečník
Začátečník

Re: Převětrákování case

Příspěvek od Novotak33 »

Zdá se mi, že se ten chladič vyklá a že se s ním dá pohybovat, ba i sundat ! Jenže když jsem to zkusil znovu ztočit jinam, tak to šlo stejnak pomalu lehce vyndat. Čím to může být ? A ještě, když jsem ty nožky zacvakával, tak ta, kterou jsem zandaval poslední, šla nějak špatně zandat, jako kdyby byl chladič větší ?
Skim
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Skim »

Zdravím,
tak koukám, že jsi již pořídil, no to už je holt nevýhoda těch plastových nožiček, taky jsem si s nimi užil své ještě za času když jsem měl na kompu nainstalovaný nechladící box (dokonce jsem zkoušel dva podobné boxované chladiče a jeden z nich se nakonec, právě kvůli systému uchycení, nepodařilo nasadit vůbec :-( .. tak šel do prodeje s minulým procesorem..) Ten chladič by se viklat neměl (u mě alespoň sedí jak přibytý a deska, když za něj chytím lze vytáhnout z case - ale mám to řešené natvrdo přes šrouby, takže to je spíš tím) zkus ten chladič proto opatrně vyjmout a vytáhnout (pootočením doleva (proti směru hodinových ručiček..) těch spon, či co to tam je buď pomocí nehtů, nebo opatrně šroubovákem (ať nedloubneš do desky.. o tom bych mohl vyprávět..) a zkus ho tam zacvaknout ještě jednou.. před zacvacknutím ale ty spony musí být všechny natočené v krajní poloze vpravo (po vyjmutí je všechny potoč doprava, proti šipce), pak ho opatrně nasaď na desku, zkontroluj zda se ti ty spony nepootočily (doleva) a pak zkus využít tenhle fígl: zkus vždy ty úchyty zacvaknout - křížem dva naráz (chce to trochu šikovnosti, ale při troše cviku a koordinace to zmákneš dvěma prsty (ideální palec a ukazovák) tím předejdeš vzpříčení chladiče.. utahuješ kontra jako pneumatiky u kola. Pak totéž uděláš u zbylých svou spon..
Dej vědět jak dopadlo..
O'old PC MB MSI 865PE Neo2-P CPU Intel P4 Prescott 2.8 GHz (800/1MB/1.35V) Spire SP450B0 RAM DDR 2GB PC3200 A-DATA CL3, VGA Leadtek Winfast A7600 GT TDH 256MB DDR3 (G73,128 bit,560/1400)+Primecooler PC-VGAHG2 AL (5V) Audio Sblive! 5.1 HDD Hitachi HDS722516VLAT80 (164,7 GB), DVD LG 4160B Case E-case BT C808 PSU Seasonic SS-400ET LCD NEC MultiSync EA191M (19"/PVA)
Novotak33
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Novotak33 »

A co s těmi býlími nožičkami, mohlo se s nimi něco stát ? http://pictureup.cz/picture/verejny/391 ... zer7_6.jpg , protože když jsem to tam dával, tak mi třeba jenom jedna zapadla a druhá se ohnula o desku ! Zdá se mi, že jedna už trochu zůstala ohnutá, má to vliv na funkčnost ? Mohlo se něco stát s deskou ?
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arxeiss »

Nic ohnutého nevidím, a pokud myslíš jako celek tak to samé mám já.
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
Skim
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Skim »

Jak to tak vypadá, tak nejlepší asi bude, pokud uděláš makro (z cca 5 - 10 cm) případně ještě lépe supermakro (z 2 cm - pokud to foťák dovede - zkrátka kvalitnější fotografii z blízka) těch (ohlých) spon, protože si, jak je vidno, nikdo z nás si neumí představit, jak ti to tam "nesedí", ale jak jsem psal, chladič se na CPU "vrtět" nesmí. Instaloval jsem už ten chladič asi na dvě nebo tři pc (u některých navíc opakovaně) a nikdy s tím přítlakem problémy nebyly, i když se ho tam občas třeba nepovedlo zacvaknout napoprvé..
P.s: co ta žvejkačka, dal jsi tam nějakou klasickou pastu nebo jsi ji tam nakonec nechal.. když už to máš vyndané, tak by se možná vyplatilo zauvažovat o výměně..
O'old PC MB MSI 865PE Neo2-P CPU Intel P4 Prescott 2.8 GHz (800/1MB/1.35V) Spire SP450B0 RAM DDR 2GB PC3200 A-DATA CL3, VGA Leadtek Winfast A7600 GT TDH 256MB DDR3 (G73,128 bit,560/1400)+Primecooler PC-VGAHG2 AL (5V) Audio Sblive! 5.1 HDD Hitachi HDS722516VLAT80 (164,7 GB), DVD LG 4160B Case E-case BT C808 PSU Seasonic SS-400ET LCD NEC MultiSync EA191M (19"/PVA)
Novotak33
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Novotak33 »

Jejda :-) , tak fotografie není moje ! Myslel jsem jenom na ukázku, co myslím tím, že jsou ty nožičky ohnuté. Tím jsem myslel ty dvě malé bílé, které se zacvakávají do MB. Tam se mi asi dvouje nebo troje ohly o desku, ale jedna se už tak pořádně nenarovnala. Moc se mi chladič už sundavat nechce, protože jsem ho znovu nasadil a drží jako přibitej. Když se ty nožičky o tu desku ohnuly, mohlo se něco stát s deskou ? Zdálo se mi, že na desce jsou takové rýhy nebo fleky, můžou to být fleky od plastu ?
Skim
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Skim »

aha.. tím se to vysvětluje.. tak už to tak nech a zkrátka budeš muset udělat klasický "křest ohněm", projeď to tedy nějakým zátěžovým testem (třeba SuperPI) nastavený na 32M, počkej tak 5 - 10 min. a odečti maximální teplotu (CoreTempem - Program, speedfan často píše bludy..) otáčky zkus zregulovat +/- do ticha (je zbytečné aby ten chlaďák jel pořád na plno, pač to je docela rachot a bývá potom nejhlučnější komponentou v pc). Rozumné tiché maximum by mohlo být 800 - 900 rpm. Tu regulaci umí buď deska (na dvě úrovně - třeba Asusky - silent a normal/performace/full ) nebo plynule podle určitých teplot (Fan Smart - desired temperature.. u MSI) kde nastavíš, jakou teplotu si přeješ mít, a podle toho bych to doladil, pač i podle testů pochybuju že by to zvládl uchladit natvrdo na 5V, ale uvidíš
každopádně jestli ty teploty v zátěži nepolezou moc přes 60 stupňů (max tak 62 - 63) na slušné otáčky, tak bych to už neřešil... větší výkon je důlžitější jen pro silné přetaktování + zvedání voltáže a to asi ty (někde na úrovni 3.8 - 4 Ghz) provozovat nebudeš..
Novotak33
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Novotak33 »

Teploty jsou v pořádku, jedu na 3.3Ghz s napětím 1.33V a teploty jsou v Intel Burn Testu do cca 63°C . A co s tou deskou : Když se ty nožičky o tu desku ohnuly, mohlo se něco stát s deskou ? Zdálo se mi, že na desce jsou takové rýhy nebo fleky, můžou to být fleky od plastu ? Je to velká vada nebo ne ?
Skim
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Skim »

Ne, pokud jede v pořádku, tak bych to imho neřešil.. já do desky dokonce dloubnul šroubovákem a sedřel lak v blízkosti vodivých drah a přežila, takže odpověď je jednoduchá.. neřeš to..
Novotak33
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Novotak33 »

Teď jsem si všiml, že tam malinká vůle je, bude tam vždycky nebo je to chyba ? Můj názor je, že jed to těmi nekvalitními plastovými nožičkami. Nebo to může být tím, že se ty nožičky ohnuly ?
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arxeiss »

Neřeš to, teploty jsou v klidu, chladič nepadá, a jako když jsi to tam dával, tak se ty nožičky musely ohnout, aby se to tam vešlo, a pak když zarazíš tam ty černé blbosti, tak to tím projede a roztáhne a drží to.
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
Syntex
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Syntex »

Musíš po směru ručiček, aby se to zablokovalo a nemohlo vycvaknout.

Měl ses podívat, jak to funguje, aby jsi pochopil co to dělá.
A hlavně nožky zacvakávat KŘÍŽEM tzn. levou dole a pravou nahoře a pak zbytek.

Ale pokud vše funguje a teploty máš OK, tak to neřeš.
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“